header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D5 - HHC Quick Stick MD4: 13 - 0

Gespeeld op: 21-4-2018

MHCL MD5 – Quick Stick MD4

Deze week stond in het teken van herstel. Na de vorige wedstrijd tegen Sneek, waar nog lang over werd na gesproken, deze week eerst met de meiden voor de training de “emoties” van de wedstrijd doorgenomen. Hier en daar zat nog wel iets dwars maar ze gingen en goed mee om. Daarna alles achter ons latend weer lekker trainen. De coach moest echter nog een keer op en neer naar Sneek want die had zijn stick vergeten. Via goede contacten de Sneeker hockeyclub kunnen mijden…..ier en

Via de voorbespreking, waar we wedstrijd technisch nog even terug keken op Sneek, aanstipt dat wij ons niet moeten laten overrompelen. Met name het “voor de man” komen was een belangrijk aspect en het terugkerend thema “de bal uit de drukte en veld breed houden”. Aangezien de vorige wedstrijd heeft aangetoond dat je reserve spelers nodig hebt ook deze keer, net als vorige week, een beroep gedaan op Floortje Visser van 8E3. Dus zo hadden we mooi 2 man op de bank.

De vorige keer tegen Quick Stick was voor iedereen een beetje in een deceptie afgelopen, een gelijk spel toen. Iets recht te zetten hoorde ik langs de kant. Zo zagen de meiden het kennelijk ook. Furieus uit de startblokken …. En ja dat voor je man komen werkt dus echt. Binnen no time was het 3-0 alhoewel dat 3de doelpunt afgekeurd had mogen worden. Ook weet eigenlijk niemand wie daar gescoord heeft. We denken een combinatie van Veerle en Jinte… of was het andersom? De coach van Quick Stick, overigens een prima kerel, had het niet meer. Voelde zich een beetje onrecht aan gedaan maar dat werd keurig opgevangen door de scheidsrechters. We bleven druk houden in de eerste helft en scoorden zo nog 2 keer. Deed Quick Stick dan niets? Natuurlijk wel…. Een zeer snelle spits, waar onze loopkampioenen Lotte en Sophie het toch moeilijk mee hadden, wist toch een paar keer door te dringen in de cirkel. Sylke die tijdens haar vorige keepervaring alleen de bal naast hoefde te kijken kreeg zodoende toch wat te doen en deed dat prima! Nine verzuimde niet in haar verdedigende taken en maakte ook een aanval op knappe wijze ongedaan.

Zo gingen we de rust in met een 5-0 voorsprong. Van de 5 doelpunten vielen er 2 op: 2 schitterend, en dus niet zelfzuchtig, voorgegeven ballen van Jinte werder door Veerle tot doelpunt verheven waarmee de keeper vakkundig werd omzeild. Een daarvan met het backhand haakje. Heerlijk!

In de rust kwam Livia, die afscheid kwam nemen van het team, er bij en nam plaats op de bank zodat ze haar laatste hockeyervaring van dichtbij kon meemaken. We streden natuurlijk voor behoud van de eerste plek maar ook voor een waardig afscheid voor haar.

Zo begonnen we aan de tweede helft en zette de toon van pressie door. Zo scoorden we “even” doelpunten in de tweede helft hoewel het publiek en spelers denken dat het er negen waren. De scheidsrechters hebben echter goed geteld en ook de coach van Quick Stick was het er mee eens. De eindstand werd dan ook 13-0. Wie waren dan de doelpunten makers:

1.     Jinte

2.     Veerle

3.     Veerle/Jinte/Veerle/etc

4.     Veerle

5.     Veerle

6.     Robine

7.     Veerle

8.     Jinte

9.     Robine

10.  Nine

11.  Robine

12.  Jinte

13.  Elena

Met deze einstand was de wedstrijd natuurlijk een formaliteit maar er vielen toch wel een paar zaken op:

Een schitterende harde pass van  Senna op Jinte waar iedereen dolenthousiast van werd. Doorzetten Senna… je kan echt van waarde zijn!

Onze invaller Floortje op de rechtsvoorpositie stichtte toch heel wat gevaar maar wist dit helaas niet te verzilveren. Misschien haar kruit al verschoten in haar eigen wedstrijd (4 doelpunten!) maar zeker een toegevoegde waarde.

We konden ook mooi experimenteren met spelers op andere plekken. Dat is soms wat rommelig maar zeker ook nuttig. Dit leverde wel kansen op maar helaas geen doelpunten.

En dan waren er natuurlijk de 2 strafcorner doelpunten van Robine. Twee knallen vanaf de kopcirkel die met een heerlijk boogje op de plank vielen. Trainen loont dus echt! Ook mooi om te zien is dat de strafcorners “lekker strak” worden aangegeven door Elena. Ook daar zie je de training terugkomen.

Niet genoemd maar zeker waardevol ook in deze wedstrijd: Lotte Z, Hartje en Alissa. Zonder deze meiden geen team natuurlijk.

De coach van Quick Stick, waar ik af en toe even mee kletste, was dan ook realistisch en niet meer boos (misschien meer gefrustreerd). Ze hadden toch wel “een lesje” gehad vond hij in felheid, inzet en dat iedereen meedoet over het hele veld. Dat is een mooi compliment voor ons team.

Heerlijke ijsjes waren gehaald door de moeder van Sylke en die waren in dit warme weer welkom.

Er komen nu een paar rare weken aan maar we blijven zo doorgaan op de ingeslagen weg en kijken dan aan het einde van de rit waar we staan. #keeppushing

 

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
de Graspiepers MD3
GHBS MD6
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
GHBS MD6
de Graspiepers MD3
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN