header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

GHBS MD4 - Meisjes D3: 0 - 8

Gespeeld op: 16-3-2019

GHBS MD4 - MHCL MD3

Na het goede begin vorige week waren we op zoek naar een goed vervolg. De hele week werd er goed getraind. Belangrijk was met name scherpte voor het doel. Meedogenloos zijn.

Iedereen was aanwezig en met extra supporters gingen we op pad naar Groningen. Met het slechte weer eerst daar in het clubhuis maar zodra het veld vrij was direct daar naar toe. Het was echt slecht weer en de meiden moesten zich daar even overheen zetten. Kort inlopen onder de leiding van Elena, inspelen en toen kon de wedstrijd beginnen. Het weer was nog steeds heel slecht met harde wind en regen. Wij speelden de eerste helft tegen de wind en regen in.

De wedstrijd was nog maar net begonnen en het eerste doelpunt was een feit. Dat is lekker. De meiden speelden goed en hielden het veld goed breed en speelden de bal elkaar goed toe. Dat resulteerde al snel in een tweede doelpunt. De tegenstander kon dit niet belopen. We speelden vrij hoog en dat resulteerde erin dat af en toe een bal er door heen schoot. Een enkele 1 op 1 met de keeper werd vakkundig door Loulou ongedaan gemaakt met de hulp van Lotte (waar komt die toch telkens vandaan?). Loulou hield zich met dansen en gek doen maar warm. In de eerste helft vielen nog 2 doelpunten. In de laatste periode coachte ik bewust minder zodat ze zelf de weg uit kunnen vinden. Ondanks dat wij er wel steeds doorheen kwamen ging dit erg veel over de middenas en werd het veld steeds smaller. In de rust tijdens het fruit dit aangekaart. 

De tweede helft begon al weer snel en nu hadden we de wind in de rug. Wel werd het steeds droger. Gelukkig. Met hetzelfde fanatisme als in eerste helft speelden de meiden erg goed. Sylke wordt steeds fanatieker en gaf niet op en maakte het haar tegenstander zo erg lastig. Zo zien we het graag. Robine gaat ook steeds beter spelen en kwam een aantal keren erg goed voor haar tegenstander om de bal te onderscheppen. Elena speelde één van haar betere wedstrijden en verdeelde het spel erg goed. Daar konden Jinte, Veerle, Berit en Iris goed van profiteren. Ook Nine, Feline en Sophie speelden sterk. Er werd steeds beter naar de sterke forehand gespeeld en zo liepen ze dan ook om de tegenstanders heen. Dit goede voorwaartse spel kan niet plaatsvinden zonder de boel achter dicht te houden. Ik blijf het mooi vinden dat daar twee van onze kleinste speelsters staan maar die laten zich niet de kaas van het brood eten. De bijtertjes Erinn en Isabel die ook gewoon handig met een stick zijn. Heel leuk om te zien. Dit leverde in de tweede helft nog eens 4 doelpunten op. De hele wedstrijd was iedereen echt scherp in cirkel en werd er alles aan gedaan om te scoren. Laag, hoog, flansen en slaan. Zo moet dat!

Ondertussen weer lekker alternatief aan het wisselen geslagen waarbij we spitsen en verdedigers weer wisselden. Dat was even wennen voor Jinte en Veerle om de rollen van Lotte en Robine in te vullen. Maar ook voorin kwamen ze er achter dat scoren niet zo makkelijk is…. Zo worden ze steeds completer. 

De doelpunten werden gemaakt door:
 
1.    Nine
2.    Jinte
3.    Nine
4.    Sophie
5.    Jinte
6.    Iris
7.    Nine
8.    Veerle
 

Toen was daar alweer het eindsignaal. Snel droge kleren want doorweekt waren we wel. De limonade was dan ook meer dan verdient.

…… #MD3rocks

Andere verslagen

Tegenstander Datum
H.V.A. MD2
Hockeyclub De Hondsrug MD2
MHC Roden MD1
MHC Westerkwartier MD2
GHHC Groningen MD3
GHHC Groningen MD3
GHBS MD3
H.V.A. MD3
MHC Dash MD1
MHC Roden MD1
HC Bedum MD1
HC Winsum MD1
GHHC Groningen MD6
Winschoten MD1 mixed
HC Bedum MD1
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN