header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D3 - MHC Dash MD1: 1 - 2

Gespeeld op: 17-11-2018

MHCL MD3 – DASH MD1

 

Zaterdagmorgen, MHCL 8:00….. het veld ligt er half bevroren bij. Het is helder en de zon komt net op en het is rustig. Nog geen duels die worden uitgevochten. Een schitterend gezicht.  Even testen of het glad is maar het veld is prima bespeelbaar.

 

Iedereen druppelt binnen en we beginnen snel aan de voorbespreking. De wedstrijd van vorige keer laten we achter ons en gebruiken we af en toe alleen als referentie. Het is duidelijk dat wij fel moeten beginnen. Daarnaast hebben we het gehad over “compacter staan” als we verdedigen. Meer naar binnen. Laat ze maar lekker over de buitenkant komen daar kunnen we ze aan. Bij aanvallen juist de breedte van het veld benutten, ruimte zoeken, vrijlopen en ballen passen. Daarnaast is een terugkerend issue in de bal lopen, voor je tegenstander komen.

 

Op naar het veld dat langzaam aan begint te ontdooien. Het ligt er mooi bij. We beginnen aan de warming up. Ik doe zelf even mee, dat is schrikken voor de meiden, want dan is het even iets serieuzer maar wel nodig om de scherpte er in te krijgen en zeker met dit koude weer broodnodig.

 

Onder wederom twee scheidsrechters in opleiding begint de line up en kan de wedstrijd beginnen.

 

Het begin van de wedstrijd is redelijk gelijkwaardig. Wij nemen echter al snel de overhand en voeren de druk op. De instructies worden goed opgevolgd: we zitten er boven op en de bal gaat goed van speler tot speler. In de 15de minuut weet Jinte de score te openen en staan we 1-0 voor. Door gaan op deze voet. Natuurlijk krijgt Dash ook kansen maar die worden niet verzilverd. Bij een van de uitbraken van Dash is het dan toch raak. Totaal mislukt schot die met een mega boogbal over de keeper net onder de lat valt: 1-1. Wat een mazzel. Dash ruikt bloed en er vallen gaten tussen de verdediging en het middenveld waardoor Dash en er een aantal keren gevaarlijk uit kan komen. LouLou staat uitstekend te keepen en zorgt er voor door goed uit te komen en zonder de bal aan te raken dat Dash de kansen verprutst. Top! Zo bereiken we de rust.

 

Bananen verdelen en de meiden gewezen op de gaten die aan het vallen waren. Goed positiespel is de key.

 

We beginnen aan de tweede helft en de teams gaan gelijk op. Dash vindt de vrije man iets beter en speelt de bal beter rond. Daar weten ze uit te scoren : 1-2 voor Dash. Hierna wordt het wat meer vechthockey. Onder luid geschreeuw van het publiek gaan de meiden ervoor. De nuances van het spel verdwijnen aan beide kanten wat. Het spel wordt fysieker. De uitstekend fluitende scheidsrechters worden er ook iets onzekerder van. Gelukkig heeft dit geen effect maar zou ons hier en daar wel wat meer lucht geven als wij de bal mee zouden krijgen. Elena zit ondertussen aan de kant en we krijgen een strafcorner mee. Met Elena op de bank sleept Lotte deze keihard aan. Robine is er niet op voorbereidt dat dit zo hard zou gaan en de bal springt van de stick. Maar duidelijk is dat Lotte een prima vervanger is voor Elena. Daarna helaas door een keiharde bal op de enkels gaat Lotte naar de kant. Feline neemt haar plek in. Dat is wennen voor haar als middenvelder in de achterhoede. Maar ik weet zeker dat ze dit kan. Samen met Robine, Isabel, Erinn en Sylke houden ze het achterin droog. Klasse meiden… nooit opgeven! Veel ballen gaan over de rechterkant waar Sophie en Elena veel werk verrichten. De kansen liggen echter aan de linkerkant. Daar staan Nine, Iris en Berit veel vrij. Helaas komt de bal daar niet ondanks dat de meiden keihard werken. Daar moeten we echt oog voor gaan hebben. Op de rechtsvoor positie heeft Veerle al heel wat “rushes” achter de rug waarbij ze ook tips van de afgelopen week uitvoerde. Prima. Met nog twee minuten op de klok komt Lotte nog in veld voor Veerle waar de energie toch een beetje uit is. Een laatste krachtinspanning van het hele team die de bal van achter naar het middenveld brengt en met een perfecte diepte pass van het middenveld stoomt Lotte de cirkel binnen….. de laatste krachtinspanning ….. 20 cm naast en de wedstrijd is afgelopen. 1-2 verloren.

Ondanks de verloren pot mogen de meiden trots zijn dat ze zo zijn terug gekomen van vorige week en veel beter hebben gehockeyd, inzet hebben getoond maar helaas net dat beetje geluk missen op beslissende momenten. Wel is duidelijk dat de verdediging steeds beter staat, het middenveld meer in haar rol komt maar dat we in de cirkel nog niet meedogenloos genoeg zijn.

 

Dat het een echt team is zagen we later op de dag. Een mengeling van 1ste en 2de jaars kleden zich gruwelijk aan om naar het Griezelfeest van de club te gaan. Tjeerd werd al even onder handen genomen ……. en ik slaap ook niet meer lekker…….

 

…… #MD3rocksGRUWELIJKgoed

Andere verslagen

Tegenstander Datum
H.V.A. MD2
Hockeyclub De Hondsrug MD2
MHC Roden MD1
MHC Westerkwartier MD2
GHHC Groningen MD3
GHHC Groningen MD3
GHBS MD3
H.V.A. MD3
MHC Roden MD1
HC Bedum MD1
GHBS MD4
 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
058 266 7474
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN