header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D3 - H.V.A. MD3: 0 - 4

Gespeeld op: 10-11-2018

MHCL MD3 – HVA MD3

Na het goede weekend vorige week met een 1-4 winst was het nu een vroegertje thuis tegen HVA de nummer 1 van de poel. De weergoden rommelde ’s nachts en in de ochtend maar voor het wedstrijdtijdstip was beter voorspeld. Iedereen was mooi op tijd en tijdens de voorbespreking was het motto om op de zelfde voet verder te gaan. Samenspelen, in beweging blijven en de vrije man zoeken.

Het mooiste van vandaag was dat iedereen er was. Voor het eerst het hele team aanwezig dus de perfecte gelegenheid een mooie teamfoto te maken. Deze zet ik bij MD3 op de website. En ik vind het een leuke foto met mooie blije koppies.

Na het inspelen kon onder de bezielende leiding van twee kersverse scheidsrechters en hun begeleiding de wedstrijd beginnen.

Direct golfde het spel op en neer. Beide ploegen waren aan het elkaar gewaagd. Wel kon je zien dat het veld “erg groot” werd gehouden. Dat willen we ook zeker in bepaalde gevallen maar dan moet de bal wel aankomen. Wij probeerden het spel wel degelijk te verdelen maar de ontvangende spelers  stonden zo ver weg dat de ballen onderschept konden worden en dat gaf HVA de kans snel in de omschakeling gevaarlijk te worden. Voor beide partijen leverde dit kansen op maar deze werden niet benut en tot een doelpunt omgezet.  HVA was wel feller in de duels en onderbrak op die manier onze kansen en uitbraken. Zo golfde het spel op en neer en bereikten we de rust met een brilstand. Het was een spannende pot tot dat moment.

In de rust aangegeven dat het wel wat feller mocht. Inzet en harde passes aan elkaar. Ook aangegeven dat het veld heel open was met heel veel ruimte.

De tweede helft begon en je zou verwachten dat het zelfde beeld zich zou herhalen. Dat deed het ook maar door de vele ruimte op het veld gaven wij HVA de kans om een mooie counter op te zetten en die speelde ze goed uit tegen een ondertal van verdedigers van ons. Direct daarna voldeed zich dezelfde situatie weer voor en zo was het in 5 minuten 0-2 voor HVA. De meiden rechten de rug en gingen er alsnog voor. Er was immers nog genoeg tijd om de achterstand te herstellen en er werd veel energie geleverd. Dat resulteerde ook in een aantal kansen maar de bal wilde er niet in. De keeper van HVA verrichte ook prima werk en het geluk ontbrak ons. De ruimten bleven groot maar bij onze eigen aanvallen werd het veld juist heel smal, super doelgericht maar in een soort trechter naar het doel. En dat is lekker verdedigen voor de tegenstander. We kregen nog meer kansen maar ook deze wilde er niet in. HVA lukte het om 2 x snel om te schakelen en weer via een overtal 2 x te scoren: 0-4. Vanaf dat moment was het vechten tot het einde.

Dit was duidelijk een van onze mindere wedstrijden waar we niet echt grip op de tegenstander kregen maar met name onszelf te kort hebben gedaan. Ook ik heb daar niet de goede richting aan kunnen geven. Dus naast de meiden moet ook ik bij mezelf te rade gaan: hoe kunnen we dit anders aanpakken?

De stemming in het clubhuis was een beetje timide. Maar laat ik duidelijk zijn dat er ook absoluut lichtpuntjes waren die mij blij maakte. Individuele voortuitgang bij bepaalde spelers en spelsituaties waar we progressie boeken. Dat is het houvast om er deze week weer vol voor te gaan en er komende zaterdag een mooie dag van te maken.

Vandaag waren er echter ook winnaars. Wie dan zie ik iedereen al vragen? Vandaag waren de ouders die het weer trotseerde en het team bleven aanmoedigen, en groot aandeel hebben in dit team, de winnaars. Super bedankt iedereen!

En daarom is onze hashtag deze keer…… #MD3oudersrocken

Andere verslagen

Tegenstander Datum
H.V.A. MD2
Hockeyclub De Hondsrug MD2
MHC Roden MD1
MHC Westerkwartier MD2
GHHC Groningen MD3
GHHC Groningen MD3
GHBS MD3
MHC Dash MD1
MHC Roden MD1
HC Bedum MD1
GHBS MD4
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN