header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D5 - Harlinger Mixed Hockey Club MD3: 14 - 0

Gespeeld op: 7-4-2018

MHCL MD5 – Harlingen MD3

Na de schitterende overwinning op GHBS stond nu Harlingen op het programma waarvan we zouden moeten kunnen winnen. Maar dan moet je altijd oppassen want je bent zo goed als je laatste wedstrijd en je verliest dus zomaar punten. Bij de les blijven en gewoon hard trainen. Dat hebben de meiden dan ook gedaan. 
Op het laatste moment werd de wedstrijd nog verschoven en gelukkig konden de  meeste van onze spelers. Anders waren we in de meivakantie terecht gekomen en daar zit niemand op te wachten. Helaas konden Livia en Senna niet en dus twee invallers geregeld. Amira (D4) en Julia (D6) kwamen ons helpen. Zo hadden we in ieder geval 2 spelers steeds bij de hand. Ook nodig met dit warme weer…. En ook om even een lichte blessure bij Elena tijdens de wedstrijd op te vangen. Het warme weer was ook aangenaam voor de supporters aan de zijlijn die weer in grote getallen aanwezig waren.

Belangrijkste was dat we scherp begonnen en al het geleerde van Harm blijven uitvoeren. We begonnen zeker scherp en zette Harlingen direct onder druk. Duidelijk was dat wij de betere partij waren en al snel werd er gescoord…. Deze werd door Nine mooi binnengewerkt. Hierna kon het feest beginnen. Flink schrijven voor de coach… Alle doelpuntenmakers dan eerst maar op een rijtje:

 
1.    Nine
2.    Jinte
3.    Nine
4.    Veerle
5.    Julia icm Veerle
6.    Jinte
7.    Nine
8.    Nine
9.    Lotte
10.    Julia
11.    Lotte
12.    Veerle
13.    Jinte
14.    Sophie
 

De uitslag werd dus 14-0. Wat kun je dan in een verslag vertellen? Ik denk dat we genoeg mooie momenten hebben gezien die het benoemen waard zijn. 

Als eerste wat mij opviel was de eerste strafcorner. Na van de week daar over gesproken te hebben werd er druk op de kop van de cirkel overlegd wat te doen. Hoofdklasse waardig! 

Onze invaller Julia, een echte voorspeler, had in haar eigen wedstrijd niet gescoord maar hier wist ze toch 3x te scoren. Helaas scoorde Amalia als de andere invaller niet. Maar wat was er dichtbij…. Een knetter van een schot belande op de paal. Die had beter verdiend. 

Ook zeer mooi om te zien hoe Jinte vlak naast het doel de bal strak voorlangs terug legt en Veerle in staat stelt te scoren in plaats van voor eigen succes te gaan. Een doelpunt dat op beide naam mag komen. 
Maar het mooiste van deze wedstrijd was toch wel de volgende situaties. Als eerste was dit een mooie wedstrijd om onze nieuwste aanwinst lang mee te laten doen. Op de linksachter plek en op het linker midden veld. Even wennen aan het tempo dat gespeeld wordt maar Lotte 2 deed toch leuk mee. Volhouden zo!
Daarnaast konden we ook experimenteren op andere plekken. Zo kwam Lotte 1 op rechts midden te staan en dan zie je haar kracht ook. Op snelheid met bal om een verdediger lopen. Klasse! Het mooiste ….. ze scoorde ook nog twee keer. Die doelpunten werden met een harde schreeuw gevierd! 

Het slotstuk was ook de moeite waard. Harlingen probeerde er wat van te maken. De verdediging hield stand, ook met een aantal strafcorners tegen. Wij stoomden nog een aantal keer richting het doel van Harlingen en tijdens een van deze aanvallen scoorde onze andere topverdediger Sophie! Twee verdediger die vandaag scoren daar kan ik van genieten.

Dan deden er natuurlijk nog een aantal mee die ik even kort noem: Alissa die steeds stabieler speelt en waar je op kan bouwen. Elena als motor op het middenveld en het spel verdeeld. Robine die net als Alissa al een wedstrijd in de benen had en net zo stabiel is in het centrum van de verdediging. Hartje die ik op veel posities kan laten spelen. Super handig zo’n speler.
En natuurlijk….. Sylke onze keep voor vandaag. Die had weinig te doen. Ik begreep niet 1 x een bal aangeraakt…… dat krijg je als je ze zo goed weet naast te kijken … ook een gave!

En zo zie je dat je met keihard werken en samenspelen echt iets kun bereiken.

Komende week weer net zo hard trainen als de afgelopen weken…. En dan op naar Sneek!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
de Graspiepers MD3
GHBS MD6
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
HHC Quick Stick MD4
GHBS MD6
de Graspiepers MD3
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN