header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

H.V.A. MD2 - Meisjes D3: 0 - 5

Gespeeld op: 8-9-2018

HVA MD2 – MHCL MD3

Na een zeer warme zomer begon het dan de laatste weken toch langzamerhand richting de eerste wedstrijd te gaan. Bij de eerste trainingen zijn er nog een aantal op vakantie, de tweede week begint het serieuzer te worden. Iedereen is stroef en moet de vaardigheden weer oppoetsen. Dat zie je op de trainingen terug. Daarnaast is het ook wennen welke meiden op het veld staan…. Kan ik die bal aan zo’n klein E’tje geven? Nou het blijkt al snel dat dat echt geen probleem gaat zijn. De E’tjes laten zien dat ze klaar zijn om de gevestigde orde het vuur aan de schenen te leggen. M.a.w. ….. het zijn echte D spelers! Welkom Erinn, Feline, Loulou-Rosa, Iris en Isabel aangevuld met nieuw elan….. Berit!

Donderdag op de training werd een korte oefenwedstrijd gespeeld. Iedereen zocht naar posities, medespelers etc. Het was zeer lastig en hier en daar liepen de gemoederen op. En kijk daar kan ik wat mee. In een positieve zin dan. Voor de coach was het vrijdagavond flink puzzelen wat we gingen doen met de opstelling. Met de ervaring van donderdag, en daar zijn oefenwedstrijden dus voor, een strijdplan in elkaar gezet. En met de opstelling in de tas togen we naar Assen. 

Soepel arriveerden we in Assen en de voorbespreking kon beginnen. Met name plezier en samenspel stonden hoog op mijn lijstje naast de technische aanwijzingen. Elkaar positief stimuleren tijdens een wedstrijd werkt gewoon. Met een opstelling grotendeels gestoeld op het vorige seizoen begonnen we aan de wedstrijd. Je kon duidelijk zien dat iedereen weer moet wennen. Toch wel hier en daar verval in oude fouten maar de wil was zeker aanwezig. Aan strijd ontbrak het niet. Zelfs zo erg dat ik tegen LouLou maar even sorry riep…. Die kreeg geen bal in de eerste helft. Langzaam kregen we de overhand en voerden de druk op. Dat leidde tot een aantal strafcorners. En wat bleek … de keeper van de tegenstander liep als een gek uit zoals je dat in de zaal ziet. Na 2 keer tegen de keep geschoten te hebben Robine maar even toegeroepen dat ze er om heen moest gaan of een pass geven. Dat pikte ze prima op en die keeper hebben we vervolgens niet niet gezien op de kop cirkel. Zo wisten we in de eerste helft 3 doelpunten te maken. Nine, Veerle en Robine maakten de eerste doelpunten van het seizoen. 

In de rust een paar aanwijzingen, onder het genot van het fruit,  waarvan de belangrijkste was om de bal “uit de drukte” te halen. 

In de tweede helft bleven we ons eigen spel spelen en dat is toch wel energie vretend. Iris en Feline hielden dat echt goed vol geholpen door hun prima technieken en inzicht. Ook Berit die pas zeer kort hockeyt deed het uitstekend. Zo’n wedstrijd was vast spannend voor haar maar ze hield zich staande. Doordat de energie langzaam wegliep (conditie is in de zomer toch wel weggezakt) ontstonden gaten met uitbraken voor HVA. En daar zag je de kracht van Lotte en Sophie bovendrijven. Op pure wilskracht gaten dichtlopen en aanvallen onschadelijk maken. Toch werd het een aantal keren spannend voor het eigen doel. En daar kon LouLou laten zien wat ze kon. Met een aantal prima ingrepen zie je de toegevoegde waarde van een vaste keeper. Echt top!
Ook lukte het Veerle en Jinte om nog een doelpunt te maken. Dit alles lukte natuurlijk niet zonder de inzet van Sylke die de linkerkant verdedigde, Nine op de links midden positie met prima ondersteuning voor Veerle, Jinte en Elena, en op het middenveld Elena die gedurende de wedstrijd steeds beter het spel ging verdelen. 

En zo eindigde de wedstrijd met een 0-5 overwinning en een prettig begin van het seizoen. Op naar het clubhuis waar de limonade goed smaakte en de rode koppies langzaam weer hun normale kleur terugkregen! 

En daarmee……..…….. is MD3 een feit …… #MD3rocks

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Hockeyclub De Hondsrug MD2
MHC Roden MD1
MHC Westerkwartier MD2
GHHC Groningen MD3
GHHC Groningen MD3
GHBS MD3
H.V.A. MD3
MHC Dash MD1
MHC Roden MD1
HC Bedum MD1
GHBS MD4
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN