header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D3 - Hockeyclub De Hondsrug MD2: 4 - 1

Gespeeld op: 15-9-2018

MHCL MD3 – Hondsrug MD2

Een week na Assen was het alweer tijd om na twee trainingen en een extra corner training om tegen Hondsrug te spelen. Nu een thuiswedstrijd en je kon zien dat het publiek met grote getalen aanwezig was na alle positieve geluiden van vorige week. Iedereen wilde dit team wel eens even in actie zien. 

De bespreking verliep soepeltjes en onder het toeziend oog van de coach van MC3 de meiden uitgelegd hoe de opstelling zou zijn. Voortbordurend op vorige week met een aanpassing daar Sophie dit weekend op schoolkamp was werd de oplossing gevonden in Lotte op de voorstopper positie (en deze tip kwam van één van de ouders….). Dat betekende ook dat Erinn de vuurdoop van af de start op rechtsachter kreeg. Op naar het veld en inspelen dan maar. Laatste peptalk en het spel kon beginnen….. of toch niet…. De tegenstander miste een keepershandschoen die uiteindelijk geregeld kon worden door één van de ouders. Zo help je elkaar!

De wedstrijd begon en helaas zonder Berit. Zij voelde zich niet lekker en het was verstandiger dat zij thuis ging bijkomen. Voor ons de schone taak om voor Berit en Sophie keihard te werken en een mooie pot op de mat neer te leggen.

De wedstrijd begon en het was even zoeken voor iedereen (waar moet ik exact staan, hoe loop ik, te zachte passing). Hondsrug toch had toch wel een leuk team. Met name verdedigend leuke hockeyers. Maar daar lieten wij ons niet door uit het veld slaan. Mentale kracht houdt ons op de been en wij geven niet op. Spelers zoals Nine, Elena, Lotte en Feline (en normaal gesproken Sophie ook) kom je gewoon 3 keer tegen als aanvaller…… en dat is lastig. En Erinn met haar vuurdoop in dit team pakte dat aspect ook prima op.  

Wij voerden de druk op en er ontstonden kansen. Ook middels de strafcorner en waar deze vorige week nog werd afgekeurd werd hij nu goedgekeurd. 1-0 voor ons en ik ga de regels nog eens nalezen. En zo pakte Robine weer haar doelpuntje mee. We bleven doorzetten en snel volgde de 2-0 door Veerle. Zelf dacht ik nu zijn we los maar niets was minder waar. Wel kregen we veel kansen maar die wilden er niet in. Hondsrug rechte de rug en zette aan. Het werd wat rommeliger en met de wissels en blessure van Lotte en Sylke was de organisatie wat ver te zoeken. In deze fase lukte het Hondsrug om een tegendoelpunt te maken. We hielden stand en kregen ook wel kansen. Hoe in sommige situaties om de te gaan verschilde Jinte en ik even van mening. Maar ze begreep het wel en pakte het prima op waardoor direct gevaarlijke situaties ontstonden waaruit helaas niet gescoord werd. Zo bereikte we de rust en het fruit met een 2-1 voorsprong. 

Fruit er in en puntjes op de ‘i’. Misschien hier en daar wat streng maar ik heb het idee dat de meiden dit wel trekken. Volgens mij allemaal winnaars.

Zo begonnen we aan de tweede helft. Je zag dat de kracht wat wegvloeide bij beide teams en er ontstonden gaten. Veerle toonde haar verbetenheid door na een soort “salto mortale” gewoon door te gaan en de tegenstander, en publiek, in verbijstering achter te laten. Verschillende uitbraken en gevaarlijke situaties volgden aan beide kanten. We moeten nog iets slimmer worden. Wel zie je dat instructies worden opgevolgd. Kleine stapjes maar zo komen we er wel. Jinte schoot bij één van deze acties keurig en beheerst in het hoekje van het doel. Hondsrug kreeg nog wel kansen maar miste de scherpte. Robine daar en tegen dacht uit een zeldzame strafcorner nog een doelpuntje mee te pikken maar de bal kwam tegen de paal. De oplettende Elena kreeg nog net haar stick er tegen aan en zo stond de 4-1 op het scoreboard. Ondertussen bikkelde Isabel ook door in haar eerste wedstrijd met D3. Met kleine aanwijzingen lijkt ze haar draai te vinden. Een mooie aanvulling voor de verdediging samen met Erinn …… die “kleintjes” achterin.

Doordat Berit ziek naar huis was gegaan was ik de rechtsvoor positie een beetje uit het oog verloren. Daar zou ik mee wisselen. Wie staat daar dan denkt iedereen nu….. wel dat is Iris en die had aan het einde van de wedstrijd geen kracht meer over om goed te passen of te scoren. Na afloop zei ze tegen mij: “maar je wisselde mij ook niet!” Oeps……. Maar ja als het daar goed loopt op die positie!

Lotte speelde zeer solide op de plek van Sophie en heeft dat gat prima opgevuld. Ballen onderscheppen, 5 meter versnellen en dan strakke passing verzorgen. Maar het slotakkoord was echter voor de Loulou (en voor keepers heb ik een zwak plekje). Met een beetje sturing (kom uit je goal) wist zij toch 2 à 3 één op één situaties onschadelijk te maken. Het publiek vond het geweldig en ze voorkwam dat Hondsrug hoop kreeg!

Toen klonk alweer het eindsignaal. Op naar het clubhuis want daar wachtte de limonade en er moest gezongen worden….. dubbelfeest want Feline is 10 geworden!


En daarmee was het weekend goed begonnen …… #MD3rocks

Andere verslagen

Tegenstander Datum
H.V.A. MD2
MHC Roden MD1
MHC Westerkwartier MD2
GHHC Groningen MD3
GHHC Groningen MD3
GHBS MD3
H.V.A. MD3
MHC Dash MD1
MHC Roden MD1
HC Bedum MD1
GHBS MD4
HC Winsum MD1
GHHC Groningen MD6
Winschoten MD1 mixed
HC Bedum MD1
GHBS MD4
HC Winsum MD1
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN