header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

MHC Roden MD1 - Meisjes D3: 5 - 1

Gespeeld op: 22-9-2018

Roden MD1 - MHCL MD3

De aanloop naar deze wedstrijd begon eigenlijk direct na het fluitsignaal van de vorige wedstrijd. We zouden gaan afreizen naar Roden. De uitdaging lag hem in het opvangen van 3 absenties waaronder de keeper. Nu heb ik daar vanuit het vorig seizoen wel enige ervaring mee en een vervanger van Loulou werd gevonden in Jinte. Een prima keeper. Daarmee trek je wel een zeker doelpuntje weg maar goed dat moesten de anderen dan rechttrekken. In 2 trainingen werd Jinte klaargestoomd en er werden 3 invallers geregeld uit 8E1. Eline, Eva en Evia waren hun namen, terecht de 3 E’tjes. En zo gingen we vol goede moed naar Roden.

Vlotjes arriveerden we, nadat Iris haar hockeyspullen waren geregeld……., in Roden. Eerst maar een koffie en op zoek naar de meiden in de kleedkamer. De kleedkamers gevonden…. Maar die waren leeg. Waar zijn ze nu? Ergens buiten aan de achterkant vond ik ze terug…. De kleedkamers stonken dus daar gingen ze echt niet in! En groot gelijk hadden ze. Dus de bespreking op een klein oefenveldje gedaan.

Na het inspelen kon de wedstrijd beginnen en het bleek al snel dat het Roden menens was. Die kwamen vol uit de startblokken en wij konden daar niet in mee. De ervaring leert dat wij vaak even wakker moeten worden. Dat daar geen tijd voor was bleek als snel. In hoog tempo moesten we 2 doelpunten incasseren en dat was een streep door de rekening. We liepen achter de feiten aan. Dat het geen makkelijke middag ging worden was bij de meiden ook aangekomen en de rug werd gerecht. Met veel energie gingen ze de strijd aan en er ontstonden ook wel kansen en de eerste strafcorner was een feit. Helaas wisten we de geboden kansen niet te verzilveren. Je kon zien dat Roden een 100% 2de jaars D team is en daar hadden we het echt moeilijk mee. Het lukte Robine, Lotte, Erinn, Sophie en Isabel om toch heel wat aanvallen onschadelijk te maken. Wat een kanjers. Ook Jinte paste het geleerde toe en deed heel wat reddingen. Helaas kwamen we op een 3-0 achterstand door een onterecht goedgekeurd doelpunt (aanvallende fout) en dat hielp ook niet omdat we de aansluitingstreffer niet maakte. En zo bereikte we de rust. 

In de rust uitgelegd dat we de tegenstander toch echt buiten de cirkel moeten proberen te houden want dan kun je niet scoren. Daarnaast moeten we toch echt gaan leren de bal uit de drukte te halen en rond te spelen. Ook het gepiel op de backhand met het haakje kan makkelijker daar de forehand zoveel sterker is. Daar moeten we aan werken.

We begonnen vol goede moed aan de tweede helft en er werd veel energie gebracht. We creëerden ook een aantal kansen maar de bal wilde er maar niet in. Het scheelde centimeters. Op het middenveld vochten Iris, Elena en Nine voor wat ze waard waren maar langzaam zag je de hoop en energie verdwijnen. In de voorhoede probeerde Veerle, Berit, Eline, Eva en Evia om de verdediging van Roden te doorbreken. Maar deze was sterk en ervaren. Uiteindelijk lukte het Eva om de eer te redden maar toen stonden we al met 5-0 achter. 
Hier en daar zag je de koppies hangen maar toch werd er nog één keer alle energie gegeven. Het mocht niet meer baten. De eindstand van 5-1 werd bereikt. 

Waar we zeker trots op mogen zijn is dat ze alles gegeven hebben tot het laatste fluitsignaal. Het bewijs zag ik op de terugweg in de achteruitkijkspiegel ….. Lotte, Veerle en Elena vielen bijna in slaap.

Ook de coach gaat nadenken. Wij spelen een vrij aanvallend systeem (4-3-3) en dat is wellicht wat te veel van het goede op dit moment. Huiswerk voor de coach!

Trots ben ik dat ze alles hebben gegeven en daarmee is het een feit dat …… #MD3rocks

Andere verslagen

Tegenstander Datum
H.V.A. MD2
Hockeyclub De Hondsrug MD2
MHC Westerkwartier MD2
GHHC Groningen MD3
GHHC Groningen MD3
GHBS MD3
H.V.A. MD3
MHC Dash MD1
MHC Roden MD1
HC Bedum MD1
GHBS MD4
HC Winsum MD1
GHHC Groningen MD6
Winschoten MD1 mixed
HC Bedum MD1
GHBS MD4
HC Winsum MD1
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN