header foto header foto header foto header foto header foto

Algemeen

Dames 1 MHCL - Bully

Nieuws afbeelding 21-9-2014

De Leeuwarder hockeyvrouwen speelden vandaag hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Bully. Ze begonnen sterk aan de wedstrijd en domineerden de eerste 10 minuten. De openingstreffer lag aan de kant van Leeuwarden en werd gemaakt door Lonneke Meijer met een backhandslag; 1-0.

De voorsprong duurde niet lang, Bully kwam vrijwel direct weer op gelijke hoogte. Na een verdedigende fout werd er hard en hoog op doel geslagen; 1-1. Met deze stand gingen de dames de rust in.

Het spel ging over en weer, toch had de thuisploeg meerdere kansen om te scoren. Een nieuwe kans op de 2-1 deed zich voor toen Leeuwarden een strafcorner behaalde. Er werd een variant gespeeld waaruit Eva Kramer scoorde; 2-1. Deze stand wist Leeuwarden vast te houden en de wedstrijd te winnen.

Humphrey Paap maakte een fotoverslag van de wedstrijd. Klik hier voor de foto's.

Volgende week spelen de dames opnieuw thuis, om 12:45 uur tegen promovendus Civicum uit Cuijck.