header foto header foto header foto header foto
hoofdsponsor
hoofdsponsor
 

Meisjes D3 - HC Winsum MD1: 7 - 4

Gespeeld op: 23-3-2019

MHCL MD3 – Winsum MD1 (mixed)

Vandaag had ik er echt zin in. Ik weet niet waarom maar het was gewoon zo. Samen met de meiden er een mooie wedstrijd van maken. En dat deden de meiden. Naderhand was er wat discussie over de stand. Ondanks dat er in Lisa 7-4 staat was het echt 8-4 voor ons en blijven de 3 punten overduidelijk in Leeuwarden (er zijn zelfs geruchten dat we een 9de hebben gemaakt….)

De doelpunten werden gemaakt door:

  1. Elena
  2. Veerle
  3. Nine
  4. Elena
  5. Iris
  6. Iris
  7. Elena
  8. Nine

De wedstrijd begon keurig op tijd en voor de toeschouwers die rustig aan doen op zaterdag ochtend…. De doelpunten vallen redelijk snel….. we maakten snel 2 doelpunten maar niet voordat gebleken was dat deze tegenstander een paar leuke hockeyers had en bij de brilstand toch een grote kans kregen.  Wij domineerde wedstrijd en stonden hele hoog. Mede doordat de tegenstander bij ons er niet hockeyend doorheen kwam. Alleen met sporadische ballen die overal tussendoor schoten konden ze gevaarlijk worden. De meiden voerden de opdrachten goed uit. Dat hield in het veld gebruiken en veel overspelen en de bal het werk laten doen. Het grootste compliment van vandaag? De coach van de tegenstander vond dat wij het veld veel beter benutte! Top van de dames. Dit is de progressie die we willen zien.

Maar wat gebeurd er allemaal op het veld? We beginnen achteraan waar heel cruciale rollen zijn.

De keeper: bij ons ingevuld door Loulou. Zij is ons laatste redmiddel als het op de rest van het veld misgaat. Ook vandaag toch weer keurig een aantal 1op1 situaties onschadelijk gemaakt. 2op1 was teveel maar daar kan je als keeper weinig aan doen. De tegenstander speelde dat keurig uit. Lastige wedstrijd vandaag voor Loulou maar keurig gedaan.

De verdedigers: dit seizoen maken wij gebruik van 5 verdedigers. Lotte, Robine, Erinn, Isabel en Sylke. Tijdens de wedstrijd zijn dat er natuurlijk 4. Lotte en Robine centraal en die halen de meeste ballen er uit. Erinn, Isabel en Sylke houden de vleugelaanvallers in toom. Daarnaast begint de aanval achterin. Goed rondspelen en de middenvelders proberen te bereiken. Vandaag een lastige wedstrijd. De meiden deden het goed. Doordat de tegenstander toch minder was kwamen zij heel “hoog” te staan. Af en toe schoot er een bal doorheen. Dat is dan het gevaar. Veel ballen werden alsnog onschadelijk gemaakt en de aanvallende impulsen van achteruit waren prima!

De middenvelders. Bij ons vertegenwoordigen Elena, Nine, Sophie en Feline het middenveld. Wij spelen met een drie mans middenveld. Elena centraal en zij verdeeld het spel. Gaan we over de linkerkant, rechterkant of is er een optie voor een steekballetje naar de spitsen? Nine, Sophie en Feline kunnen via de zijkanten snel de bal naar voren verplaatsen. Zelf aan de bal of met een dieptepass. Het middenveld is de verbindende factor tussen verdediging en aanval. Zij leggen de meeste meters af in het veld. Conditie is zeer belangrijk op het middenveld. Vandaag prima gedaan. De tegenstander kreeg er geen grip op!

De aanvallers. Uiteindelijk komt de bal bij onze aanvallers. Jinte, Iris, Veerle en Berit die moeten proberen de aanval af te maken. Jinte centraal en die heeft een paar interessante passeer technieken. Veerle heeft veel snelheid om de achterlijn te halen en dan voor te geven. Iris heeft een goed oog om op de goede positie in de cirkel te staan en de bal in te tikken. En Berit…..  die is lekker aan leren en gaat steeds beter. Het is wachten op haar eerste doelpunt en ondertussen speelt ze prima samen met de andere meiden.

Ik zie steeds meer wil bij iedereen om te scoren en dat is goed. Gretiger. Vandaag ook weer ontzettend veel kansen en uiteindelijk gaan er een of meerdere in.

En dan als laatste factor ….. het publiek. In weer en wind aanwezig en met elke wedstrijd steeds fanatieker. Fanatieker zelfs dan de coach…… maar zonder het publiek is het geen echte wedstrijd!

En zo was het een mooie zaterdag op het veld. …… #MD3rocks

Andere verslagen

Tegenstander Datum
H.V.A. MD2
Hockeyclub De Hondsrug MD2
MHC Roden MD1
MHC Westerkwartier MD2
GHHC Groningen MD3
GHHC Groningen MD3
GHBS MD3
H.V.A. MD3
MHC Dash MD1
MHC Roden MD1
HC Bedum MD1
GHBS MD4
GHHC Groningen MD6
Winschoten MD1 mixed
HC Bedum MD1
 

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN