header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

GHBS MD3 - Meisjes D3: 1 - 4

Gespeeld op: 3-11-2018

GHBS MD3 – MHCL MD3

Vandaag stond GHBS uit op het programma. Een club die zijn zaakjes vaak op orde heeft. En na de afgelopen 4 zware wedstrijden die allen verloren gingen waren we wel toe aan een succesje. Vorige week al geschreven dat het er in zit als we slimmer worden en blijven hockeyen. Zo togen we naar Groningen waar het zonnetje al scheen. Een mooie dag om te hockeyen. 

Aangekomen bij GHBS is het altijd een stukje lopen waar je toch wat tijd mee verliest. Snel een kopje koffie en op naar het veld. Een 20 minuten om in te spelen. Daar wordt vaak nog een geintje gemaakt…. Maar de knop moet wel om. Een wedstrijd begint immers al ver van te voren. Strak inspelen, corners oefenen, driehoekjes en rondootjes (ook wel lummelen genoemd) in hoog tempo afwerken. Een korte bespreking waarbij kern lag op “Fel beginnen, blijven vrijlopen en kijken naar de vrije man”. Na de yell kon de wedstrijd beginnen. 

De wedstrijd begon en we zaten er direct goed bij. In het begin is het altijd aftasten en de ploegen gingen dan ook gelijk op. GHBS is een tweede jaars D team en dat kon je hier en daar ook zien. Wat je  goed kon zien aan onze kant dat er echt geprobeerd werd om samen te spelen en de vrije ruimtes te zoeken. Dat dat niet altijd goed gaat geeft niets. Dat dit geprobeerd wordt is de echte winst en de puntjes op de bekende “i” komen dan vanzelf. Al snel kon je zien dat wij toch iets verder waren en licht de overhand hadden. Wij zetten een aantal mooie aanvallen op. Sophie was echt goed op dreef op de rechtshalf positie en creëerde een aantal mogelijkheden via de kop cirkel en wist daar eentje van de verzilveren: 0-1 voor ons in de 15de minuut. Een terechte voorsprong. We zette de ingeslagen weg door en wisten een 3 à 4 serieuze kansen te creëren maar de bal wilde er niet in. In de laatste 10 minuten van de eerste helft zakte het in en vielen we terug in onze oude fout door blindelings te veel door het midden te spelen. Het werd toen meer vechthockey. Daarmee hielp ook niet dat de scheidsrechters heel slecht floten en zich lieten beïnvloeden door het vele appelleren van GHBS. Daaruit ontstond verwarring en een oplettende speler van GHBS scoorde daaruit. Zeker geen terechte goal maar het was 1-1. Tot de rust bleef het vechten. 

Onder het hapje fruit was duidelijk te merken dat onze meiden dondersgoed in de gaten hadden wat er zich afspeelde en dat GHBS een aantal spelers heeft die blijft appelleren en zeer fysiek speelt. Grotendeels een mentale kwestie. Er op gewezen dat wij gewoon beter waren en we ons niet moeten laten beïnvloeden. Blijf het spel van de eerste 25 minuten spelen en de bal 1 seconde eerder naar elkaar spelen. 

Zo begonnen we aan de tweede helft.  De meiden pakten het weer goed op en Elena wist steeds beter het spel te verdelen en de vrije man te vinden. Nine ondersteunde haar daar goed bij op het middenveld en krijgt langzaam aan weer de vorm van vorig seizoen te pakken: conditioneel steeds sterker aangevuld met techniek. De achterhoede hield goed stand. Tegen de grote en fysiek spelende tegenstanders bleven Erinn, Isabel en Sylke prima overeind. Sylke gaf goede ondersteuning aan Isabel die door het tijdelijk uitvallen van Nine  (stick vol onder de knie) op de linkshalf plek kwam te staan. Wij bleven hockeyen en werden steeds sterker. Een aantal strafcorners kregen we verdiend mee. En opeens was daar Iris die haar stick tegen de bal kreeg (of was het andersom?) en de 1-2 stond op het bord! Een belangrijk doelpunt. We zette door en je kon zien dat GHBS moe werd. In deze fase wist ook Elena haar doelpuntje mee te pikken. Verdient voor het harde werken op het middenveld. Deze kansen ontstonden ook omdat Veerle op de rechtsvoor positie met haar snelheid diepte in het spel legde en goede voorzetten kon geven. Ze was daar zelf ook heel blij mee…. En terecht. Berit speelde deze wedstrijd op de linksvoor positie. Ik kon duidelijk zien dat ze daar wat moeite mee had en lastig haar positie kon vinden. Maar eens goed nadenken hoe we haar mee kunnen helpen. GHBS gaf niet op en zetten nog aan. Robine en Lotte waren het definitieve slot op de deur achterin. Lotte vocht nog even wat persoonlijke duels uit (beuken zoals ze het noemde) met de sterke spits van GHBS. Robine en Lotte lieten even zien dat er niets te halen viel. GHBS kreeg wel nog 2 grote kansen. Mede door ijzersterk keeperswerk van LouLou bleef het 1-3. Cruciaal is dat in deze fase (15 minuten voor tijd). Het slotakkoord was duidelijk voor ons. Elena en Sophie speelden via een aantal driehoekjes de tegenstander helemaal dol. Dat is wat we willen zien. Uiteindelijk wist Jinte op een schitterende pass van Veerle een uitgespeelde kans om te zetten in een doelpunt: 1-4. Tijd om de laatste wissels door te voeren en toen was daar plots het einde van de wedstrijd. We hadden nog wel even door kunnen gaan. 

Rode maar blije koppies kwamen van het veld. Een terechte overwinning waar we ook mentaal weer een stapje hebben kunnen maken. Dat het soms zwaar is was aan Elena te zien….. met zware kramp in haar kuit zat ze in de dug-out. Alles gegeven….

Op naar het clubhuis want het mooiste moest nog komen: Zingen voor Veerle en Erinn. Uit volle borst natuurlijk! Daar doet de coach wel aan mee…… 

 
…… #MD3rocks

Andere verslagen

Tegenstander Datum
H.V.A. MD2
Hockeyclub De Hondsrug MD2
MHC Roden MD1
MHC Westerkwartier MD2
GHHC Groningen MD3
GHHC Groningen MD3
H.V.A. MD3
MHC Dash MD1
MHC Roden MD1
HC Bedum MD1
GHBS MD4
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN