header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Sneeker Mixed Hockey Club MD5 - Meisjes D5: 1 - 2

Gespeeld op: 14-4-2018

Sneek MD5 - MHCL MD5

Uit naar Sneek…. Altijd lastige en enerverende wedstrijden. Ook deze keer en wij reisden met het volgende af naar Sneek: Jinte op kamp, Livia Ziek, Elena al in Sneek, Robine met opa onderweg van Stiens naar Sneek. De oplettende lezer heeft het goed gezien… we hadden precies 11 spelers en het was deze keer een lastige puzzel voor de posities. Als ik een oplossing ergens voor vond ontstond er vanzelf een gat ergens anders. Lastig dus. Gelukkig kon Floortje Visser van 8E3 ons versterken en die kwam uit Harlingen overgevlogen. Op het allerlaatst ook Marleen het zusje van Elena aan het wedstrijdformulier toegevoegd. Zij speelt in 6E2. 

Ondanks de voorbespreking waar de nadruk lag op het fel beginnen en het speelveld breed houden (dat was afgelopen dinsdag in een oefenpotje niet goed uitgevoerd) begonnen we niet goed aan de wedstrijd. Alles een beetje paniekerig en we lieten ons opjagen. Langzaam kregen we wat meer controle maar het was een gevecht op het middenveld. Sneek was echter zeer stug (slechts 2-1 van GHBS verloren) en nam het initiatief weer over. Wij bleven niet goed spelen. Uiteindelijk moesten we na ongeveer 20 minuten een tegentreffer incasseren. We rechten de rug en het werd een echt gevecht. We waren steeds meer in staat om de druk op te voeren maar een paar grote en handige verdedigers hielden het bij Sneek achterin dicht. Het meest dichtbij was een knetterhard schot van Robine die op de paal uiteen spatte…. Ik had hem eigenlijk al i de kruising geteld. 

Met een 1-0 achterstand gingen we de rust in. Het fruit was fris en welkom. Even op adem komen. Een kleine donderspeech was nodig om de meiden duidelijk te maken dat het zo niet kon. Lotte (yep die van mij) trok dat zich erg aan en voelde zich schuldig aan het tegendoelpunt. Te zacht gespeeld zei ze (maar dat overkomt haar niet weer). Direct aangegeven dat we hier als team moeten presteren… samen winnen en samen verliezen. Een tegentreffer ligt dus niet alleen aan de verdediging. Met positieve energie gingen we het veld weer in. 35 minuten om het recht te zetten. 

Het bleef een strijd op het middenveld waar veel overtredingen werden gemaakt en wij weinig meekregen van de scheidsen. Ook veel strafcorners kregen we. Het resultaat van oefenen zag je al wel maar er direct uit scoren helaas nog niet. In deze strijd wist onze invaller Floortje de aansluitingstreffer te maken. Dat gaf ons wel extra energie en er werd daarna extra hard gevochten. De tegenstander deed dat ook en het duel verharde zich. Veel overtredingen en hier en daar gingen beide ploegen over de scheef….. (verbaal?/fysiek?) Ergens kreeg Elena een stick hard op haar vingers en kon de wedstrijd niet meer voortzetten (haar vinger is ondertussen goed ingepakt door het ziekenhuis). Haar zusje vulde de plek op voor het laatste kwartier en vocht als een echte leeuwin (met rode wangen van het veld). 

 

 

Met nog 10 minuten te spelen wist onze kakelverse loco kinderburgemeester van Leeuwarden te scoren. Top gedaan Nine … wat een week voor jouw! Het spel ging verder zoals hierboven beschreven: fel en hard. Toch was dit de winnende treffer en zo konden wij de overwinning vieren en namen we de 3 punten mee naar Leeuwarden. 

Een heleboel spelers heb ik hier niet genoemd. Vandaag was een teamprestatie: zowel het slechte gedeelte in de eerste helft als de rug rechten in de tweede helft en een overwinning uit het vuur slepen. Iedereen kan dus in de spiegel kijken waar zij zich kan verbeteren en tevens trots op zichzelf zijn voor de geleverde energie en vechtlust. 

Dat is ook MD5!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
de Graspiepers MD3
GHBS MD6
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
HHC Quick Stick MD4
GHBS MD6
de Graspiepers MD3
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN