header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

MHC Westerkwartier MD2 - Meisjes D3: 7 - 0

Gespeeld op: 29-9-2018

Westerkwartier MD2 - MHCL MD3

WAT.EEN.TEAM! En ben ik een trotse coach. Nu hoor ik iedereen denken we hebben net met 7-0 verloren en kreten als “afgedroogd” zag ik al aankomen. Waarom ben ik dan trots? Deze reis begon eigenlijk vorige week na de verloren partij tegen Roden met de wetenschap dat Westerkwartier nog sterker zou zijn. Dus nadenken over de opstelling en Tjeerd van input voorzien. Ik aan het nadenken en Tjeerd paste de training goed aan, aan hetgeen ik waargenomen had tijdens de wedstrijden. 
De opstelling was in mijn hoofd bekend. Teruggeschakeld naar een 4-4-2 systeem en een aantal meiden weten prima wat dat is. Alles op papier en klaar om weg te gaan. Ping! Een appje… Robine ziek. Heel vervelend voor haar en het plan kon direct de prullenbak in! Opnieuw schuiven terwijl ik het ontbijt nuttigde en op naar de club en door naar Westerkwartier. Beetje vertraging door vrachtwagens, trekkers en ander toeristisch vervoer op zaterdagmorgen maar toch nog redelijk op tijd in Zuidhorn. Direct de kleedkamers in met een kop koffie in de hand (bedankt, ik wordt goed verzorgt door iedereen). En daar begon de wedstrijd echt……

……. Het was meteen serieus van mijn kant en de meiden zagen dat het menens was. De 4-4-2 opstelling doorgenomen en verteld wat ik verwachte. Veel informatie maar ik had het idee dat het precies goed was voordat iedereen afhaakte aan een teveel aan info. Lekker fanatiek warm draaien op een klein veldje en toen naar het grote veld waar de wedstrijd al snel werd gestart waarbij de startopstelling als volgt was:

Achterhoede    : Sylke, Sophie, Lotte, Erinn en natuurlijk Loulou
Middelveld    : Nine, Elena, Feline, Iris
Voorhoede    : Veerle, Jinte

Vanaf het begin gaf Westerkwartier vol gas en het was menens maar onze meiden waren wakker. Vele aanvallen werden onschadelijk gemaakt. Het blok op het middenveld i.c.m. de achterhoede werkte redelijk goed. Westerkwartier kwam er moeilijk doorheen en moest gedwongen de buitenkanten opzoeken. Erinn legde een fantastische wedstrijd op de mat, Sylke vocht voor wat ze waard was. Sophie zoals gewoonlijk al vechtend en draaiend ballen afpakken. Isabel weet ook steeds beter wat er gevraagd wordt en komt echt op niveau. Lotte bleef maar ingrijpen…. Op het randje ….en er overheen!

Het middenveld legde vele meters af en met Feline als extra middenvelder om hulp te bieden aan Elena hielden we stand. Natuurlijk deden de flanken Nine en Iris ook mee om grip te houden op het middenveld en assistentie aan de achterhoede te bieden en de twee voorwaartsen Veerle en Jinte aangevuld met Berit ook van passes te voorzien. Hierdoor kregen we ook een paar kansen maar die werden goed verdedigd door Westerkwartier.

Zo’n 7 minuten voor de rust kregen we helaas toch een tegentreffer te voorduren. De ban was hier niet mee gebroken en we gingen vol door en hielden stand tot de rust. Ik denk dat Westerkwartier zich wel even achter de oren krabde…. Wat gebeurt hier. 
Hier smaakte het fruit goed. Veel aanwijzingen hoefde ik niet te geven. Doorgaan op dezelfde manier en volhouden ondanks dat het zeer zwaar was.

De tweede helft begon en daar begonnen we net niet helemaal scherp. Het middenveld blok en de verdediging lieten een paar gaten vallen (stonden wat te ver van elkaar)en Westerkwartier profiteerde hier van. De eerste helft begon zich een beetje te wreken. Als je zoveel energie levert gaat dat op een moment zijn gevolgen hebben. Langzaam ebde het geloof wat weg en Westerkwartier zetten een aantal mooie aanvallen op die verzilverd werden. De laatste bronnen energie werden aangesproken. We kregen nog een paar kleine kansen maar konden deze niet omzetten in doelpunten. Loulou verrichte nog een tweetal mooie reddingen maar het mocht allemaal niet meer baten. Zo gingen we richting het einde van de wedstrijd met als eindstand 7-0. 
Hier en daar een sip gezichtje en misschien dat iemand dacht …. “had ik maar dit gedaan of zus en zo de pass gegeven” …. maar ze mogen trots zijn. Het begint met inzet. En dat hebben ze vandaag echt laten zien. Niemand verzaakte. Iedereen was bekaf. Dat geeft niets …. Het is immers een sport.  En dat is precies de reden dat ik trots ben op de meiden ondanks een 7-0 verlies. Het gaat om de mentaliteit en daar viel vandaag niets op af te dingen. En zo gingen we snel naar het clubhuis voor een welverdiende limonade.  Daar zag ik nog een schaal met cake staan en die heb ik gelijk maar helemaal opgekocht voor de meiden. Dat hadden ze zeker verdient. 

En daarmee is mijn slotzin van vorige week nog van kracht: Trots ben ik dat ze alles hebben gegeven en daarmee is het een feit dat …… #MD3rocks

Andere verslagen

Tegenstander Datum
H.V.A. MD2
Hockeyclub De Hondsrug MD2
MHC Roden MD1
GHHC Groningen MD3
GHHC Groningen MD3
GHBS MD3
H.V.A. MD3
MHC Dash MD1
MHC Roden MD1
HC Bedum MD1
GHBS MD4
HC Winsum MD1
GHHC Groningen MD6
Winschoten MD1 mixed
HC Bedum MD1
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN