header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

de Graspiepers MD3 - Meisjes D5: 0 - 13

Gespeeld op: 24-3-2018

Graspiepers MD3 - MHCL MD5

Voor het noorden was vorige week de winter nog niet helemaal over. Alle wedstrijden afgelast. Het gevolg was 2 weekjes alleen trainen met afgelopen donderdag opeens een oefenwedstrijdje tegen D2. Een welkome pot om alles nog eens op scherp te zetten: het tempo ligt hoger, technisch een hele uitdaging en niemand kan zich verstoppen. Met deze kennis reisden we af naar Drachten alwaar wij de velden van de Graspiepers gingen betreden. 

Eerst de kleedkamers opgezocht zodat we de voorbereiding rustig konden doen. Ikzelf dacht aan een pittige wedstrijd maar dat bleek anders uit te pakken bleek later. Met de volgende voorbereiding gingen de meiden het veld op: Fel beginnen (en dat begint al bij inspelen), let op het kommetje achterin (houd het veld breed), verleg het spel  (van links naar rechts en andersom)en natuurlijk de al meerdere keren geoefende “give and go”. 

De wedstrijd begon iets later zodat Graspiepers nog wat invallers kon laten aantreden en toen konden we los. Iedereen zette direct zijn beste beentje voor en zette Graspiepers direct onder druk. De achterhoede bestaande uit Robine, Sofie, Sylke en Hartje onderschepten een aantal aanvallen en bedienden het middenveld met Elena, Senna en Nine met strakke passes. Door direct de bal naar voren te willen passen, zonder de bal eerst aan te nemen, ging dat een aantal keren mis. Gedurende de loop van de wedstrijd verbeterde dat aanzienlijk. Uit deze passes wisten Nine en Elena de voorhoede te bereiken waar Alissa, Veerle en Jinte met hoge snelheid de circel bestormden. Na een dikke 10 minuten resulteerde dit in het 1ste doelpunt waarna snel het 2de en 3de doelpunt vielen. En toen…… WAREN WE LOS! Een hele klus om als coach alle doelpuntenmakers bij te houden:

 
1.    Veerle
2.    Jinte
3.    Veerle
4.    Alissa
5.    Elena
6.    Elena
7.    Jinte
8.    Robine
9.    Robine
10.    Alissa
11.    Jinte
12.    Alissa
13.    Elena 

In de rust de nodige aanwijzingen gegeven want er viel nog wel wat te verbeteren: Elena: eerst de bal aannemen, Jinte: klaar staan voor als je wordt aangespeeld en Robine: sneller terug in positie. Voor de overige natuurlijk ook de nodige aanmoedigen.

In de tweede helft probeerden de meiden al het geleerde echt uit te voeren en de extra aanwijzingen op te volgen. Graspiepers was hier niet tegen opgewassen. Wij lieten niets toe en zette Graspiepers continue onder druk. En dat resulteerde er in dat we de nul achterin konden vasthouden. Daar moeten we onze keeper, voor deze wedstrijd Lotte, natuurlijk voor bedanken. Die verveelde zich dood maar stond bij twee doorbraken van Graspiepers in de 1 op 1 op de goede plek. Je moet er dan in zo’n wedstrijd op zo’n moment dan wel staan. Top!
Het openingsdoelpunt van Veerle was natuurlijk super belangrijk maar de 2 doelpunten waarbij de assist door Jinte werd gegeven kwamen zo uit het boekje. En als je als ouder niet weet wat een “assist” is….. vraag een van onze toppers maar. Ook noemenswaardig zijn de doelpunten van Robine. Iedereen wil graag op het middenveld en in de aanval maar je ziet dat ook verdedigers kunnen scoren. En zo heeft Robine al heel wat doelpuntjes bij elkaar gesprokkeld dit seizoen!

Voor als jullie niet weten wie al deze toppers zijn hierbij een opsomming: Lotte, Sylke, Sofie, Robine, Hartje, Livia, Senna, Elena, Nine, Veerle, Alissa en Jinte.

De achterblijvers in Leeuwarden hebben het allemaal via de WhatsApp kunnen volgen en die vroegen zich af …. Wat gebeurd daar allemaal? Wat zat er in het ontbijt? Wat mis ik nu weer? Als je ons team in actie wil zien….. komend weekend de inhaal tegen GHBS. Dat wordt een echte kraker tussen de nummers 1 en 2.


 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
GHBS MD6
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN