header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D3 - HC Bedum MD1: 6 - 2

Gespeeld op: 9-3-2019

MHCL MD3 – Bedum MD1 (mixed)

Na een geweldig zaalseizoen, een paar weken aanprutsen in de zaal, vakantie en de eerste veldtrainingen was het weer tijd om de eerste veldstrijd te spelen. De afgelopen 2 weken is de draad weer opgepakt en hier en daar moest de boel toch even wakker geschud worden. Dinsdag voor de training met een voorwoordje begonnen en donderdag extra corner training naast de trainingen van Tjeerd. Iedereen was aanwezig en had er wel zin. Zelf als coach best een beetje spanning. Wat gaat de tweede helft ons brengen op het veld? Wat nemen ze mee uit de zaal en hoe ontwikkelen ze zich verder.

Zo traden we aan tegen Bedum MD 1, een mixed team, op het derde veld dat vandaag heel winderig was. Van te voren gesproken over inzet, het allerbelangrijkste vandaag. Daarnaast de bal blijven spelen en bewegen. De meiden pakten het goed op en voor de toeschouwers die de wind trotseerde langs de lijn viel binnen 10 minuten het eerste doelpunt die door Veerle keurig werd binnengeschoten. De meiden bleven het spel spelen en vele kansen presenteerde zich. Twee keer werd nog de paal geraakt. De goed keepende keeper van Bedum pakte veel ballen. Wij moet daar toch scherper en meedogenlozer worden in de cirkel. Aan onze zijde had LouLou weinig te doen. Bij één doorbraak speelde zij wel een cruciale rol. Bij een doorgebroken speler kwam ze prima uit haar goal en wist samen met Lotte deze kans onschadelijk te maken. Heerlijk. Er gebeurde nog meer en Sylke was daar het slachtoffer van. Een ongelukkige botsing bracht haar aan de kant. Gelukkig herstelde ze snel. Toch lukte het om  nog twee keer te scoren  voor de rust. Deze treffers kwamen op naam van Iris die terugkomt van een knie blessure. Best lekker! En zo konden we lekker genieten van het fruit dat de dorst goed leste. 

In de rust er op gewezen om het spel zo door te zetten en de bal het werk te laten doen. Elkaar lekker aanspelen en “harder” te zijn in de cirkel. En met de startopstellingen begonnen we ook aan de tweede helft. 

In de tweede helft speelden we zoals in de eerste helft en Bedum kon daar weinig aan doen. We waren duidelijk meer aanwezig in de cirkel van de tegenstander wat resulteerde in meer strafcorners. Van te voren bespraken de meiden welke variant we gingen spelen (net zoals je in de hoofdklasse ziet). Robine speelt daar een belangrijke rol in aangezien zij op de kop cirkel als eerste de bal krijgt van Elena en zelf kan gaan of de bal verdelen naar de andere spelers in de cirkel. Als back up en variatie (om het de tegenstander lastig te maken) hebben we Lotte achter de hand. Die wisselde samen met Robine af. Uit één van deze corners sleepte Lotte de bal scherp in de hoek. De keeper kreeg nog een klomp er tegen aan maar de bal was toch onhoudbaar. Langzaam aan gingen we ook anders wisselen en meer risico nemen. Bedum wist hiervan te profiteren middels een keurig doelpunt die via rechts de cirkel inkwam en  voor werd gegeven. Vlak daarna herstelde wij de voorsprong. Jinte wist een van haar vele kansen vandaag te benutten. Gelukkig! We gingen nog meer “anders” wisselen. Berit en Veerle in de verdediging en Erinn in de spits. Voor een ieder wennen maar ze pakten het goed op. In deze fase viel de organisatie achter iets weg en Bedum profiteerde daarvan met een tweede treffer. Iris wist nog een zesde treffer te maken. De verhoudingen waren duidelijk. 
Daarnaast speelden Isabel, Nine, Sophie en Feline een heel solide wedstrijd. Een echt team vandaag. En zo werd de eindstand van 6-2 bereikt en gingen we naar het clubhuis voor de welverdiende limonade na een echte teamprestatie. 

Zo is de tweede helft van het veldseizoen goed en leuk begonnen.  …… #MD3rocks

Andere verslagen

Tegenstander Datum
H.V.A. MD2
Hockeyclub De Hondsrug MD2
MHC Roden MD1
MHC Westerkwartier MD2
GHHC Groningen MD3
GHHC Groningen MD3
GHBS MD3
H.V.A. MD3
MHC Dash MD1
MHC Roden MD1
GHBS MD4
HC Winsum MD1
GHHC Groningen MD6
Winschoten MD1 mixed
HC Bedum MD1
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN