header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

GHBS MD6 - Meisjes D5: 1 - 5

Gespeeld op: 12-5-2018

GHBS MD6 - MHCL MD5

Na een paar weken rust en vakantie die eigenlijk nog steeds gaande was stond een zeer belangrijke wedstrijd voor de deur: GHBS de directe concurrent voor de bovenste positie in de pool. Een lastige situatie waarbij wij ons niet goed hadden kunnen voorbereiden middels trainingen. Een voordeel was dat het team wel compleet was en we dus geen andere spelers hoefden in de passen. Zo reisden we af naar Groningen. 
Bij de club verliep alles soepel en het veld was al vrij en zo konden we bijna een half uur warmlopen, inspelen en de teambespreking doen. Het was duidelijk dat iedereen echt even wakker geschud moest worden. Het warme weer hielp daar niet mee en maakte iedereen een beetje loom. Ondanks dit alles begonnen we goed aan de wedstrijd. In mijn ogen kan het altijd beter en scherper maar het was duidelijk dat ze wisten wat er op het spel stond. Er werd vol druk uitgeoefend en de aanval werd veelvuldig opgezocht. Dat leverde veel kansen op maar de bal wilde er niet in. Dat duurde zo een tijdje en de bekende “brilstand” schoot al door mijn hoofd. Dat zou ook een mooie uitslag geweest zijn maar een overwinning is toch lekkerder. 

Tussendoor kreeg Nine nog een bal hard op het bovenbeen en dat moest met ijs aan de zijkant geholpen worden. Het spel lag stil en zo kon ik als coach ook nog even snel de arm van Robine insmeren tegen de zon ….. je moet als coach van alle markten thuis zijn….. (de scheids kon er om lachen) 

De ene aanval na de andere volgde maar het wilde niet lukken. Een goed keepende tegenstander pareerde onze aanvallen. En dan zie je als zo vaak in de sport dan plotseling geheel tegen de verhoudingen in het doelpunt aan de andere kant valt: 1-0 voor GHBS. Een tegenvaller maar er werd niet opgegeven en er werd weer vol gas gegeven. Dat leverde voor rust nog de terechte gelijkmaker, gescoord door Hartje, op. 

Het frisse fruit (meloen) ging er goed in met deze warmte en er waren toch wel wat punten om te bespreken want zoveel kansen onbenut laten… daar zijn  we niet voor gekomen.

In de tweede helft pakten we de draad weer  goed op en redelijk snel werd een treffer genoteerd om op voorsprong te komen. Indirect uit een strafcorner door Nine binnen getikt. Een vreugdesprongetje volgde. Langzaam verloor GHBS het geloof en kon niet meer onder de druk van ons uitkomen. Mede door het supersnel nemen van spelhervattingen werd er een moordend tempo op het veld neergelegd waarbij we het spel steeds beter verlegde en Lotte met bal twee tegenstanders het nakijken gaf met een gigantische rush inclusief schijnbeweging… (en ja dan ben je even geen coach maar trotse papa). Er volgde nog 3 doelpunten: een mooi intikkertje door Veerle die op schitterende wijze  was aangegeven door Jinte. Jinte scoorde ook na vele pogingen en het slotstuk was voor Robine die een corner binnensloeg!

 

De doelpunten makers op een rijtje:
 
1.    Hartje
2.    Nine
3.    Veerle
4.    Jinte
5.    Robine

 

De eindstand van 1-5 was hiermee bereikt maar deze was natuurlijk niet tot stand gekomen  zonder de volgende spelers:
Elena, de fanatieke middenvelder klein van stuk maar zeer gedreven. Senna, die met enige aansporing het de tegenstander ook moeilijk maakt. Sylke….. ons dromertje die toch weer een aantal keer op de goede plek stond om een aanval onschadelijk te maken. Sophie die elke wedstrijd laat zien hoe je voor je tegenstander komt om de bal te onderscheppen. Lotte-E die geweldige gaten dichtloopt op doorgebroken tegenstanders. Lotte van Z die de transitie van de Dubaise zandbak keurig maakt en steeds beter meedoet. En dan last but not least… de gelegenheidskeeper van deze week …. Alissa die op een paar cruciale momenten de ballen mooi pareerde en er voor zorgde dat GHBS niet op gelijke hoogte of dichterbij kon komen.

En zo hebben deze prachtige meiden ervoor gezorgd dat ze nu 6 punten los staan op de nummer twee. En zo was dit een mooi begin van het Moederdagweekend… het eerste cadeautje was uitgedeeld.

Op de terugweg was het rustig op de achterbank…. Het warme weer en de geleverde de prestatie had alle energie uit de meiden gehaald. Nu op naar de volgende wedstrijd die pas na het pinksterweekend zal plaatvinden. 

Tot snel op de velden.

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
de Graspiepers MD3
GHBS MD6
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
HHC Quick Stick MD4
de Graspiepers MD3
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN