header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D3 - GHHC Groningen MD3: 1 - 3

Gespeeld op: 6-10-2018

MHCL MD3 – GHHC MD3

Voor deze zaterdag stond een interessante wedstrijd op het programma. De nummers 3 en 4 gingen tegen elkaar spelen. Wat zouden de meiden mee hebben genomen van vorige week waar toch aardig wat gevraagd werd. Bij aankomst op MHCL lagen de velden in het ochtendzonnetje er prachtig bij. Snel een kop koffie naar binnen en de voorbespreking kon beginnen. Voor degene die het nog niet wist wij hebben een loco kinderburgemeester in ons midden. En deze had dit weekend andere taken. Hiermee was wel een gat ontstaan op de linker middenflank die toch minder makkelijk op de vangen leek dan ik aanvankelijk dacht. Wel was Robine weer hersteld en dat is achterin best prettig.
We begonnen net als vorige week met een iets verdedigende 4-4-2 waarbij we natuurlijk fanatiek wilde beginnen. 

Zo geschiedde en we begonnen goed. Op zich was iedereen lekker scherp en het spel ging alle kanten op. Groningen speelde wel sterk en voerde de druk op. Dat leidde tot een paar gevaarlijke aanvallen maar we hielden stand. Toch gebeurde het dat er 2 doelpunten vielen die vervolgens werden afgekeurd. Alles thuis nog eens de revue laten passeren en tot de conclusie gekomen dat de scheidsrechters moeilijke maar juiste beslissingen hebben genomen. Verwarring ontstond omdat het niet helemaal lekker naar de speelsters en coaches werd gecommuniceerd. Zo bleef de bekende brilstand tot aan de rust mede door een geweldige redding van Loulou (waar haalde ze dat vandaan?!).

In de rust schakelden wij om naar een 4-3-3 opstelling om meer druk naar voren te kunnen geven. Wij begonnen dan ook ijzersterk aan de tweede helft. Groningen zat in de verdrukking en in deze periode wist Veerle de 1-0 op het scorebord te zetten. We bleven drukken op Groningen maar de tweede wilde maar niet vallen ondanks menig scrimmage voor het doel. Langzaam kreeg Groningen weer een beetje grip en de wedstrijd kantelde een beetje en Groningen wist de gelijkmaker te scoren. Zo golfde de wedstrijd op en neer. Langzaam aan werden de meiden moe en de energie verdween een beetje. De gaten werden groter en de meiden achterin (Lotte, Robine, Erinn, Isabel, Sylke) moesten meerdere keren ingrijpen. Het middenveld met Elena, Sophie en Feline vochten voor wat ze waard waren maar konden het niet meer belopen. Groningen werd sterker en sterker en wij konden de voorwaartsen Jinte, Veerle, Iris en Berit nog wel bereiken maar die konden geen potten meer breken. De afstanden waren te groot. De gaten werden nog groter met nog 5 minuten te gaan en toen wist Groningen alsnog 2 keer toe te slaan via 2 prima uitgespeelde aanvallen waarmee de eindstand 1-3 werd bereikt.
De wedstrijd duurde voor ons 5 minuten te lang. 65 minuten alles gegeven en een gelijkspel had voor mijn gevoel meer recht gedaan aan de wedstrijd. Sport kan heel hard zijn.

In deze wedstrijd hebben we ook veel gewisseld. 2 spelwijze en spelers op posities waar ze nog niet eerder hebben gestaan. Dat hebben ze prima opgepakt en mij weer van nuttige informatie voorzien. Wellicht was het allemaal wat te veel en deed dat ons de das om de laatste 5 minuten. Stof tot nadenken…. 

 

Op naar de herindeling …… #MD3rocks

Andere verslagen

Tegenstander Datum
H.V.A. MD2
Hockeyclub De Hondsrug MD2
MHC Roden MD1
MHC Westerkwartier MD2
GHHC Groningen MD3
GHBS MD3
H.V.A. MD3
MHC Dash MD1
MHC Roden MD1
HC Bedum MD1
GHBS MD4
HC Winsum MD1
GHHC Groningen MD6
Winschoten MD1 mixed
HC Bedum MD1
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN