header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D5 - de Graspiepers MD3: 12 - 0

Gespeeld op: 26-5-2018

MHCL MD5 – Graspiepers MD3

Ook deze keer zat er weer een hockeyvrij weekend tussen. Met de overwinning op de naaste concurrent nog vers in het geheugen kregen wij nu de nummer laatst op bezoek. In de week ervoor hoorde je het al… die gaan we wel even winnen. Hoe hou je de dames scherp en hoe hou je het interessant. De potentie was weer aanwezig dat we een keeper zouden hebben die zich zou vervelen. Dus bedacht ik mij dat we de keeper vliegend konden maken als het wedstrijdverloop dat toeliet.

Nog voor we begonnen kwam de coach van de tegenstander naar mij toe om te vragen of we ook maatregelen konden doorvoeren gedurende de wedstrijd zodat het voor hun ook leuk bleef. Daar hadden wij wel begrip voor ook al zijn dat maatregelen die alleen bij de jongste jeugd worden genomen.

De wedstrijd begon in de blakende zon en binnen de kortste keren hadden we de eerste strafcorner al te pakken. Die resulteerde niet direct in een doelpunt maar de druk was er wel direct. Al snel wist Nine het openingsdoelpunt te maken. Altijd een belangrijk moment. Vanaf daar kwam Graspiepers niet meer uit het 23 meter gebied. Met ongeveer 21 man (allen onze keeper niet) was de cirkel aardig vol en de scheidsrechters hadden er hun handen vol aan om al die benen en sticks uit elkaar te houden. Dat deden ze netjes en via diverse strafcorners en doelpogingen liepen we uit naar 5-0. Halverwege de eerste helft een korte drinkpauze die zeer welkom was. 

We konden lekker door wisselen. Alyssa uit D6 had ons versterkt met dit weer nadat Nine en Lotte E al een pittige wedstrijd achter de rug hadden met D6. Alyssa pikte ook haar doelpuntje mee en dat was leuk voor haar natuurlijk. 

Zo gingen we de rust in met 5-0 waar fruit en de natte sponzen (bedankt Nienke) heerlijk waren . De doelpunten makers van de eerste helft:
 
1.    Nine
2.    Alissa
3.    Jinte
4.    Robine
5.    Alyssa (D6)

 

In de rust besloten om definitief de vliegende keep in te zetten. Daarmee creëer je eigenlijk nog meer druk op de tegenstander dus we haalden er ook nog een speler uit. We speelden dus met 10 man tegen 11 (om Graspiepers een beetje te helpen). Zo kon Lotte Z, die zich als keep uitstekend had voorbereid, toch nog lekker mee aan het spel doen. Robine die ik vliegende keep had gemaakt moest eerst even bijkomen van het idee maar pakte dat steeds beter op. En zo zie je dat een keeper ook een starfcorner kan nemen 😊. 
Omdat er een paar meiden naar de WC moesten, al dat water liep kennelijk snel door, gingen we zelfs met 9 man spelen en dat hebben we tot het einde van de wedstrijd gedaan. Hierdoor werd de uitdaging iets groter voor ons maar tegelijkertijd kwam er ook meer ruimte op het veld waardoor de wedstrijd meer op hockey leek. Wij scoorden er ondertussen rustig op los en ook konden we vol experimenteren: Lotte E in de voorhoede, Sylke naar de half positie waar ze wat meer aan de bal kwam. Senna ook nog in de voorhoede en die zette zowaar nog een “rush” in met een mooie pass er achteraan… het publiek werd helemaal gek. 
Met 9 man in het veld heb je er dan ook opeens 4 op de bank… hoog tempo wisselen natuurlijk want iedereen stond te dringen om nog even te spelen. Top mentaliteit en lekker met dit weer. 
De coach van de tegenstander moedigde zijn spelers nog aan “Als jullie scoren dan krijgen jullie een ijsje”…. Maar ook dat was voor beide teams al geregeld (bedankt Gerrie)!

De doelpunten makers van de tweede helft:
 
6.    Elena
7.    Alissa
8.    Veerle
9.    Alissa
10.    Hartje
11.    Veerle
12.    Jinte

 

En zo kwam er een einde aan deze curieuze pot die onder de blakende zon werd afgewerkt, eindigde met 9 tegen 11, vliegende keeper en vele veldwisselingen. Missen we dan nog iemand?? Jazeker, de immer hardwerkende Sophie natuurlijk die weer zeer solide speelde. En zo konden we op naar het clubhuis om de welverdiende limonade tot ons te nemen. 

Bij de zijn wij officieus kampioen. GHBS kan alleen nog met punten gelijk komen maar doelsaldo en onderling resultaat geven de doorslag. Volgende week nog 1 puntje er bij en dan is er zeker geen discussie. Op naar Harlingen!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
de Graspiepers MD3
GHBS MD6
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
HHC Quick Stick MD4
GHBS MD6
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN