header foto header foto header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D5 - GHBS MD6: 7 - 3

Gespeeld op: 31-3-2018

MHCL MD5 – GHBS MD6

Na de overwinning van vorige week tegen Graspiepers stond de hele week in het teken van de wedstrijd van vandaag. GHBS kwam naar onze club en de eerste helft van de week wisten we niet wie de nummer 1 was. Dat bleek GHBS te zijn en wij dus de nummer 2. Voor sommige misschien een teleurstelling maar voor mij een mooi klimaat om een gezonde spanning mee op te bouwen.

Deze week ook twee invallers: de zusjes Kortman. Fay uit 8E1 en Evia uit 6E1. Voor het eerst op het grote veld. Met zijn allen begonnen we in de kleedkamer met de voorbespreking. Eigenlijk de zelfde punten als vorige week. Daar was ook deze week weer op getraind. Met Alissa op de goal deze week en de invallers op de bank gingen we van start. De twee teams waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd. Het spel golfde wat op en neer. Zoals gewoonlijk komen wij lastig uit de startblokken en ook deze keer resulteerde dat in een tegen doelpunt. De tegenstander zette ons weer onder druk maar de verdediging en onze goalie wisten de aanvallen te pareren. Langzaam kregen we meer grip op de wedstrijd. Aan de mid-rechterkant deed Senna haar stinkende best om haar steentje bij te dragen. Hetgeen ze donderdag in de training liet zien zette ze vandaag voort.Top! Ook Fay als invaller pakte het mooi op en zo gebeurde het dat via een een mooie aanval via de rechterkant de cirkel van GHBS werd bereikt. De aanval leidde tot de eerste gevaarlijke aanval. Wij voerde de druk op en daar was de gelijkmaker. Hartje met haar nieuwe stick werkte hem in het goal. Onder deze druk kwam GHBS niet meer vandaan en snel pakte wij de de voorsprong door een goal van Jinte 2-1. Ook de 3-1 viel snel door Jinte en toen konden we ook Evia inbrengen. Van een kwart veld met 6E1 naar een groot veld is zeer lastig. Ze moest even zoeken maar vond met wat aanwijzingen op de mid rechts positie haar draai en deed toch leuk mee. 

In de rust een paar kleine aanwijzingen: spel verleggen en rustig aan de bal blijven als deze wordt onderschept. En zo kon de tweede helft aanvangen. 
Het bleef toch nog spannend want GHBS gaf niet zomaar op. Maar tegen onze inzet, die zich onbewust uitte in “hoge pressing” was onze tegenstander niet opgewassen en bouwden wij de voorsprong uit. GHBS kwam nog een beetje terug maar dat mocht niet meer baten. 

Vandaag ging het niet alleen om de spelers die scoorden. Deze wedstrijd hebben we gewonnen als team. Het middenveld met Elena (rood aanlopend om het hele middenveld onder controle te houden), Nine (nooit opgevend) en Senna (met een paar mooie onderscheppingen) bestreken 80% van het veld. De achterhoede waar Sophie en Lotte continue voor hun tegenstanders opdoken om de bal te onderscheppen en het team van aanvallende impulsen te voorzien. Robine bal vast als laatste vrouw en Sylke (een beetje misselijk door de (in)spanning). Zelfs onze invallers Fay en Evia hebben hun verdedigende steentje bijgedragen en dat was even wennen. Een echte teamprestatie dus! 


Maar je hebt wel doelpunten nodig dus hier de doelpuntenmakers op een rijtje:

 
1.    Hartje
2.    Jinte
3.    Jinte
4.    Veerle
5.    Jinte
6.    Jinte
7.    Veerle 

De laatste 10 minuten zakte de energie weg. Maar dat is ook niet raar als je de tegenstander zo de hele wedstrijd onder druk zet. Dat kost heel veel energie. Gelukkig gold dat ook voor GHBS want die was onze aanvalsgolven al een uur aan het tegenhouden. Wij kwamen niet meer in gevaar en dat leverde een mooie eindstand op van 7-3.

Hoogste tijd om de limonade tot ons te nemen en ons voor te stellen aan ons nieuwe teamgenootje Lotte van Zeyl die de wedstrijd heeft gevolgd en staat te popelen om vanaf dinsdag mee te gaan trainen. Welkom Lotte!

Een mooi begin van het paasweekend!

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
MHC Westerkwartier MD1
JHC-Stix MD1
GHHC Groningen MD7
GHBS MD5
GHBS MD6
MHC Dash MD2
MHC Roden MD2
Sneeker Mixed Hockey Club MD3
HC Eelde MD3
HHC Quick Stick MD4
de Graspiepers MD3
Harlinger Mixed Hockey Club MD3
Sneeker Mixed Hockey Club MD5
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN