header foto header foto header foto header foto header foto
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

DO25-1 naar het NK O25!

Algemeen Nieuws afbeelding

21-6Aanstaande zondag 23 juni mag ons Dames Jong 1 team nog naar het NK O25 in Amstelveen! In de poulefase zullen ze spelen tegen Pinoké DO25-1, Victoria DO25-1 en Kampong DO25-1.
We wensen Leeuwarden DO25-1 heel veel succes zondag in Amstelveen!
Bestuur en Technische commissie MHCL

Lees verder

🦷😁 BITJE HAPPEN 😁🦷

Algemeen Nieuws afbeelding

5-6
🦷😁 BITJE HAPPEN 😁🦷 Wil jij het seizoen goed afsluiten (misschien wordt je zelfs als kampioen gehuldigd) én het volgende seizoen goed beginnen? Dan is dit het perfecte moment: een gezellige Super Sunday waarop je een spiksplinternieuw bitje kan happen. Professioneel op maat gemaakt en zelfs te personaliseren! Wil je dit? Vanaf 12.00 uur ben je welkom in de kantine. Daarna

Lees verder

Super Sunday 16 juni 2024

Algemeen Nieuws afbeelding

21-5 ✨🪩💚 SAVE THE DATE 💚🪩✨ 
Zondag 16 juni 2024 is het alweer zover: de Super Sunday zomereditie. De perfecte manier om de eerste seizoenshelft af te sluiten onder het genot van een (optioneel: vegetarisch) hapje, drankje, muziekje én dansje. Nodig al je vrienden, familie, kennissen uit; iedereen is welkom! Voor de liefhebber is er een after party in Café de Ouwe

Lees verder

Daar staan we voor!

Algemeen Nieuws afbeelding

27-3De gouden regels voor het hockey bij MHCL.

Lees verder

Seizoen 2024-2025 en opzeggen

Algemeen

24-3 We zitten nog midden in het hockeyseizoen, maar achter de schermen zijn de voorbereidingen voor het volgend seizoen alweer van start gegaan. Er wordt een begin gemaakt met de elftalsamenstellingen voor 2024-2025. Daarvoor is het belangrijk om te weten wie er volgend jaar wil blijven hockeyen.

Lees verder

Afbreken hockeydome

Algemeen

15-1 Beste leden, ouders/verzorgers,
 
Het zaalseizoen voor hockey loopt alweer ten einde. Met veel plezier zijn er trainingen en wedstrijden in onze dome gehouden, maar met het tweede deel van het veldseizoen in aantocht moet de dome worden afgebroken.

Lees verder

Opbouwen dome - OPROEP

Algemeen

2-12 Maandag 4 december wordt de dome opgezet. Ivm. de verwachte sneeuw kunnen we alle handen gebruiken, meldt je aan en kom helpen! 
Maandag 4 december dome opzetten 09.00 uur nog 4 personen.  Vanaf 16.00 uur min. 40 personen! 
Dinsdag 5 december vloer leggen en hal inrichten Vanaf 18.00 uur plm. 20 m/v.

Lees verder

Super Sunday wintereditie Zondag 19 november 2023

Algemeen

6-11

            ✨🕌 SAVE THE DATE 🕌✨ 

Lees verder

DO25-1 ongeslagen “Winterkampioen”

Algemeen

2-12In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop heeft het team van DO25-1 (Dames Onder 25-1) de 1e helft van de veldcompetitie ongeslagen en met slechts 2 tegendoelpunten afgesloten. Hiermee zijn ze de onbetwiste "Winterkampioen” in de 2e klasse. Van harte gefeliciteerd met dit resultaat Dames.

Lees verder

Wist je dat?

Algemeen

2-10 Wist je dat…
 
-       De lampen op het veld worden vervangen door ledverlichting?
-       Het assortiment in de kantine is uitgebreid en dat we overgaan van pepsi op coca cola?

Lees verder

Personferentie 14 januari

Algemeen

14-1Goedenavond hockeyers en ouders,
Vers van de pers het laatste nieuws!
Iedereen, mag weer trainen. Of je speelt in de F-jes of bij de veteranen zonder afstand en op ieder moment van de dag op het veld of in de zaal. 

Lees verder

ZAALHOCKEY

Algemeen Nieuws afbeelding

13-1Beste hockeyers,
Morgen is de volgende persconferentie. Op verzoek van de hockeybond en de laatste berichten in de media houden we er rekening mee dat we vanaf zaterdag weer mogen zaalhockeyen en dat ook de competitie weer start. 
Zijn jullie er klaar voor? Hebben jullie je nieuwe shirt al? Vanaf dit moment spelen we competitie in onze nieuwe shirts. 

Lees verder

Meisjes B1 speelt landelijk

Algemeen

7-9 Meisjes B1 speelt dit seizoen weer landelijk op het hoogste niveau. Dit gaat ook bij hockey.nl niet ongemerkt voorbij..
https://hockey.nl/nieuws/landelijk-b/leeuwarden-mb1-gaat-opnieuw-flink-wat-kilometers-maken/

Lees verder

MHCL TV kanaal

Algemeen Nieuws afbeelding

3-9Kijk nu live wedstrijden van Mixed hockey club Leeuwarden op ons YouTube kanaal en abonneer je om op de hoogte te blijven van actuele uitzendingen.


Lees verder

Voor alle geslaagde Clubscheidsrechters

Algemeen Nieuws afbeelding

8-7 Voor alle geslaagde Clubscheidsrechters   Per dit seizoen is er door de KNHB besloten dat jullie helaas geen scheidsrechter kaart meer krijgen maar een certificaat. Dit certificaat zal je zelf moeten downloaden op je KNHB account. Als volgt kun je dit downloaden. Ga naar www.knhb.nl en log hierin met je email adres en wachtwoord. Zodra je bent ingelogd ga je naar je account. Klik op

Lees verder

Boetes

Algemeen

20-5Let op: na afloop van de trainingen is het verstandig om niet te blijven hangen op het parkeerterrein. Er wordt gecontroleerd en bij samenscholing en/of onvoldoende afstand worden boetes uitgeschreven.

Lees verder

Help je cluppie truien

Algemeen Nieuws afbeelding

16-4Deze mega leuke truien kun je voor slechts €34,95 kopen via www.helpjecluppie.nl  💸  De opbrengsten worden gebruikt om je club een 💛 onder de riem te steken.  Wanneer je bestelt, kun je onder het kopje bedrijf ‘Mixed Hockeyclub Leeuwarden’ invullen. De opbrengsten zullen aan de club worden overgemaakt door helpjecluppie . Hele toffe actie van

Lees verder

Sponsorloop Loop Leeuwarden

Algemeen

7-3Ben jij erbij op 17 mei?
Op zondagochtend 17 mei organiseert MHCL een grote Sponsorloop, in samenwerking met LOOP Leeuwarden. Deze vindt plaats in de binnenstad, bij de Kidsrun van LOOP Leeuwarden. Hardlopen is natuurlijk altijd leuk, maar zo wordt het nog leuker! En helemaal met je hockeyteam! Doe je mee? De opbrengst van deze actie gaat naar onze club. En als jij goed

Lees verder

Coronavirus van invloed op de hockeycompetitie?

Algemeen

4-3 Aanstaande zaterdag begint de veldhockeycompetitie weer.  Nu het coronavirus ook in Nederland aanwezig is, heeft de KNHB voor alle clubs een advies uitgebracht. Vooralsnog gaat de reguliere veldhockey competitie gewoon door. Alleen de rolstoelhockey competitie is tot nader order afgelast, vanwege de kwetsbaarheid van de doelgroep. De KNHB laat zich adviseren door het RIVM en er is

Lees verder

Alle wedstrijden afgelast

Algemeen

8-2 De KNHB heeft vanwege de verwachte storm alle wedstrijden van 9 februari (uit en thuis) afgelast! Dit betreft een centrale afgelasting. Er wordt dus helaas niet gespeeld.

Lees verder

Opi’s Angels: acht nichtjes in één Leeuwarder zaalhockeyteam.

Algemeen

18-1Opi’s angels: acht nichtjes in één zaalhockeyteam
https://hockey.nl/nieuws/zaalhockey/opis-angels-acht-nichtjes-in-een-zaalhockeyteam/

Lees verder

Wegwerkzaamheden Leeuwarden-Heerenveen

Algemeen

17-5 Vanaf vrijdagavond 17 t/m zondag 20 mei zijn er wegwerkzaamheden tussen Leeuwarden en Heerenveen. Houd hier rekening mee met het bezoek aan onze club, of met uitwedstrijden!
Check ook: https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/2019/05/werkzaamheden-a32-tussen-leeuwarden-en-heerenveen-17-20-mei-2019.aspx

Lees verder

Pinstoring op de club

Algemeen Nieuws afbeelding

17-5 Door een storing in de pinautomaat is het dit weekend niet mogelijk om te pinnen op de club. Als je dit weekend naar de club komt zorg dan voor voldoende contant geld.
Excuus voor het ongemak.

Lees verder

opzeggen lidmaatschap

Algemeen

24-4 We naderen 1 mei en daarmee ook het moment dat je moet beslissen of je ook het komend seizoen blijft hockeyen.

Besluit je om volgend seizoen niet te blijven hockeyen dan moet je je lidmaatschap voor 1 mei aanstaande opzeggen anders ben je, statutair, weer een jaar lid van de vereniging en daarmee ook contributieplichtig!


Lees verder

Wegwerkzaamheden richting en bij Leeuwarden

Algemeen

5-4Wegwerkzaamheden richting en bij Leeuwarden Van 5-8 april zijn er wegwerkzaamheden bij Heerenveen-Leeuwarden en in Leeuwarden bij het aquaduct Zuiderburen 'Leeuwarden uit'.  Houd hier rekening mee bij het bezoek aan MHC Leeuwarden.
Check ook https://www.rijkswaterstaat.nl/nieuws/2019/03/werkzaamheden-a32-tussen-heerenveen-en-leeuwarden-5-8-april-2019.aspx

Lees verder

PIN STORING OP DE CLUB

Algemeen Nieuws afbeelding

5-4 Helaas is op dit moment de pinautomaat in het clubhuis defect. Vooralsnog is het dus alleen mogelijk om contant te betalen. We hopen dat de storing z.s.m. verholpen is maar zijn daarvoor afhankelijk van derde partijen.
Onze excuses voor het ongemak.

Met vriendelijke groet,
de Barcommissie


Lees verder

G-hockey bij Mixed Hockeyclub Leeuwarden

Algemeen Nieuws afbeelding

28-3 G-hockey bij Mixed Hockeyclub Leeuwarden
 
Mixed Hockey Club Leeuwarden wil ook graag mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking het plezier van het hockey laten beleven. Wij zetten ons daarom club-breed voor de volle 100 % in om een groep G-hockeyers bij elkaar te krijgen die onder de bevlogen leiding van onze ervaren trainster Monique Otte onze mooie

Lees verder

ITBB Zomerkamp 2019

Algemeen

12-3 Ieder jaar organiseren wij bij Mixed Hockeyclub Leeuwarden een onvergetelijke hockeyweek voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Dit jaar is het alweer tijd voor de 11e editie. 


Lees verder

Bericht van de KNHB: Het nieuwe wedstrijdformulier

Algemeen Nieuws afbeelding

7-1 Bericht van de KNHB
Vanaf dit weekend maken we gebruik van het nieuwe DWF.

Lees verder

Clubhuis dicht tijdens zaaltrainingen.

Algemeen

3-1Vanaf vandaag doen wij tijdens de zaaltrainingen het clubhuis op slot.  Spelers die in het clubhuis moeten zijn kunnen een sleutel in de hal afhalen.

Lees verder

Leeuwarden heeft een hockeydome! 8 December officiele opening

Algemeen Nieuws afbeelding

1-12
Leeuwarden heeft een hockeydome! Heel blij en trots zijn wij met de hockeydome waar al onze zaalhockeyers trainen en wedstrijden kunnen spelen. Met man en macht is de blaashal opgebouwd.  De officiele opening is op zaterdag 8 december. Bekijk het volledige programma in de bijlage.


Lees verder

Super Sunday Hockeydome 25 november

Algemeen Nieuws afbeelding

6-11Super Sunday Hockeydome 25 november
Zoals jullie allen weten zijn we in blijde verwachting van de nieuwe hockeydome. 
Uiteraard moet deze nog wel opgebouwd worden. Vele handen maken licht werk, dus we willen jullie vragen mee te komen helpen.
Alle vrijwillgers die meehelpen eten zondag GRATIS mee! Een dag vol met geweldige wedstrijden!

Lees verder

Regelwijziging Junioren

Algemeen Nieuws afbeelding

5-9 De KNHB voert met ingang van seizoen 2018-2019 een belangrijke regelwijziging door.
Tot en met afgelopen seizoen was sticks alleen toegestaan bij de senioren en veteranen, niet bij de junioren. Vanaf komend seizoen is dit ook bij de junioren toegestaan. De KNHB was van mening dat deze regel bij het jeugdhockey eventueel tot gevaarlijke situaties zou kunnen leiden. Inmiddels zijn er goede

Lees verder

Ballen

Algemeen

26-8Beste leden/ouders,
Wil iedereen die nog hockeyballen heeft, water- en/of zand-, die van de club zijn deze inleveren.  Dit kan bij mij of je eigen trainer. Wij zijn vorig seizoen plm. 150 ballen kwijtgeraakt.
Bij voorbaat dank, Richard

Lees verder

Ga jij mee Heren 1 aanmoedigen in Schiedam!?

Algemeen Nieuws afbeelding

19-6 Goedemiddag fanatieke supporters van Heren 1,
 
Gaan jullie ook mee naar de Play-offs voor promotie naar de 2e klasse in Schiedam?
 

Lees verder

Inleveren Keepersmateriaal

Algemeen Nieuws afbeelding

15-6Op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 juni van 19.30 tot 20.30 kan het keepersmateriaal gecontroleerd en ingeleverd worden.  Dit geldt voor alle keepers/teams!  Sportieve groet,  Tjeerd en Jan van der Wal  Tel.nr.: 06 10440607   e-mail:[email protected]

Lees verder

Hockey, Pizza & Chill! Het C-feest op 9 juni!

Algemeen Nieuws afbeelding

28-5 Hallo leden,
Op 9 juni organiseert het jeugdbestuur: Hockey, Pizza & Chill! Het C-feest waar je bij moet zijn!
Wanneer? 9 juni
Hoelaat? 16:30-20:00
Aanmelden? Mailtje sturen naar [email protected] met je naam, telefoonnummer van je ouders, je team en eventueel dingen waar we rekening mee moeten houden(bijvoorbeeld allergieën).
Tot dan!
Het jeugdbestuur
Lees verder

MHCL Super Sunday op 3 juni 2018

Algemeen Nieuws afbeelding

11-5 Howdy leden,
 
Aanstaande zondag 3 juni is het weer zover, Super Sunday @ MHCL. Een dag vol wedstrijden, entertainment en drinken/eten! Lees snel verder.
 
The good, The bad & The ugly
Het thema deze keer is The good, The bad & The ugly! Dus wees creatief en kom verkleed als bijvoorbeeld cowboy of indiaan.
 

Lees verder

Districtsfinale NK Shoot-out

Algemeen Nieuws afbeelding

6-5 Vandaag streden Pytrick, Flore, Mats, Berend en Janneke trots namens de vlag van MHCL bij de districtsfinale van de shoot-out in Zwolle. 
Flore Reuchlin behaalde de finale en heeft zich geplaatst voor het NK in Breda op24/6! Van harte gefeliciteerd en veel succes 💪🏑👍! 
https://hockey.nl/de-jeugd/nk-shoot-out/

Lees verder

Meisjes B5 eerste kampioen 2017/2018 bij de jeugd!

Algemeen Nieuws afbeelding

23-4 Meisjes B5 is de eerste junioren kampioen 2017/2018. Afgelopen weekend hebben zij twee wedstrijden gespeeld. Niet zomaar twee wedstrijden, maar tegen de nummer 2 en 3. Allebei werden ze gewonnen(4-0 en 3-1). Een mooi weekend dus voor de meiden en hun coach Harm Bakker!
 

Lees verder

Nieuwsbrief KNHB 29 maart 2018

Algemeen Nieuws afbeelding

3-4 Nieuwsbrief 29 maart 2018
https://bit.ly/2EfCI1r


Lees verder

Wedstrijden zaterdag 17 maart vanaf 12:30 gaan door!

Algemeen

17-3Na keuring van de velden, is besloten de wedstrijden vanaf half 1 door te laten gaan. 
Bereid je goed voor op de kou. Check onze Facebook pagina voor tips. 

Lees verder

Help jij 24 maart het clubhuis schoonmaken?

Algemeen Nieuws afbeelding

15-3 Eens in de zoveel tijd, staat er een groep vrijwilligers op om het clubhuis een grondige schoonmaakbeurt te geven! Er is weer een datum geprikt.
Helpen jullie ook? Zaterdag 24 maart, start tussen 10 en 11.
Martine zal er ook zijn en jullie ontvangen. 


Lees verder

Nieuwsbrief KNHB 8 maart 2018

Algemeen Nieuws afbeelding

14-3 De nieuwsbrief van de KNHB van 8 maart 2018.
https://goo.gl/W7UyZY


Lees verder

Nieuwsbrief KNHB - Afgelastingen: hoe zit 't precies?

Algemeen Nieuws afbeelding

6-3 Nieuwsbrief van 1 maart 2018:
https://goo.gl/rHiqFW


Lees verder

Zomerkamp ITBB

Algemeen Nieuws afbeelding

6-3 "Hoi fanatieke hockeyers, 
 
Ieder jaar organiseren wij een onvergetelijke Zomerkamp ITBB week, maar dit jaar zal extra bijzonder worden. Wij vieren ons 10-jarig jubileum; een speciale editie van het Zomerkamp ITBB dus. Zoals elk jaar organiseren wij het zomerkamp in de eerste week van de zomervakantie Noord. Dit jaar is dat maandag 23 juli t/m vrijdag 27

Lees verder

Alle trainingen week 26 februari afgelast!

Algemeen Nieuws afbeelding

23-2Alle trainingen zijn in de week van 26 februari 2018 afgelast.
De oorzaak hiervan is dat er niet getraind mag worden met deze vorst op semi water velden.

Lees verder

Zaalwedstrijden 10 december allemaal afgelast

Algemeen

10-12Vanwege de weersomstandigheden heeft de KNHB besloten om ALLE zaalhockeywedstrijden van zondag 10 december af te gelasten.

Lees verder

Zaalwedstrijden morgen 10 december tot 11:00 afgelast.

Algemeen Nieuws afbeelding

9-12Vanuit de bond is besloten dat morgen, 10 december, tot 11:00 geen wedstrijden zullen starten. Dit is besloten vanwege de weersvoorspellingen. 
Houd de website in de gaten voor eventueel meer afgelastingen. Lees verder

Spesjaal voor jou!!

Algemeen Nieuws afbeelding

24-11 Het cadeau voor de feestdagen!
Haal nu jouw MHCL clubsjaal voor slechts 15 euro op zaterdag 25 november in de kantine of bestel hem via [email protected]
Wees er snel bij, beperkte oplage. 
OP=OP

Lees verder

G-hockey op MHCL

Algemeen Nieuws afbeelding

7-11 Vanaf maandag 20 november starten we met G-hockey op MHCL.
Één keer in de twee weken, van 18:00 - 19:00, gaan we een G-training opzetten met leuke en enthousiaste trainers.
Hiervoor zijn we op zoek naar sportieve en enthousiaste (toekomstige) hockeyers met een  verstandelijke beperking zoals syndroom van down, in de leeftijd 12 tot 21 jaar.

Lees verder

Update: Super Sunday op 19 november

Algemeen Nieuws afbeelding

7-11 Update: Tussen 16:30 en 17:30 clinic voor de D en E jeugd met vrije inloop!
----------------------------------------------------------------------------------------
Op 19 november vindt de 13e editie van de Super Sunday plaats.
Voor meer info, check de poster, e-mail of Facebook.
Meld je aan voor het buffet bij:  [email protected] .

Lees verder

Aanstaande vrijdag bekerwedstrijd Heren 1 en VrijMiBo!

Algemeen Nieuws afbeelding

5-11Komende vrijdag 10 november speelt Heren 1 de bekerwedstrijd tegen GHBS om 20.30 uur. Inclusief vrimibo met erwtensoep. 
Clubhuis open om 18.30 uur!

Lees verder

Nieuwe waterballen

Algemeen

24-10Er zitten nieuwe waterballen in de blauwe containers. Deze zijn en blijven eigendom van de club en zijn als zodanig herkenbaar.

Lees verder

In memoriam Jan Jaap van der Biezen

Algemeen Nieuws afbeelding

19-10 Vandaag ontvingen wij het trieste nieuws dat na een kort ziekbed Jan Jaap van der Biezen is overleden.
Met het overlijden van Jan Jaap verliest onze club een markant lid. Zijn opvallende verschijning met een immer vrolijk staande snor en bulderende lach zal ons bijblijven.
 

Lees verder

Trainingen in de herfstvakantie

Algemeen

16-10In de herfstvakantie, zaterdag 21 t/m zaterdag 28 oktober,  zijn er geen trainingen.

Lees verder

MA1 herfstkampioen, op naar de Topklasse!

Algemeen Nieuws afbeelding

10-10 Na de successen van MC1 en MB1 konden de meiden van MA1 natuurlijk niet achterblijven. Ook zij gaan na een succesvolle voorcompetitie (4 X winst en 1 gelijkspel) een niveau hoger spelen, van 1e klasse naar Topklasse. Binnen de MA-lijn is voor het eerst sinds langere tijd weer een selectieteam voor het seizoen 2017-2018 binnen MHCL, en dit werpt nu al haar vruchten af. Proficiat meiden

Lees verder

Succes voor meiden B1 en C1!

Algemeen Nieuws afbeelding

7-10 Succes voor meiden B1 en C1!
 
De kanjers van B1 hadden vorige week al goede zaken gedaan maar deden het vandaag nogmaals over met een prachtige overwinning. Door de resultaten van de afgelopen weken wisten zij een plek te veroveren in de play - offs die zaterdag 14 oktober gespeeld worden in Groningen voor een plek in de Super B competitie. Fantastisch meiden, Florian

Lees verder

Start Trainingen 2017/2018

Algemeen

16-8 Start trainingen seizoen 2017-2018.
Maandag 21 augustus start trainingen selectieteams. Maandag 4 september start trainingen alle overige teams.
Zaterdag 2 september 1e competitieronde Topklasse teams. Zaterdag 9/Zondag 10 september start competitie overige teams, junioren/senioren.

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 22 juni

Algemeen Nieuws afbeelding

26-6 Tijdens het EK wordt het Olympiaplein omgetoverd tot Urban City online

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 1 juni

Algemeen Nieuws afbeelding

15-6 KNHB en ONVZ tekenen samenwerkingsovereenkomst online

Lees verder

Ballen!!!!!

Algemeen

8-6Tot mijn grote spijt en irritatie zijn wij dit seizoen plm. 200 waterballen kwijtgeraakt. De laatste weken is het opvallend hoeveel ballen er zoekraken. Wil iedereen die nog waterballen in zijn bezit heeft deze bij mij inleveren.
Vriendelijke groet, Richard.

Lees verder

ANNULERING SUPER SATERDAY - SUPER SUNDAY GAAT WEL DOOR

Algemeen Nieuws afbeelding

25-5 Geachte leden van de hockeyclub,
 
We hebben als Superweekend commissie helaas net moeten besluiten om de volgende activiteiten te annuleren i.v.m. een te geringe deelname: De Bovenlander & Bovenlander Clinic voor de D&C jeugd ( in totaal 13 aanmeldingen ) en de Mudrace voor de jongste jeugd

Lees verder

Laatste kans - Super Saturday en Sunday (27 en 28 mei)

Algemeen Nieuws afbeelding

23-5 GEEF JE OP NU HET NOG KAN...
Via onderstaande link kunt u zich opgeven voor het Super weekend van 27 en 28 mei. Het thema is "Ik hou van Holland", dus u kunt uw Koningsdag outfit weer uit de kast trekken. 


Lees verder

Uitvallen trainingen

Algemeen

18-5Donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 5 juni (2e Pinksterdag) zijn er geen trainingen.

Lees verder

REMINDER Super Saturday en Sunday (27 en 28 mei)

Algemeen Nieuws afbeelding

10-5 GEEF JE OP NU HET NOG KAN...
Via onderstaande link kunt u zich opgeven voor het Super weekend van 27 en 28 mei. Het thema is "Ik hou van Holland", dus u kunt uw Koningsdag outfit weer uit de kast trekken.


Lees verder

Trainingen Meivakantie.

Algemeen Nieuws afbeelding

3-4Beste spelers/speelsters, trainers, coaches en ouders,
In de meivakantie, van zaterdag 22 t/m zaterdag 29 april, is er geen training, tenzij anders afgesproken.
Met vriendelijke groet,
Richard Schnieders

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 9 februari

Algemeen Nieuws afbeelding

10-2 Einde zaalseisoen 2016-2017 in zicht online

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 2 februari

Algemeen Nieuws afbeelding

7-2 Zorg dat je clubinformatie up-to-date is online

Lees verder

Trainen bij sneeuw en vorst!

Algemeen

7-2 Bij sneeuw en opdooi mag er niet getraind worden op de water- en zandvelden. Tevens is het bij vorst niet raadzaam (glad-hard) om te trainen. De zaal uiteraard wel bij vorst. E.e.a. in overleg met de trainer.

Lees verder

Ouders moeten faciliteren en zich er inhoudelijk niet mee bemoeien

Algemeen Nieuws afbeelding

28-1hockey.nl/artikel/de-sport/ouders-moeten-faciliteren-en-zich-er-inhoudelijk-mee-bemoeien/


Lees verder

KNHB nieuwsbrief 19 januari

Algemeen Nieuws afbeelding

25-1 Dien de subsidieaanvraag uiterlijk voor 23 februari in online

Lees verder

vanwege de ijzel zijn vandaag (zaterdag) alle zaalhockey wedstrijden afgelast.

Algemeen

7-1vanwege de ijzel zijn vandaag (zaterdag) alle zaalhockey wedstrijden afgelast. 

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 8 december

Algemeen Nieuws afbeelding

12-12 Zorg dat jouw vereniging goed voorbereid de zaal in gaat online

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 1 december

Algemeen Nieuws afbeelding

5-12 Kon je er niet bij zijn? Lees de samenvatting van de AV online

Lees verder

SUPER SUNDAY opgeven tot woensdag 23 november!!!

Algemeen Nieuws afbeelding

18-11SUPER SUNDAY op zondag 27 november!!!
Thema is "Missippi Blues"


Lees verder

Online workshop ‘Een beetje opvoeder’ beschikbaar

Algemeen Nieuws afbeelding

13-11 Op alle aanvragen in 2016 van de online workshop ontvang je 50% korting!
online lezen

Lees verder

Zestigplus hockey

Algemeen Nieuws afbeelding

6-11Een aantal van de veteranen doet ook mee aan wedstrijden van zestigplus. Deze hockeyvereniging organiseert wedstrijden (tournooivorm) waarbij op de veertien dagen in een plaats in Nederland een toernooi afwerkt. Met opstellingen die steeds wisselend zijn, zodat je met iedereen kunt spelen, in principe. Het aantal leden is ruim boven de vier honderd. Meest mannen, maar er is ook een groeiende

Lees verder

Bekercompetitie 2016-2017 - Silver Cup Heren

Algemeen Nieuws afbeelding

5-11 Bekercompetitie 2016-2017 - Silver Cup Heren
Het is zover: de bekercompetitie komt terug! In de begin jaren 80, toen de landelijke competities werden geïntroduceerd, werd de eerder georganiseerde bekercompetitie afgeschaft. In de jaren 90 is er nog een paar jaar om de beker gespeeld.

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 20 oktober

Algemeen Nieuws afbeelding

25-10 Eerste paal van het nieuwe Wagener Stadion geslagen

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 13 oktober

Algemeen Nieuws afbeelding

25-10 Hockeyvelden maken geen gebruik van rubberkorrels online

Lees verder

Regels, regels en nog eens regels

Algemeen Nieuws afbeelding

25-10 Regels, regels en nog eens regels
Als we zo blij en vrij op het kunstgras rond draven worden we natuurlijk scherp in de gaten gehouden door onze bekwame scheidsrechters. Net als de spelers zijn de scheidsrechters onderworpen aan de regels die ons zijn opgelegd. Of dat een zware last is weet ik niet, dat zal er van af hangen hoe je bent opgevoed. Als de scheids fluit, stop ik gewoon,

Lees verder

Onze Clubwinkel

Algemeen Nieuws afbeelding

16-10
Wij doen mee met Onzeclubwinkel! Via www.onzeclubwinkel.nl bereik je meer dan 600 webshops, waar je altijd je internetaankopen met korting doet. Bovendien krijgt onze club met iedere aankoop die jij doet een bonus. Klik op de banner van Onzeclubwinkel en schrijf je gratis in. Selecteer bij je inschrijving onze vereniging en je spaart met iedere internetaankoop automatisch en

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 6 oktober

Algemeen Nieuws afbeelding

11-10 Doe mee met 'De Week van de Scheidsrechter' verenigingsactie online

Lees verder

Trainingen herfstvakantie.

Algemeen

6-10Beste spelers/speelsters, trainers, coaches en ouders,
In de herfstvakantie, van zaterdag 15 t/m zaterdag 22 oktober, is er geen training, tenzij anders in afgesproken.
Met vriendelijke groet,
Richard Schnieders


Lees verder

perfectioneren van de sleepcorner met Mink

Algemeen Nieuws afbeelding

25-9 Bijscholing: perfectioneren van de sleepcorner met Mink
 
 
De KNHB Academie organiseert samen met international Mink van der Weerden en expert Gerold Hoeben een bijscholing om de sleepcorner te perfectioneren.

Lees verder

Ticketverkoop Rabo EuroHockey Championships 2017 gestart

Algemeen Nieuws afbeelding

25-9 Koop nu je kaarten voor de Rabo EuroHockey Championships 2017 online

Lees verder

Obstacle run Nijlân Zondag 25 September 2016

Algemeen Nieuws afbeelding

21-9 Obstacle run NYLÂN 
Zondag 25 September 2016 is de 1e obstacle run in sportpark NYLÂN. Vanaf 12 uur staan er allemaal hindernissen klaar over een parcours van 4, 8 of 12 kilometer. Een echte uitdaging voor jou of voor jullie als team en helemaal GRATIS!!! 
Opgave: [email protected]
 Durf jij de uitdaging aan ?! 

Lees verder

Iedereen fluit!

Algemeen Nieuws afbeelding

19-9 Onze hockeyclub groeit en daarmee groeit niet alleen het aantal teams maar ook het aantal wedstrijden dat gefloten moet worden, en ook het aantal bardiensten en de diensten voor de wedstrijdtafel groeit.
Wat gaan we doen?

Lees verder

Uitnodiging Multi Golf Wedstrijd

Algemeen Nieuws afbeelding

17-9


Uitnodiging Multi Golf Wedstrijd


Beste voetballer, tennisser, hockeyer, golfer,

Leeuwarder Golfclub De Groene Ster nodigt je uit om op vrijdag 30 september a.s. deel te nemen aan een ludieke wedstrijd op onze golfbaan.
Om te golfen, zul je denken??? Bijna.

Waarom dit evenement?

Lees verder

Bedankt voor jullie inzet en hulp

Algemeen Nieuws afbeelding

17-9Dames 1, heren 2 en de barcommissie ontzettend bedankt voor jullie inzet en hulp tijdens de midnight walk op vrijdagavond 16 september waarbij jullie op onze club ongeveer 4000 wandelaars voorzien hebben van een drankje.
namens het bestuur

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 15 september

Algemeen Nieuws afbeelding

16-9 KNHB organiseert extra selectieactiviteit Nederlands Jongens/Meisjes A online

Lees verder

KNHB nieuwsbrief

Algemeen Nieuws afbeelding

10-9 Samen tillen we verenigings- en bondsarbitrage naar een hoger niveau online

Lees verder

NIEUWSFLITS

Algemeen Nieuws afbeelding

2-9 Iedereen doet mee!
 
Onze hockeyclub groeit en daarmee groeit niet alleen het aantal teams maar ook het aantal wedstrijden dat gefloten moeten worden, het aantal bardiensten en de diensten voor de wedstrijdtafel groeit.
 

Lees verder

Start trainingen/competitie 2016/2017

Algemeen Nieuws afbeelding

2-8
Beste leden, ouders/verzorgers, De trainingen/competitie gaan, volgens onderstaand schema, weer beginnen. Vanaf 22 augustus: MB1, MC1, MD1, JB1 en JC1 (topklasse). Competitie begint op 3 september. Vanaf 29 augustus: Rest junioren en alle senioren. Competitie begint weekend 10/11 september. Vanaf 5 september: Jongste Jeugd. Competitie begint op 10

Lees verder

MD2 op de valreep toch nog KAMPIOEN!!!!

Algemeen Nieuws afbeelding

20-6 Op zaterdag 18 juni kwam Quick Stick MD2 op bezoek bij onze MD2 om de allesbeslissende wedstrijd te spelen. Er was, ondanks het feit dat het seizoen al was afgelopen, bijzonder veel publiek, dat heeft kunnen genieten van een zinderende wedstrijd, waarbij alleen bij winst onze meiden kampioen konden worden. Na een 2-0 voorsprong kwam Quick Stick terug tot 2-2. De teams waren zeer aan elkaar

Lees verder

Jubileum Super Sunday op zondag 5 juni

Algemeen Nieuws afbeelding

28-5Save the date 5 juni  Super Sunday voor de 10x!!Lees verder

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 8 juni 2016

Algemeen Nieuws afbeelding

24-5Op woensdag 8 juni 2016 om 20:00 zal de Algemene Ledenvergadering plaats vinden in het clubhuis. De agenda en concept notulen zijn te vinden op de website achter de login.  

Lees verder

Heren hockey interland Nederland – Nieuw Zeeland op G.C.H.C.

Algemeen Nieuws afbeelding

18-5

Heren hockey interland Nederland – Nieuw Zeeland op G.C.H.C.
Op donderdag 23 en vrijdag 24 juni spelen de Nederlandse hockey heren een interland tegen Nieuw-Zeeland op studentenhockeyvereniging G.C.H.C. te Groningen. De wedstrijden vinden beide dagen plaats om 18:30 uur. Het belooft een waar spektakel te worden in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio

Lees verder

thé dansant zondag 3 april

Algemeen Nieuws afbeelding

23-3
Het is weer tijd voor de éérste TD (thé dansant) van het jaar 2016 met DJ SoolZ
Zondag 3 april 2016 vanaf 16:00 uur

Lees verder

zondag 3 april de derby's tegen Quick Stick van Heren 1 & Dames 1

Algemeen Nieuws afbeelding

23-3
Zondag zondag 3 april de derby's tegen Quick Stick
Komt allen kijken!!!
  12:45 Dames 1- Quick Stick D1   14:45 Heren 1- Quick Stick H1Lees verder

Clubkampioenschap Shoot Out

Algemeen Nieuws afbeelding

22-3

Wie : Alle D-, C- en B-jeugd tot en met 16 jaar (25 juni nog geen 17)
Waar: : Hoofdveld MHC Leeuwarden
Wanneer : 3 april om 16.30 uur.
 
Op 3 april a.s. om 16.30 uur, na de wedstrijden van D1 en H1, organiseren wij de voorronde voor het NK Shoot Out.

Lees verder

ABN AMRO Talententraining tijdens EHL

Algemeen Nieuws afbeelding

9-3

Op zaterdag 26 maart  organiseert, onze hoofdsponsor ABN AMRO, een speciale talententraining tijdens de Euro Hockey League. Internationals Jeroen Hertzberger (HC Rotterdam) en Glenn Schuurman (HC Bloemendaal) geven samen met de hockeytrainers van Bovelander & Bovelander een talententraining waar je jouw hockeytalent verder kunt ontwikkelen. Als Partner van de Toekomst

Lees verder

reminder wedstrijdformulieren

Algemeen Nieuws afbeelding

4-3   Graag jullie aandacht voor het correct en tijdig invullen van het digitale wedstrijdformulier.   Na iedere wedstrijd moet het digitale wedstrijdformulier door zowel de beide scheidsrechters als de coach/aanvoerder gelijk worden ingevuld en afgerond in LISA.   Wanneer toch blijkt dat bijvoorbeeld een scheidsrechter het formulier nog niet heeft afgerond, dan checkt de

Lees verder

Wat zijn de regels van het afgelasten van een hockeywedstrijd?

Algemeen Nieuws afbeelding

4-3 Wij merken dat er enige onduidelijkheid is rondom de regels van het afgelasten van een hockeywedstrijd. We hebben daarom kort samengevat wat, wie en wanneer je kunt/mag afgelasten en wat de gevolgen zijn
   Wanneer mag een wedstrijd worden afgelast?

Lees verder

Hosts voor Hockey Helden YouTube kanaal

Algemeen Nieuws afbeelding

26-1Vanaf maart 2016 zal er een nieuw hockey platform gelanceerd worden op YouTube, Hockey Helden. Het Youtube kanaal zal gevuld worden met filmpjes over de hockeysport; met tutorials, productreviews, fanvideo’s, bekende sporters, etc. Wij geven het platform een duwtje in de rug door te ondersteunen in een paar filmpjes met content. Denk aan de inzet van onze ambassadeurs en het filmen van de ABN

Lees verder

Hockeyfeest zaterdag 16 januari

Algemeen Nieuws afbeelding

7-1
Lieve AB-hockeyers ( en adolecente senioren die zich aangesproken voelen), Het is weer tijd om een feestje bouwen!! Woehoeeee!!!!!!!! En hoog tijd ook! De winterstop is veel te lang, dus we brengen jullie alvast weer bij elkaar om de stemming er goed in te houden!! Heb je nog glitters in je kast of een super stoute outfit? Trek lekker aan, want niks is te gek op 'Fout, Goud en

Lees verder

save the date: nieuwjaarsborrel 3 januari 2016

Algemeen Nieuws afbeelding

6-12
zondag 3 januari 2016 van 17.00 tot 19.00 uur locatie volgt

Lees verder

Oefenwedstrijden Wereldkampioenen zaalhockey in Heerenveen 15 december

Algemeen Nieuws afbeelding

3-12 Oefenwedstrijden Wereldkampioenen zaalhockey in Heerenveen
Op dinsdag 15 december 2015 spelen de Nederlandse zaalhockey heren en
dames een oefenwedstrijd tegen Polen in Sportstad Heerenveen.
De regerend wereldkampioenen zijn in voorbereiding op het EK Zaalhockey, dat
van 15 tot en met 17 januari in Praag voor de heren wordt gehouden en van 22 tot

Lees verder

Zondag 29 November Jazz Super Sunday

Algemeen Nieuws afbeelding

26-11

Zondag 29 november Jazz Super Sunday
Vanaf 16.30 uur willen wij (D1/H1) van het clubhuis een dampende jazzclub maken, hoe dat er precies uit komt te zien houden wij nog even geheim,
maar wij hebben er heel veel zin in.
Iedereen kan zich opgeven bij [email protected] dit kan tot en met 26 november!! Voor verdere details zie bijlage.


Lees verder

MHCL Dames 2 in het nieuws!

Algemeen Nieuws afbeelding

23-11 Dames 2 speelde zondag 22/11 thuis tegen de Groninger Studs. Tijdens de wedstrijd werden ze overvallen door een heuse winterse bui. 10 minuten voor het eind moest de wedstrijd helaas vanwege de hagel gestaakt worden (2-2).

Lees verder

agenda ALV 25 november 2015

Algemeen Nieuws afbeelding

10-11 Op woensdagavond 25 november 2015 om 20.00 uur zal de Algemene Ledenvergadering plaats vinden in het clubhuis. De agenda en concept notulen van de vorige vergadering zijn te vinden op de website achter de login onder Club/Documenten/ALV. 

Lees verder

Parkeer verzoek hockeyclub Dash

Algemeen Nieuws afbeelding

2-11 Parkeer verzoek hockeyclub Dash!

Graag uw aandacht voor het volgende!
Van de hockeyclub Dash hebben wij het volgende verzoek ontvangen’


Lees verder

DAGHAP!!!

Algemeen Nieuws afbeelding

27-10 Nieuw Daghap to Go! 235 Daghappers afgelopen weken!

Het is vanaf nu mogelijk om de daghap mee te krijgen , even thuis opwarmen, eten maar!
 
De daghap op de club, het gaat goed en het is gemakkelijk en volgens de daghappers is het ook lekker.
 
Wisten jullie dat, elke daghap vers bereid is met verse gezonde ingrediënten?


Lees verder

Save the date SUPER SUNDAY zondag 29 november!!!

Algemeen Nieuws afbeelding

26-10Reserveer deze datum vast in jullie agenda voor de SUPER SUNDAY op zondag 29 november!!!

Lees verder

KNHB-nieuwsbrief nr 18

Algemeen Nieuws afbeelding

26-10 Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek   Nr. 18 - 15 oktober

Lees verder

Support Heren en Dames 1!!!!

Algemeen Nieuws afbeelding

16-10 Komende zondag zijn er maar 2 wedstrijden op de club maar deze zijn zeker niet onbelangrijk...
Dames 1 speelt om 12.45 uur tegen Leusden die 3de staan in de competitie met evenveel punten als Leeuwarden.
Heren 1 speelt de onvervalste derby tegen de Graspiepers en kan bij winst de aansluiting maken bij de top van de 3de klasse.
Wees welkom om te komen aanmoedigen!


Lees verder

In de herfstvakantie zijn er geen trainingen!

Algemeen Nieuws afbeelding

12-10In de herfstvakantie zijn er geen trainingen tenzij anders is afgesproken met de trainer.

Lees verder

clubhuis gesloten

Algemeen Nieuws afbeelding

12-10Wil iedereen er tevens rekening mee houden dat het clubhuis gesloten is tijdens de herfstvakantie.

Lees verder

WIE HEEFT WAT GEZIEN??

Algemeen Nieuws afbeelding

30-9 De stoep tegels bij de meterkast van de sproei installatie zijn gesloopt!!
WIE HEEFT WAT GEZIEN?
Laat dit weten via een mail naar [email protected]Lees verder

KNHB-nieuwsbrief nr 16

Algemeen Nieuws afbeelding

22-9 Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek   Nr. 16- 17 september

Lees verder

Wat te doen bij een ELFTALDIENST

Algemeen Nieuws afbeelding

21-9

ELFTALDIENST
Ter opfrissing graag de aandacht voor het volgende:
Het elftal dat dienst heeft helpt op een wedstrijddag d.m.v. hand- en spandiensten.
Taken worden verricht onder leiding van bestuurs- en bardienst.
De vroege dienst oftewel het openen begint om 8.15 uur (houd hier rekening mee met de wedstrijd)

Lees verder

Gegevens controleren

Algemeen Nieuws afbeelding

11-9 Gegevens controleren.
 
Bij het versturen van mail krijgen wij een behoorlijk aantal mails terug omdat op het mailadres geen mail kan worden bezorgd.
Aan iedereen daarom de oproep om de gegevens die in LISA staan te controleren en als het nodig is aan te passen.
 
Hoe kunt je de gegevens wijzigen?

Lees verder

Leeuwarden Vrij-Baan: weekendafsluiting Drachtsterweg

Algemeen Nieuws afbeelding

9-9
Van vrijdagavond 11 september om 19:00 tot maandagochtend 6:00 zijn de Drachtsterweg en Drachtsterbrug in Leeuwarden afgesloten. Ga naar het bericht om meer te lezen.
Bezoekers van MHCLeeuwarden uit de richtingen Drachten, Heerenveen en Harlingen dienen rekening te houden met extra reistijd en een omleiding via De Overijsselselaan.

Lees verder

Wespennest op het balkon. Pas op! UPDATE (10/9)

Algemeen Nieuws afbeelding

7-9 Update 10/9: Inmiddels is het wespennest verwijderd en kan eenieder weer veilig gebruik maken van het balkon.

Lees verder

Wijziging trainingstijden!

Algemeen Nieuws afbeelding

2-9 Beste leden, ouders,
Naar aanleiding van diverse vragen van ouders, met name over de aanvangstijden jongste jeugd op woensdag en vrijdag, heb ik kritisch gekeken naar het trainingsschema. Gezien het feit dat steeds meer scholen overgaan naar een continurooster en daardoor de tijd tussen school en trainen wel erg kort is gaan wij de aanvangstijd op zowel woens- als

Lees verder

TC Update: KNHB scan trainingen

Algemeen Nieuws afbeelding

2-9 Zaterdag 29 augustus was het niet alleen gezellig druk op de club vanwege een aantal oefenwedstrijden, maar ook van de scantrainingen die de hele dag werden gegeven.
Scantrainingen worden door de KNHB beoordeeld en afhankelijk van het resultaat wordt de trainer die wordt gescand toegelaten tot een trainersopleiding van de KNHB.

Lees verder

Daghap op de club

Algemeen Nieuws afbeelding

31-8

Daghap op de club

Geen tijd om te koken of thuis te eten? Voor of na je training of gewoon omdat het lekker en gezellig is? Nu kan het!
Op de club starten we een pilot met de daghap, deze is van september tot en met eind november.

Lees verder

Herman Stek geridderd

Algemeen Nieuws afbeelding

30-8 Trots zijn we op Herman Stek (82).
Nietsvermoedend zat hij zaterdag te vissen toen hij door burgemeester Fred Crone werd geridderd. Herman kreeg zijn lintje vanwege zijn inzet op verschillende maatschappelijke terreinen.

Lees verder

Bitje happen

Algemeen Nieuws afbeelding

23-8Vanaf dit hockeyseizoen is het dragen van een bitje verplicht. Maandag 31 augustus is er de mogelijkheid om bitje te happen bij tandarts Bas Petit op Emmaplein 2. Inloop tussen 19-19.30 uur, kosten € 35,00 aanmelden tot 30/8 via [email protected]

Lees verder

Foto's F&F toernooi

Algemeen Nieuws afbeelding

1-7

Wij hebben het allemaal noor ons zin gehad en genoten.
Met deze mooie foto's kunnen jullie nog even nagenieten.
Humphrey Paap bedankt voor de prachtige foto's.
De foto's zijn te downloaden met behulp van het volgende wachtwoord: MHCL2015
Gallery:


Lees verder

Basishockeyschool

Algemeen Nieuws afbeelding

26-6Een prachtige actie, een vlammend schot of een vlijmscherpe pass tijdens de finale op de Olympische Spelen, dat is de droom van elke hockeyer. Hiervoor is het wel nodig om veel te trainen onder begeleiding van toptrainers. Volgend jaar kan je daarvoor een volgende stap zetten met de Basishockeyschool Friesland. Elke maandag zal je dan een individuele training volgen op de velden van

Lees verder

afsluiting seizoen voor D en C jeugd

Algemeen Nieuws afbeelding

11-6 Het hockeywedstrijd is helaas alweer afgelopen, als afsluiting organiseert het jeugdbestuur voor alle D-jeugd vrijdagavond een filmavond  De filmavond begint om 17:30 en duurt tot 8 uur  Wij zorgen voor een kleine versnapering en wat drinken tijdens de film  de filmavond is gratis 

Lees verder

REMINDER Super Sunday 31 mei

Algemeen Nieuws afbeelding

23-5Het staat vast al in de agenda!!! 
AANMELDEN VOOR HET BOURGONDISCH BUFFET KAN NOG TOT 28 MEI!!


Lees verder

NK Shoot Out in Hattum

Algemeen Nieuws afbeelding

23-5Afgelopen zondag 17 juni was de voorronde van het NK Shoot Out in Hattum. Zes jeugdspelers van MHCL hebben alles gegeven, sommigen gingen door naar de halve finale en keepster Mirela behaalde zelfs een tweede plek! ... Goed gedaan!!


Lees verder

Bitjes

Algemeen Nieuws afbeelding

14-5 De bitjes zijn klaar!
De hockeyers die een bitje hebben laten maken kunnen dit ophalen in het clubhuis op tijden dat de bar open is.
 


Lees verder

Bal door de ruit

Algemeen Nieuws afbeelding

3-5

Als bestuur ontvingen we de volgende mail.
LS
 
Zojuist trof ik een bal in één van onze was- en kleedruimtes.
Helaas was de deur nog gesloten J.
De bal was door het thermopane glazen bovenlicht gekomen.
Zie foto’s. Het glas heb ik inmiddels opgeruimd.

Lees verder

De voorjaarsschoonmaak

Algemeen Nieuws afbeelding

16-4De lente is begonnen. Hoog tijd voor de voorjaarsschoonmaak van het clubhuis. Op vrijdagochtend 17 april om 9.00 uur stropen we onze mouwen op. We kunnen daarbij nog handjes gebruiken. Wil jij helpen? Laat het ons weten... email: [email protected]

Lees verder

SuperSkills Hockey Challenge

Algemeen Nieuws afbeelding

12-4

Hallo hockeyfans!

Na het succes in België, is nu ook Nederland aan de beurt! In de meivakantie organiseert SportWays op 20 kampen door heel Nederland de
SuperSkills Challenge!
Word jij Nederlands eerste SuperSkills kampioen?
 


Lees verder

Verenigingsnieuwsbrief 9 april 2015

Algemeen Nieuws afbeelding

12-4 Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek   Nr. 7 - 9 april

Lees verder

Thé dansant 19 april

Algemeen Nieuws afbeelding

9-4Het is tijd voor het tweede thé dansant van dit seizoen met DJ SoolZ op Zondag 19 april 2015  Lees verder

Matchplay Hockey

Algemeen Nieuws afbeelding

7-4De hockey zomer van 2015!
Met ruim vijftien jaar ervaring is Matchplay Hockey één van de grootste en meest ervaren organisatoren van hockeykampen in Nederland. Matchplay is dé specialist op het gebied van hockeykampen voor jeugdige spelers van 9 t/m 17 jaar.

Lees verder

Ingezonden stuk John Bakker "De ontwikkeling van de hockeystick en spelregels"

Algemeen Nieuws afbeelding

1-4Ontwikkeling van hockeystick en regels.
Het onvolprezen Wikipedia geeft een inkijk in de historie van onze hockeystick. Het marmeren reliëf van ca. 510-500 v. Chr. uit Kerameikos, de begraafplaats van het oude Athene laat een vroege bully zien. Een beetje anders dan wij nog hebben geleerd, maar toch heel geloofwaardig. De vindplaats doet

Lees verder

Vanwege de harde wind komen alle trainingen vandaag (31/3) te vervallen!

Algemeen Nieuws afbeelding

31-3Vanwege de harde wind komen alle trainingen vandaag (31/3) te vervallen!

Lees verder

Verenigingsnieuwsbrief 26 maart 2015

Algemeen Nieuws afbeelding

30-3 Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek   Nr. 6 - 26 maart

Lees verder

G.C.H.C. OP ZOEK NAAR OUD-LEDEN VOOR REÜNIE

Algemeen Nieuws afbeelding

30-3 G.C.H..C. OP ZOEK NAAR OUD-LEDEN VOOR REÜNIE
 
Dit seizoen viert G.C.H.C. haar 85e verjaardag! En daarom vindt in het voorjaar van 2015 het 17e lustrum der G.C.H.C. plaats, met als hoogtepunt de Reünistendag op zaterdag 16 mei 2015. Voor alle oud-G.C.H.C.’ers een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen, oude vrienden terug te zien, Libo’s te herleven en ouderwets een

Lees verder

Strafcornermaskers verloren!

Algemeen Nieuws afbeelding

30-3MD2 is vorige week woensdag twee zwarte strafcornermaskers kwijtgeraakt na hun oefenwedstrijd. Mocht je deze gevonden hebben, stuur dan ajb even een bericht aan ons per mail naar [email protected]

Lees verder

Reminder thé dansant 29 maart

Algemeen Nieuws afbeelding

24-3
Reminder thé dansant 29 maart Gezelligheid!!!

Lees verder

Klankbordgroep

Algemeen Nieuws afbeelding

15-3
KlankbordgroepZoals bij de Agemene Leden Vergadering (ALV) van 15 december jl. is besloten, wordt er een klankbordgroep opgericht. Op 3 februari jl. is deze voor het eerst bijeengekomen. Met dit bericht willen we jullie daarvan op de hoogte stellen en aangeven wie we zijn en wat we doen.

Lees verder

Verenigingsnieuwsbrief 12 maart 2015

Algemeen Nieuws afbeelding

15-3 Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek   Nr. 5 - 12 maart

Lees verder

Parkeren MHC Dash in Hoogezand

Algemeen Nieuws afbeelding

11-3 Er mag alleen in de vakken worden geparkeerd en niet op de verhogingen. De politie komt namelijk regelmatig controleren en helaas ook bekeuren.


Lees verder

Thé dansant 29 maart

Algemeen Nieuws afbeelding

9-3  
Het is tijd voor de éérste TD (thé dansant) van dit seizoen met DJ SoolZ op Zondag 29 maart 2015

TD = gezellig hockey kijken onder het genot van een frisje en/of biertje/wijntje waarna je los kunt gaan
 


Lees verder

KNHB nieuwsbrief 25 februari 2015

Algemeen Nieuws afbeelding

4-3 Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek   Nr. 4 - 24 februari

Lees verder

KNHB nieuwsbrief februari 2015

Algemeen Nieuws afbeelding

15-2 Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek   Nr. 3 - 12 februari

Lees verder

Zaalhockey toernooi Friese F-jeugd op 8 februari

Algemeen Nieuws afbeelding

15-2 Heerenveen 8 februari, Afgelopen zondag 8 februari vond het jaarlijkse zaalhockey toernooi voor de Friese F-jeugd plaats.


In Sportstad Heerenveen zijn maar liefst 43 teams met jongens en meisjes in de leeftijd van zes tot acht jaar actief met het hockeyspel bezig geweest.
 

Lees verder

Meiden C3, nu ook kampioen in de zaal!

Algemeen Nieuws afbeelding

9-2 De meiden van C3 startte de veldcompetitie in de 1eklasse en de samenstelling van het team werd door de begeleiding al snel op waarde geschat. Wekelijkse intensieve hockey- en conditietraining was het advies en zo geschiedde. Een enthousiast team meiden, een eigen trainer-coach, manager en twee ouders voor de (stevige) conditietraining vormen vanaf het begin de basis voor MC3. Het einde van de

Lees verder

Bespeelbaarheid velden bij vorst en/of sneeuw

Algemeen Nieuws afbeelding

5-2Bij Vorst of bij sneeuw op de velden (ook als het veld slechts gedeeltelijk wit is!) mogen de velden niet betreden en/of bespeeld worden. Dit in verband met de veiligheid en mogelijke schade aan de velden.

Lees verder

Meisjes C1 wordt 5e op NK ABC-zaalkampioenschappen in Amsterdam

Algemeen Nieuws afbeelding

5-2 Afgelopen weekend zijn de meiden van C1 als 5 geëindigd op het Nederlands Kampioenschap Zaalhockey in de Zuidhallen in Amsterdam. Vroeg in de ochtend in twee busjes reden we met elkaar vol verwachting richting Amsterdam. Na twee goede wedstrijden, tegen de uiteindelijke kampioen Gooische C1 (coach Tom van het Hek)en tegen de bronzenmedaillewinnaar Push C1, konden we tevreden terugkijken

Lees verder

Meiden C1 MHC Leeuwarden naar NK zaalhockey in Amsterdam

Algemeen Nieuws afbeelding

30-1 Afgelopen zondag zijn de meiden C1 van MHC Leeuwarden zaalkampioen in de Topklasse van Noord-Nederland geworden. Komend weekend vertegenwoordigen zij het Noorden in hun leeftijdscategorie (12-14 jaar) op de Nederlandse ABC-Zaalhockeykampioenschappen in Amsterdam. Een resultaat van formaat, want het is vele jaren geleden dat er een Friese club aan mee deed. En de weg ernaar toe was niet

Lees verder

Team feestjes in de maand december

Algemeen

14-12 De maand december is zoals iedereen weet een bijzondere maand. Sinterklaas en Kerst, we kunnen ons voorstellen dat je dat wil vieren met je team.

Lees verder

Wijziging site MHCL

Algemeen Nieuws afbeelding

21-11 Allen,
Zoals jullie misschien al gemerkt hebben is het niet meer mogelijk om in te loggen op de website van MHCL. Deze mogelijkheid is volledig verplaatst naar team Lisa. De link naar deze pagina staat op dezelfde plaats als waar je normaal zou inloggen. Alle mogelijkheden blijven hetzelfde, maar staan misschien op een andere plek.

Lees verder

De nieuwe MHCL kousen zijn er!

Algemeen Nieuws afbeelding

20-11Sinterklaas TIP: De nieuwe MHCL sportkousen zijn klaar en vanaf nu te koop bij Sport 2000 Diepenmaat op de Voorstreek. Maak je nieuwe MHCL tenue compleet met een paar nieuwe sportkousen.

Lees verder

Sinterklaas komt naar MHCL

Algemeen Nieuws afbeelding

19-11 Sint en Piet komen dit jaar onze hockeyclub weer bezoeken.
Ze doen dat op woensdag 26 november 2014.
Het Sinterklaasfeest is van 15: 00 tot 17:00 uur.
Het feest is voor alle Funkey, F, E-jeugd!
Neem wel je hockeyspullen mee.


Lees verder

Plezier staat voorop bij hockeymeiden Leeuwarden

Algemeen Nieuws afbeelding

14-11 Plezier staat voorop bij Hockeymeiden Leeuwarden.
Er is door verslaggever Meine Stegenga van de Huis-aan-Huis een redactioneel stukje geschreven over sportbeleving en hij was op Zaterdag 8 November aanwezig bij de wedstrijd MHCL-MD4 tegen Sneek MD3.Het (wedstrijd) verslag komt in de Huis-aan-Huis editie van Woensdag 12 November (incl. een mooie foto) en is ook op de website van de

Lees verder

zaterdag 1 november speelde C6 haar 1e wedstrijd

Algemeen Nieuws afbeelding

2-11 Debuut C6
Zaterdag 1 oktober was een grote dag voor Nederland. Wellicht is het ongemerkt aan u voorbij gegaan en vraagt u zich af wat u heeft gemist. Deze zaterdag zal namelijk de geschiedenis ingaan als de dag dat de toekomstige hockey dames van het Nederlands team hun eerste wedstrijd speelden. De dames van C6 van MHCL speelden in Assen de eerste hockeywedstrijd van hun leven. En

Lees verder

Topsport Talentschool OSG Sevenwolden

Algemeen Nieuws afbeelding

25-10 Beste hockeytalent(en) en ouders/begeleiders,
Als je echte topsportambities hebt, is het verstandig om te kiezen voor een middelbare school die je kan helpen je dromen waar te maken. Dus een school die mag en kan meedenken om (top)sport en onderwijs zo soepel mogelijk met elkaar te verbinden. Dus kies je voor de enige school die (aanstaande) topsporters onder zijn hoede neemt en echt

Lees verder

afhalen bitjes

Algemeen Nieuws afbeelding

25-10 Bericht voor de bitje happers:
Een deel van de bitjes is klaar en is af te halen als de bar open is. Zie daarvoor het bar of wedstrijdschema. Voor de bitjes in zilver of goud en een deel van de geel/zwart is er vertraging tgv een probleem met de levering van de juiste materialen.
voor vragen: [email protected]Lees verder

schema oefenwedstrijden junioren zaterdag 25 oktober!

Algemeen Nieuws afbeelding

22-10 Aanstaande zaterdag 25 oktober begint de nieuwe veldcompetitie van de jongste jeugd. De junioren competitie begint een week later. Daarom spelen we aanstaande zaterdag een aantal oefenwedstrijden. De meeste wedstrijden zijn in Leeuwarden, sommige in Harlingen.
Het wedstrijdschema vind je in de bijlage.


Lees verder

Nieuwe opleiding clubscheidsrechter

Algemeen Nieuws afbeelding

13-10 Nu het veldhockeyseizoen weer is gestart, is het ook tijd voor een nieuwe opleiding tot clubscheidsrechter, want er zijn weer veel nieuwe leden en junioren die hiervoor in aanmerking komen. De eerste lichting kan binnenkort dan ook een uitnodiging voor de e-learning module verwachten, met aansluitend het scheidsrechters examen.

Lees verder

Beamer gezocht!

Algemeen Nieuws afbeelding

7-10 Wie weet waar de beamer van de club gebleven is?
Aan het begin van de zomervakantie was hij nog aanwezig, aan het eind van de zomervakantie was hij verdwenen. En hij is daarna niet meer terug gekomen.
Wellicht heeft iemand hem geleend en is vergeten hem terug te brengen? Dan graag een bericht aan [email protected]


Lees verder

Gebruik LISA app

Algemeen Nieuws afbeelding

6-10 De LISA app is aan het begin van dit seizoen door onze vereniging in gebruik genomen en wordt al door veel leden en vrijwilligers gebruikt. Naast informatie over wedstrijden, uitslagen, fluitbeurten en verenigingsnieuws kun je de app als team ook actief gebruiken voor het vastleggen en verdelen van taken, aanwezigheid bij wedstrijden, de 'bier'pot, en zelfs foto's of video's van je team kunnen

Lees verder

JC1 en MC1 spelen zaterdag 11 oktober in Zwolle beslissingswedstrijden

Algemeen Nieuws afbeelding

6-10 Aanstaande zaterdag is het complex van Hockey Club Zwolle het toneel van de plaatsingswedstrijden voor de InterDistrictsCompetitie (IDC) van de districten Noord- en Oost-Nederland.
JC1 en MC1 van Leeuwarden hebben zich beide geplaatst voor deze play offs.

Lees verder

Nieuw clubtenue voor MHCL

Algemeen Nieuws afbeelding

4-10 MHCL heeft m.i.v. seizoen 2014/2015 vier nieuwe sponsoren voor de komende 3 jaar: ABN AMRO (hoofdsponsor) en Audi Bourguignon, ITBB en Diepenmaat Sport 2000 (subsponsoren). Diepenmaat Sport 2000 blijft onze exclusieve kledingleverancier.

Lees verder

Spannend wedstrijdprogramma aanstaande zaterdag

Algemeen Nieuws afbeelding

2-10 Aanstaande zaterdag is het al weer de laatste speeldag van de voorcompetitie voor de juniorenteams en dat betekent dat het spannend wordt, want bij winst kan een aantal teams mooie resultaten behalen. En zaterdag wordt het mooi weer. Alle reden dus om naar ons mooie complex aan het Kalverdijkje te komen en te genieten van één of meer van de spannende wedstrijden.

Lees verder

De nationale anti-pestweek 2014

Algemeen Nieuws afbeelding

26-9 Deze week is het de nationale anti-pest week op veel lagere scholen. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan!
Onder andere het woord "respect” staat hierbij centraal. Wat betekent het woord nu eigenlijk?
 

Lees verder

Dames 1 MHCL - Bully

Algemeen Nieuws afbeelding

21-9 De Leeuwarder hockeyvrouwen speelden vandaag hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen Bully. Ze begonnen sterk aan de wedstrijd en domineerden de eerste 10 minuten. De openingstreffer lag aan de kant van Leeuwarden en werd gemaakt door Lonneke Meijer met een backhandslag; 1-0.

Lees verder

Nieuw! de LISA app

Algemeen Nieuws afbeelding

12-9Ook MHCL heeft de handige LISA app aangeschaft. De app is beschikbaar voor iOS en Android is handig voor spelers, coaches, managers, trainers en vrijwilligers van onze club, want je vindt er o.a.:

Lees verder

Mooi nieuw complex, laten we het samen schoon houden!

Algemeen Nieuws afbeelding

12-9We hebben nu een mooi nieuw complex waar we trots op kunnen zijn. Laten we er met z'n allen ook goed mee omgaan, zodat het mooi blijft! Sigarettenpeuken horen in een asbak, die staan op het balkon, dus niet zomaar van het balkon naar beneden gooien. Geen kauwgom op de velden. drinkflesjes en afval niet zomaar weggooien, maar even in één van de prullenbakken. Trainingsmaterialen

Lees verder

Start trainingen maandag 1 september

Algemeen Nieuws afbeelding

28-8 De nieuwe velden zijn bijna klaar, want er wordt de komende dagen hard gewerkt aan de laatste klussen. Naar verwachting worden de velden aanstaande vrijdag opgeleverd. En dat betekent dat we met ingang van maandag 1 september gaan starten de trainingen volgens het trainingsrooster. Het was lang wachten, maar volgende week zal blijken of het het waard was...


Lees verder

Status oplevering velden en start trainingen en competitie

Algemeen Nieuws afbeelding

23-8Vrijdag 22/8 zou het nieuwe complex worden opgeleverd, maar het slechte weer van de afgelopen week gooide helaas roet in het eten. Even leek het er vrijdag op dat we in ieder geval het nieuwe 3e veld - weliswaar zonder verlichting - mochten gaan gebruiken, maar die illusie was van korte duur. De aannemer heeft de komende week nog een flinke periode droog weer nodig, want dat is noodzakelijkom de

Lees verder

Fotoverslag afgelopen weekend

Algemeen Nieuws afbeelding

14-6 Een linkje naar de foto's van de traditionele wedstrijd van de meisjes B1 tegen de jongens B1. Voor het eerst sinds jaren wonnen de jongens .. http://humphoto.zenfolio.com/p904997620

Linkjes naar de foto's van Super Sunday!!

H1 - Arnhem 

Lees verder

Volvo weer sponsor

Algemeen Nieuws afbeelding

10-6Volvocontract getekend! Op 30 mei is het Volvocontract met de Volvoclubbonus bekrachtigd met van der Schaaf Autobedrijven. Op de foto: vlnr: Wander van Tuinen, directeur Volvo Leeuwarden, Henk Vochteloo, voorzitter MHCL en Peter v.d. Werf, voorzitter Sponsorcommissie MHCL. Ook het komende seizoen zal de JA-lijn met Volvo-shirtsponsoring spelen. Clubbonus betekent in ieder geval tot eind

Lees verder

Competitiedata seizoen 2014/2015

Algemeen Nieuws afbeelding

6-6Goed om alvast te noteren, de eerste competitiewedstrijden van seizoen 2014/2015 zijn:
Jongste Jeugd: zaterdag 6 september
Junioren: zaterdag 6 september
Senioren, Dames 1 & Heren 1: zondag 14 september Senioren, overige teams: zondag 7 september

De eerste wedstrijden van het zaalseizoen zijn in het weekend van 13/14 december.

Lees verder

la festa può iniziare!

Algemeen Nieuws afbeelding

25-5Het feest kan beginnen! Alle voorbereidingen zijn getroffen en het beloofd morgen een mooi dag te worden, een super dag, een Super Sunday!!

Lees verder

Inschrijving Italiaans buffet gesloten

Algemeen Nieuws afbeelding

22-5De inschrijving voor het Italiaans buffet is gesloten. Er zijn ruim 300 deelnemers aan het buffet. Dat belooft dus een mooi feestje te worden!

Ciao!


Lees verder

Het laatste nieuws over de Rabobank Hockey World Cup 2014

Algemeen

20-5  
NR 17 | 20 mei 2014 | 11 DAYS TO GO

Lees verder

Marjolijn gaat naar de hoofdklasse!

Algemeen Nieuws afbeelding

20-5Marjolijn Bosma is een bekende verschijning op de Leeuwarder hockeyvelden, niet alleen als jeugdspeelster die bij Leeuwarden hockeyde tot dat ze in Utrecht ging studeren. Maar ook als organisator van het hockeykamp.

Lees verder

Weekendstremming Drachtsterweg vrijdagavond 16/5 t/m maandagmorgen 19/5

Algemeen Nieuws afbeelding

15-5 Van vrijdag 16 mei 19.00 uur tot en met maandag 19 mei 6.00 uur is de Drachtsterbrug in Leeuwarden afgesloten voor gemotoriseerde voertuigen.

Lees verder

Zondag 25 mei: Viva la super sunday / UPDATE

Algemeen Nieuws afbeelding

13-5Het kon natuurlijk niet uitblijven, want de meer dan geslaagde Super Sunday waarmee we vorig jaar het seizoen afsloten, verdiende navolging. En dat wordt niet zomaar een Super Sunday, maar een heel bijzonder die je gewoon niet mag en wilt missen.

Lees verder

Komt allen!

Algemeen Nieuws afbeelding

10-5 De spelers, speelsters en begeleiding van Dames 1 en Heren 1 staan voor hun team, sta jij er achter?
Kom dan zondagmiddag 11/5 naar het Kalverdijkje, want om 12:45 uur en 14:30 uur spelen beide teams voor klasse behoud en daarbij kunnen ze ook jouw steun goed gebruiken!
Regenjas en/of paraplu mee is wellicht geen overbodige luxe, want er kan een buitje vallen zondagmiddag.
Lees verder

Meisjes D1 kampioen!

Algemeen Nieuws afbeelding

20-4Het tweede kampioensteam van dit veldseizoen is een feit. Want zaterdag speelde Meisjes D1 uit in Heerenveen tegen Quick Stick MD1. Onder het toeziend oog van belangstellende ouders en een grote verzameling opa's en oma's won MD1 op overtuigende wijze.
Met nog 2 wedstrijden te gaan, zijn ze ongeslagen kampioen geworden in de topklasse, een geweldige prestatie.

Lees verder

Gezocht: getuigen van het veroorzaken van parkeerschade

Algemeen Nieuws afbeelding

7-4Afgelopen zondag 6 april 2014 is op de parkeerplaats voor ons clubhuis tussen ca. 11:00 uur en 12:30 uur schade aangericht (zie bijgaande foto) aan de auto van één van de ouders van het team van GHBS, tegenstander van MD4. Het betreft een zilvergrijze Audi A6.
De veroorzaker heeft zich niet gemeld, noch een bericht achtergelaten.


Lees verder

Gelezen in het Friesch Dagblad: Hockey wordt ook in Fryslân volwassen sport

Algemeen Nieuws afbeelding

5-4Lees hier in de bijlage het artikel dat woensdag 2 april jl. in het Friesch Dagblad werd geplaatst en waarin onze voorzitter uitgebreid aan het woord komt.


Lees verder

vooraankondiging Super Sunday 25 mei

Algemeen Nieuws afbeelding

5-4Noteer het vast in je agenda. Zondag 25 mei Super Sunday, spectaculaire afsluiting van het seizoen. Vorig jaar was het een fantastische dag. Ook deze editie belooft veel goeds. Binnenkort volgt meer informatie.

Lees verder

Zon, zomertijd en mooi hockey!

Algemeen Nieuws afbeelding

26-3Aanstaand weekend gaat de zomertijd weer in: in de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok een uur vooruit. Houd daar rekening mee!
Lees verder

Keepersclinic bij GCHC

Algemeen Nieuws afbeelding

19-3Op zaterdag 19 april organiseert de Ajeugd van hockeyclub G.C.H.C. in Groningen een keepersclinic waar iedereen van 14 t/m 18 jaar welkom is. Zie de bijlage voor meer informatie

Lees verder

Euro Hockey League

Algemeen Nieuws afbeelding

16-3 EHL KO 16/FINAL4 coming soon.
Get your tickets now!

Lees verder

Nieuw bij MHCL: Narrowcasting

Algemeen Nieuws afbeelding

13-3Sinds de TV was uitgevonden, kennen we BROADcasting. Vanaf nu maakt MHCL ook kennis met NARROWcasting. Want op het grote scherm in het clubhuis draait vanaf nu ons eigen programma, met alle informatie die we voor de club interessant en relevant vinden. Een deel van die informatie vindt je al op de website, maar die is dus nu ook groot in het clubhuis te vinden en zo veel mogelijk toegespitst op

Lees verder

GALA 2014

Algemeen Nieuws afbeelding

24-2 Wegens te weinig aanmeldingen gaat het gala helaas niet door.


Lees verder

zaaltraining

Algemeen Nieuws afbeelding

23-1Op woensdag 5 februari is er GEEN zaaltraining in de zalen van PJ Aldlan ivm de  open dag.

Lees verder

Wel Winnen Hè

Algemeen Nieuws afbeelding

15-1Wat zeg je als coach vlak voor een spannende wedstrijd tegen je sporters? Wat doe je als trainer als de training voor geen meter loopt? En hoe ga je als bestuurder om met lastige ouders?


Lees verder

Oefenwedstrijd Nederlands elftal

Algemeen Nieuws afbeelding

24-12Op 3 januari 2014 speelt het Nederlands dameselftal een oefen-interland in de zaal. Klik op lees verder voor meer infoLees verder

Een gezond en sportief 2014 toegewenst

Algemeen Nieuws afbeelding

20-12
Allen alvast fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2014 toegewenst!


Lees verder

MHCL behaalt succes bij 10e Ameland Adventurerun

Algemeen Nieuws afbeelding

16-12Voor de tweede keer in successie deed een team van MHCL mee aan de Ameland Adventure run. Ook dit evenement staat dit jaar in het teken van Serious Request.

Lees verder

Sinterklaasfeest op de club

Algemeen Nieuws afbeelding

23-11Het is weer zo ver: Sinterklaas is in het land! Ook dit jaar slaat de beste man onze gezellige hockeyclub niet over. Woensdag 27 november is er om half 4 tot half 5 de sinterklaasshow voor alle Funkey, F, E en D-jeugd! Dit is een vervangende activiteit voor de trainingen, dus de trainingen voor en tijdens de show zullen vervallen.

Lees verder

Terugblik Serious Stamppotten Super Sunday

Algemeen Nieuws afbeelding

18-11
Wat was het een mooie dag gisteren!
De voorbereidingen zijn al weken geleden begonnen: planningen en afspraken werden gemaakt, sponsoren benaderd voor de vele mooie prijzen die te winnen waren bij het Rad van Fortuin. Zaterdagmorgen deden veel kinderen mee aan de SR kleurwedstrijd (de vele fraaie resultaten zijn in het clubhuis te bewonderen en woensdagmiddag worden de

Lees verder

Zaalhockey!

Algemeen Nieuws afbeelding

17-11 Het wedstrijdschema van de zaalhockey competitie is nu ook bekend en te vinden bij het schema van je eigen team.

Lees verder

Super Sunday 17 november 2013: feesten en Serious Stamppotten

Algemeen Nieuws afbeelding

12-11 Herrinnert U zich de vorige Super Sunday nog? Zondag 17 november wordt weer een geweldig gebeuren als we onze laatste Super Sunday van 2013 gaan vieren. Deze editie wordt zoals gebruikelijk georganiseerd door Dames 1 en Heren 1 en krijgt als thema Serious Stamppotten, want deze editie staat in het teken van Serious Request. Het wordt een mooi feest met lekker eten en activiteiten voor

Lees verder

Serious Stamppotten: meld je aan vóór donderdag 17:00 uur!

Algemeen Nieuws afbeelding

12-11 Het wordt een groot feest, dat is zeker, want al ruim 100 deelnemers zijn je voor en hebben zich aangemeld voor het Serious Stamppotten.
Jij prikt toch ook een vorkje mee? Want dit feest mag je niet missen! Aanmelden kan nog tot uiterlijk donderdag 17:00 uur bij [email protected]
Voor meer info over het feestprogramma zie het betreffende artikel op de website.

Lees verder

Serious Request kleurwedstrijd voor de jongste jeugd

Algemeen Nieuws afbeelding

9-11 Zondag 17 november is het Super Sunday op de club en die staat in het teken van Serious Request. We willen het clubhuis dan graag leuk aankleden en daarom organiseren we zaterdagmorgen 16 november om 10:00 uur een kleurwedstrijd voor de jongste jeugd. De kleurplaten worden zondag in het clubhuis tentoongesteld en er zijn mooie prijzen te winnen! Kom dus allemaal om 10:00 uur naar het

Lees verder

Sport2school programma met Funkey in Leeuwarden officieel van start

Algemeen Nieuws afbeelding

6-11
Woensdagmorgen 6 november is het Sport2school programma in Leeuwarden officiëel van start gegaan. De opening werd verricht door loco-burgemeester Ekhart en Margreet Blaauw van de KNHB.

Lees verder

Nogmaals District Ontmoetingsdag

Algemeen Nieuws afbeelding

25-10Afgelopen zaterdag is de eerste district ontmoetingsdag (DOD) geweest van dit seizoen. Ieder district, waaronder ook Noord Nederland, speelt op deze dag twee wedstrijden. De wedstrijden werden gespeeld in het Amsterdamse bos, op de velden van Amsterdam, Hurley en Pinoke.

Lees verder

Erepenning KNHB

Algemeen

25-10Joop Diephuis heeft de erepenning van de KNHB gekregen! Van harte gefeliciteerd Joop.
Joop is meer dan 10 jaar lid geweest van de Financiële Commissie van de KNHB. Dat is een commissie, die het bestuur en de directie van de bond gevraagd en ongevraagd adviseert in financiële zaken en namens de ledenvergadering toezicht houdt.

Lees verder

Geslaagde hockey clinic voor Leeuwarder basisschool leerlingen groep 3 en 4

Algemeen Nieuws afbeelding

18-10 Vrijdagmiddag 18 oktober organiseerden BVSport en de hockeyclub 's middags in sporthal Kalverdijkje een clinic voor kinderen uit groep 3 en 4 van de Leeuwarden basisscholen. Er deden ruim 50 kinderen mee en die hadden veel plezier. Leuke spelletjes, moeilijke oefeningen en tot slot een echte wedstrijd. Jolanda Frericks bedankt voor de geweldige organisatie, Florian, Nathan, Sabine, Annemarie

Lees verder

MHCL is gastheer van het Rabo NK Hockey Techniek 2013/2014!

Algemeen Nieuws afbeelding

26-9Schrijf je in voor de voorronde van het NK bij MHCL op 23 oktober
Komt de Nederlandse Kampioen van onze club?


Lees verder

Bitje happen

Algemeen Nieuws afbeelding

14-9 IS UITGESTELD. BINNENKORT NIEUWE DATUM!!!
Op zaterdagochtend 5 oktober organiseert tandarts Bas Petit samen met Het Fries Tandtechnisch Laboratorium een "bitjes-hapochtend" in het clubhuis. Je kunt dan een goed passende gebitsbeschermer laten maken. In het bitje staat je naam en telefoonnummer. Kosten: transparant 30 euro, in

Lees verder

Sybrand Adema wordt trainer district Noord Nederland Jongens B

Algemeen Nieuws afbeelding

26-6Komend seizoen wordt Sybrand Adema trainer van de jongens B selectie van district Noord Nederland. Zo heeft MHCL niet alleen acht spelers en speelsters in de verschillende jeugdselecties, maar ook een trainer.

Lees verder

De Super Sunday was in één woord GEWELDIG

Algemeen Nieuws afbeelding

3-6 Dat hockey leeft werd zondag 2 juni maar weer eens bewezen. De competitie werd dit weekend afgesloten met een super Super Sunday, waarbij alle senioren teams thuis speelden. Ook het weer werkte - eindelijk - mee. Dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooi feestje. Met die ingrediënten hadden de Dames van Eén een aantal taarten gebakken, zodat de dag kon beginnen met koffie en

Lees verder

Kampioenen

Algemeen Nieuws afbeelding

2-6 We zijn op zoek naar de kampioensfoto's van de teams die dit seizoen kampioen geworden zijn, of dat nog gaan worden. Graag een bericht met fotobijlage naar [email protected]   Dames 3, Veteranen B, Meisjes C2, Meisjes C1 (zaal) en Meisjes B2 (zaal) zijn al kampioen en Meisjes A1, Meisjes B2 en Meisjes C3 hebben nog enkele winstpunten nodig om hun kampioenschap veilig te stellen.

Lees verder

2 Juni Super Sunday, thema: Slottour D1/H1

Algemeen Nieuws afbeelding

29-5 Alle senioren teams spelen thuis, dus reden voor eten en gezelligheid. Iedereen is welkom!   Opgave buffet/BBQ voor 30 mei 17:30 uur bij [email protected]. Kosten € 7,50 pp.
Voor de kinderen is er een speciale en spectaculaire attractie, voor de jongste jeugd een clinic en voor jong en oud een optreden van Jan Nota.

Lees verder

Kampioenen!

Algemeen Nieuws afbeelding

14-5 2 juni, aan het eind van de middag worden de kampioenen van dit seizoen gehuldigd. Zowel de zaal als de veldkampioenen worden in het zonnetje gezet. De kampioenen van de zaalcompetitie zijn MB2 en MC1.  MC2 en D3 zijn kampioen geworden op het veld. Een aantal teams zitten nog in de race voor het kampioenschap, voor deze teams is het

Lees verder

Interview met Maarten Salverda

Algemeen Nieuws afbeelding

27-4Door Tine Brekelmans 19-apr-2013 16:30

In de rubriek ‘Hallo waar ben je’ bellen we deze week met Maarten Salverda. Salverda is de oprichter van zaalvereniging Titans en heeft deze week besloten hier de stekker uit te trekken.
Hallo Maarten, waar ben je? ‘Thuis, in Steenwijk.’

Lees verder

MHCL de leukste sportverening van Leeuwarden!!!

Algemeen

17-4 Mixed Hockeyclub Leeuwarden kan de Leukste Sportvereniging van de gemeente Leeuwarden worden!
 

Lees verder

Bedankje

Algemeen Nieuws afbeelding

29-3 Lieve hockey vrienden en vriendinnen,
Langs deze weg wil ik alle mensen van de hockeyvereniging MHCL heel hartelijk danken voor hun medeleven tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn vrouw Heleen Terpstra-Siemensma

Lees verder

Wedstrijden zaterdag 23 maart 2013

Algemeen Nieuws afbeelding

23-3 Het is lente, maar desondanks is het bitter koud! Met volgens de weerberichten een gevoelstemperatuur tot -15 vanwege de combinatie van kou en harde wind. Daarom zijn vandaag bij MHC Leeuwarden voor de Jongste Jeugd én Junioren alle wedstrijden afgelast.   Houdt voor uitwedstrijden de website en je email in de gaten!

Lees verder

Wedstrijden zaterdag 16 maart 2013 (update 12:00 uur)

Algemeen Nieuws afbeelding

16-3 (12 uur) De laatste sneeuwresten verdwijnen snel en dat betekent dat de wedstrijden met aanvangstijden vanaf 14:00 uur gewoon door kunnen gaan.

Lees verder

Het Jeugdbestuur terug van weggeweest

Algemeen Nieuws afbeelding

9-3Het zal de (jeugd)leden niet zijn ontgaan dat onze club al een tijdje geen actief Jeugdbestuur heeft. Om daar verandering in te brengen presenteren wij ons: Tesse de Boer (voorzitter), Lidewij Gerritsen (secretaris), Danique Hoekstra (penningmeester) en Nathan Berends (lid); het nieuwe Jeugdbestuur van MHCL. 

Lees verder

Up-date D1/H1 on Tour

Algemeen Nieuws afbeelding

4-3 Ondanks dat het nog steeds winterstop is draait de voorbereiding op de 2de helft van het seizoen voor D1/H1 op volle toeren. En aanstaande zondag begint de veld competitie weer.
  Er wordt dan ook flink getraind door beide teams, zowel op als naast het veld wordt er veel arbeid verzet om straks een goede start te kunnen maken als de competitie weer begint.

Lees verder

Hockeytalentklassen OSG Sevenwolden

Algemeen Nieuws afbeelding

11-2 Aanmelden voor de Hockeytalentklassen OSG Sevenwolden is vanaf nu mogelijk
Talentvolle hockeyers/-sters kunnen zich aanmelden voor de hockeyselectiemiddag op woensdagmiddag 13 maart 2013 van 13.30 -15.30 uur op de accommodatie van hockeyclub Quick Stick te Heerenveen


 
 
 

Lees verder

Clinic en Nieuwjaarsborrel

Algemeen Nieuws afbeelding

9-1 Traditioneel is de er op de eerste zondag in het nieuwe jaar de nieuwsjaarsborrel. Die was dit jaar druk bezocht en erg gezellig. Terwijl er binnen geborreld werd, werd er buiten op het veld door Dames 1 en Heren 1 een speciale clinic verzorgd voor spelers en speelsters uit de jongste jeugd. En dat was een groot succes: veel plezier en enthousiaste gezichten tijdens en na de clinic. De foto's

Lees verder

D1& H1 'on tour'. aflevering 15 december 2012: Ameland Adventure Run

Algemeen Nieuws afbeelding

17-12 Zaterdag 15 december was het dan zover. Een 12 man en vrouw sterke delegatie van Dames 1 en Heren 1 verzamelde al vroeg in de ochtend om deze uitdaging aan te gaan. Koffie in de Ibisstraat, koffie op de pier in Holwerd en toen met de boot naar Ameland. Daar aangekomen lopend naar Nes. En na een korte warming up wachten in het startvak. Voor ons hockeyers een onwennige ervaring. En na het

Lees verder

Midwinter Borrel Heren 1 & Dames 1 'on tour'

Algemeen Nieuws afbeelding

27-11 Heren 1 & Dames 1 zijn 'on tour' en presenteren de MIDWINTER BORREL, ter afsluiting van de 1e helft van het hockeyseizoen 2012/2013.   Heren 1 & Dames 1 organiseren deze borrel voor alle senioren van MHC Leeuwarden, ouders van jeugdleden én hockeyvrienden. De locatie is SEMS 'boven' aan het Gouverneursplein. U bent van harte welkom op zaterdag 1 december van 20:00 -

Lees verder

Super B: MB1 speelt 24/11 thuis tegen Bloemendaal

Algemeen Nieuws afbeelding

23-11 Aanstaande zaterdag speelt MB1 de tweede thuiswedstrijd in de landelijke Super B competitie tegen Bloemendaal MB1. Dit is gelijk de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop.   Kom zaterdag genieten van een mooie wedstrijd. De aanvang is 12:30 uur.

Lees verder

Omleiding Kalverdijkje Zuid door vervanging bruggen wielerbaan

Algemeen Nieuws afbeelding

20-11 Update 20-11: De toegangsweg naar Kalverdijkje -Zuid is in de periode 21 tot en met 26 november overdag afgesloten i.v.m. plaatsing van de tunnelbak, in het weekend is hij wel gewoon open.
=================================================================

Lees verder

18/11 Hollands gestampte pop(t)

Algemeen Nieuws afbeelding

16-11 Zondag 18 november wordt weer een mooie zondag. Een Super Sunday, want bijna alle seniorenteams spelen dan thuis in een mooie ambiance op het laatste thuisweekend voor de winterstop. We maken er een mooi spektakel van, met tal van extra activiteiten en we sluiten af met muziek, feest en een oer Hollands stamppotbuffet. Jong of oud, dit mag je niet missen!   Voor nadere

Lees verder

MHCL zaalhockeyveiling op 16 november 2012 - GAAT NIET DOOR

Algemeen Nieuws afbeelding

16-11 De veiling van (zaal)hockey spullen op vrijdagmiddag 16 november gaat NIET door. Zonder goederen geen veiling en er is niks ingebracht, dus helaas moeten we dit initiatief annuleren.   Voor de goede orde: het eten op de club gaat wel gewoon door, dus ieder die zich daar voor heeft aangemeld kan gewoon lekker komen eten. De barcommissie rekent op je. En gezien het aantal aanmeldingen,

Lees verder

Eten op de club!

Algemeen Nieuws afbeelding

9-11 Functioneel, gezellig en ook lekker: Eten op de club! Dat kan weer op vrijdag 16 november aanstaande als we de eerste MHCL zaalhockeyveiling organiseren in het clubhuis. Ook als je niks wilt inbrengen of kopen is het toch leuk om zo'n hockeyveiling eens mee te maken. De bar is open tijdens de veiling en de kantinecommissie gaat ook koken! Als je mee wilt eten, dan moet je je wel even

Lees verder

Digitaal Wedstrijd Formulier

Algemeen Nieuws afbeelding

29-10Nadat het bij de jongste jeugd succesvol is ingevoerd gaan nu ook de elftallen digitaal!!
Geen papieren formulieren meer maar simpel met een druk op de knop de uitslagen doorgeven! Vanaf 3 en 4 november zal iedereen (behalve H1, D1 en MB1) de uitslagen van de wedstrijden digitaal door gaan geven. Ben je coach, aanvoerder, team manager of scheidsrechter, check dan aub je

Lees verder

Wintertijd!

Algemeen Nieuws afbeelding

23-10In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober 2012 gaat de wintertijd in. En dat betekent een uurtje extra slapen, want om 3:00 uur die nacht gaat de klok terug naar 2:00 uur.

Lees verder

MHCL organiseert een zaalhockey veiling op vrijdag 16 november

Algemeen Nieuws afbeelding

15-10 In december begint de zaalhockey competitie weer en daar doet MHCL aan mee met een groot aantal teams, met name uit de Junioren en Jongste Jeugd. Daarom organiseren we op vrijdagmiddag 16 november ´s middags van 17:00 uur tot 19:00 uur een heuse veiling van tweede hands zaalhockeyspullen. Je kunt dus zelf gebruikte zaalsticks, zaalschoenen of zaalhockey accesoires inbrengen

Lees verder

Mercian hockey clinic

Algemeen Nieuws afbeelding

13-10 Vorige week dinsdag was er een zeer geslaagde Mercian Keepers Clinic op de club én er kon gegeten worden. Een nieuw initiatief van de barcommissie waar gretig gebruik van werd gemaakt. Wie heeft er foto's en een verslagje van beide geslaagde evenementen voor op de site? Graag insturen naar [email protected]

Lees verder

Euro Hockey League 2012/2013 - eerste ronde (1.1)

Algemeen Nieuws afbeelding

9-10 Aanstaand weekend, van vrijdag 12 oktober tot en met zondag 14 oktober wordt in Barcelona de eerste ronde van de Euro Hockey League 2012/2013 voor heren gespeeld. Voor wie hier niet zo bekend mee is: dit is de hockey equivalent van de Champions League. Spectaculair hockey dit weekend dus!   Voor dit evenement hebben de Nederlandse teams van Amsterdam, Rotterdam en Bloemendaal zich

Lees verder

Eten op de club tijdens de keepersclinic op 9 oktober

Algemeen Nieuws afbeelding

6-10Aanstaande dinsdag is er 's middags en 's avonds een keepersclinic op de club. Daarom organiseert de barcommissie een warme maaltijd. Wil je mee-eten? Dat kan voor € 4,- Aanschuiven kan vanaf 17:00 uur. En op is op!

Lees verder

Zondag 30 september - voorbeschouwing

Algemeen Nieuws afbeelding

25-9 Wie van Super Sundays houdt, komt dit seizoen in Leeuwarden meer dan voldoende aan zijn trekken. Aanstaande zondag al weer nummer 2. En er volgen er nog velen, want Dames 1 en Heren 1 spelen het hele seizoen alle wedstrijden gelijktijdig uit en thuis. En de meeste andere teams (voor zover nu bekend) hebben veelal ook hetzelfde uit/thuis schema.   Aanstaande zondag dus weer een vol

Lees verder

Banner 'avant la lettre'

Algemeen Nieuws afbeelding

21-9 We worden dagelijks geconfronteerd met honderden, zo niet duizenden reclameboodschappen: van traditionele advertenties en commercials tot banners op websites en social media. Maar wie denkt dat bijvoorbeeld banners iets nieuws zijn moet maar eens naar deze 'banner' kijken, een advertentie uit de Leeuwarder Courant van 3 november 1923. Toen werd er dus ook al actief gehockeyd in

Lees verder

Bitjes

Algemeen Nieuws afbeelding

20-9 De bitjes zijn klaar! Degene die een bitje heeft laten maken , kan zijn bitje uit het kistje wat achter de bar staat ophalen.

Lees verder

Zondag 9 september

Algemeen Nieuws afbeelding

6-9 Komend weekend begint voor MHCL de hockeycompetitie weer. Op zaterdag voor de Jongste Jeugd en Junioren en op zondag voor Senioren en Veteranen. De weersverwachting voorspelt een mooi, zonnig weekend. En voor het publiek is er veel te zien, want zondag spelen alle teams thuis, ook Dames 1 en Heren 1. Om 12:45 uur speelt Dames 1 tegen Zutphen en daarna speelt Heren 1 om 14:30 uur tegen QZ uit

Lees verder

feestje

Algemeen

30-5 Einde hockeyseizoen feest
Omdat het weer een fantastisch hockeyseizoen was, de hockeyfeesten nodig in ere hersteld dienen te worden, het goed is voor de club en gewoon, omdat het kan:
Vrijdag 8 juni 21:00 – 01:00 uur
Senioren feest, voor alle senioren, veteranen, veterinnen, huisvrouwen, huismannen en ouders van jeugdleden!

Lees verder

Verkeershinder Drachtsterplein: (update) werkzaamheden afgelast ivm vorst

Algemeen Nieuws afbeelding

21-1 Update: De werkzaamheden voor het weekend van 5 en 12 februari zijn in verband met de vorst afgelast. Het Drachtsterplein blijft beide weekenden dus gewoon open voor alle verkeer.   Voor de zaalhockeyers op weg naar het Kalverdijkje: gedurende de weekenden 5, 12 en 19 februari is het Drachtsterplein gedeeltelijk afgesloten. Zie voor verdere informatie www.vrij-baan.nl

Lees verder

Trainingen afgelopen

Algemeen

25-5Vrijdag 27 mei zijn de laatste trainingen voor de jongste jeugd en junioren.
We wensen iedereen een mooi laatste hockeyweekend en een fijne zomer toe!
TC en Jongste jeugd commissieLees verder

Afgelasting van alle thuiswedstrijden op 27/11

Algemeen Nieuws afbeelding

26-11THUISWEDSTRIJDEN: Alle wedstrijden van zaterdag 27/11 zijn (jongste jeugd en junioren) zijn afgelast.   UITWEDSTRIJDEN: Van de volgende clubs is niet bekend of de uitwedstrijden doorgaat: Lemmer (MF3). Alle andere uitwedstrijden zijn afgelast.

Lees verder

Ladies day

Algemeen Nieuws afbeelding

24-4Zondag 25 april Ladies Day!    Alle Dames teams spelen thuis, incluis meisjes A1!   Dames 4 neemt afscheid van  Christien Hofmeester  (45 jaar lid geweest) en Marjan Hofstee Holtrop.   Dames 1 speelt tegen Tempo 41 en heeft alle steun nodig om  in de tweede klasse te blijven.   Kortom een zondag om niet te missen!

Lees verder

Arbitragedocentenopleiding seizoen 2008-2009

Algemeen

23-7Vind je fluiten leuk of lijkt het je leuk jeugd op te leiden voor scheidrechter dan is er een mogelijkheid, klik voor meer info op onderstaande link of neem contact op met ondergetekende


Lees verder

Opbouwen dome uitgesteld

Algemeen

27-11Het opblazen van de dome is helaas niet gelukt. Er zijn een aantal scheuren ontstaan die eerst moeten worden hersteld. Het leggen van de vloer op dinsdag 28 november gaat dan ook niet door. Er wordt gewerkt aan een nieuwe planning om de dome zo snel mogelijk te repareren en klaar te maken zodat wij binnen kunnen hockeyen. 

Lees verder

MHCL DO25-1 Ongeslagen Herfstkampioen

Algemeen Nieuws afbeelding

22-11 Met nog 1 wedstrijdweekend te gaan is de 1eseizoenshelft van de veldcompetitie gespeeld en is het team van MHCL Leeuwarden Dames Onder 25 (DO25-1), met slechts 5 doelpunten tegen, het minst gepasseerde team. En met 9 Punten voorsprong op de nr.2,
"HerfstKampioen" in de 2e Klasse Poule-A.
 

Lees verder

Kleding tijdens trainingen en wedstrijden

Algemeen

7-10Beste spelers/speelsters en ouders,
Het is weer kouder! Draag daarom tijdens de trainingen en wedstrijden genoeg kleding. Het is beter om iets uit te doen dan te weinig aan te hebben. Thermohemd en legging/maillot (trainingsbroek), fleecevest/trui en evt.lichte handschoenen (bij de W-up). Geen katoenen kleding, dit houdt het vocht vast en is dan zwaar, nat en dus koud. 

Lees verder

Verandering contributie-inning

Algemeen Nieuws afbeelding

19-9 Beste leden en/of ouders/verzorgers van leden,

Ongetwijfeld hebben jullie ervaren dat de club volop in beweging is. Er wordt een aantal slagen gemaakt om de club professioneler te besturen. Eén van deze slagen betreft de inning van de contributie. In het verleden kostte het vaak moeite alle contributies tijdig te innen. Dat willen we graag verbeteren. Daarom zal

Lees verder

Mondbeschermer

Algemeen Nieuws afbeelding

19-8Voor velen is het geen verandering, voor anderen wel, want op 1 augustus 2015 wordt het dragen van een mondbeschermer verplicht gesteld door de KNHB tijdens het spelen van door de KNHB georganiseerde wedstrijden. Daarmee wordt letsel aan tanden, kiezen en kaken zoveel mogelijk voorkomen of beperkt. Gelukkig speelt 85% van de hockeyers al met een bitje, maar de KNHB streeft naar 100% en stelt

Lees verder

Beste keepers, coaches en/of trainers

Algemeen

19-8Voor de keepers en/of coaches: Maandag 24 augustus, woensdag 26 augustus en vrijdag 28 augustus is er tussen 18.00 uur en 19.30 uur een mogelijkheid om je keepersspullen in te leveren of na te laten kijken. Heeft jouw team nog geen spullen, laat het ons, de materialencommissie, dan even weten. Mail naar [email protected].

Lees verder

Funkey Hockey

Algemeen Nieuws afbeelding

16-9 Funkey hockey is reuze leuk en een nieuwe vorm van sport en spel. Maar vooral FUN.   Wedden dat je er binnen de kortste keren nieuwe vriendjes en vriendinnetje bij hebt?   Meetrainen Voor vragen en verdere informatie kun je contact opnemen met Ingrid de Bruijn, [email protected]  

Lees verder

foto's

Algemeen

15-11Klik voor de fotoreportage van de Jongste jeugd wedstrijdjes op onderstaande link: http://humphoto.zenfolio.com/p785408176

Lees verder

WK Dames: Oranje wereldkampioen!

Algemeen Nieuws afbeelding

10-10De Nederlandse dames hebben de wereldtitel veroverd. De ploeg van Marc Lammers won in de finale met 3-1 van Australië. Maartje Paumen (strafcorner en strafbal) en Sylvia Karres scoorden namens Nederland. Na zestien jaar is de wereldtitel weer in bezit van Nederland.

Lees verder

HOCKEYDOME! NOODOPROEP!

Algemeen

28-11 Gisteren is het opzetten van de dome mislukt, het doek is gescheurd. Deze scheuren zijn dinsdag gerepareerd en de dome wordt nu opgezet volgens het volgende schema:
Maandag 4 december dome opzetten 15.00 uur plm. 8-10 m/v Vanaf 16.00 uur min. 40 m/v
Dinsdag 5 december vloer leggen en hal inrichten Vanaf 18.00 uur plm. 20 m/v.

Lees verder

Opbouwen èn afbreken Hockeydome

Algemeen

31-10 Beste leden, ouders/verzorgers,


Voor de zomer heeft MHCL de media opgezocht betreffende de kosten van de Hockeydome. Dit heeft er in geresulteerd dat er gesprekken hebben plaatsgevonden tussen de gemeente, BV Sport en MHCL met als resultaat dat wij dit jaar de Dome voor het winterseizoen weer op kunnen zetten.

Lees verder

Dit is een test

Algemeen

1-11 Splashpagina (deze verdwijnt vanzelf na 5 seconde)


Lees verder

Deelname MO18-1 aan finaledag Super A

Algemeen Nieuws afbeelding

14-6Beste leden,
Gistermiddag is er op hockey.nl een leuk artikel verschenen over MHCL MO18-1 en hun verdiende deelname aan de finaledag voor de Super A aanstaande zaterdag in Eindhoven.
Jullie kunnen het artikel lezen door op de volgende link te klikken. https://hockey.nl/nieuws/jeugd/friese-tieners-willen-eindhoven-veroveren-hoop-dat-ik-mag-rijden/

Lees verder

Update mbt wedstrijdformulier

Algemeen Nieuws afbeelding

9-1 Afgelopen maandag en dinsdag hebben we alle opmerkingen m.b.t. het nieuwe DWF doorlopen en dinsdag hebben we overleg gehad met de KNHB. Op basis hiervan hebben we een lijst gemaakt met zaken die we samen willen realiseren.  Inloggen gaat nu veel makkelijker (en sneller) We hebben voor het nieuwe DWF inmiddels een aantal verbeteringen inmiddels doorgevoerd: het inloggen is sterk

Lees verder

Diepenmaat Hockeyweek 2018

Algemeen Nieuws afbeelding

31-8

https://diepenmaatsport.nl/acties/


Lees verder

Start seizoen, gevonden voorwerpen en LISA app

Algemeen Nieuws afbeelding

26-8 Over 2 weken begint de competitie weer. Een mooi moment om de gevonden voorwerpen op te ruimen.  Vandaar de vraag: willen jullie de kapstokken en de daarvoor bestemde bakken checken op eigendommen?  Na 9 september  worden namelijk de spullen opgeruimd.

Lees verder

Warm weer in het weekend van 26 & 27 mei

Algemeen Nieuws afbeelding

25-5 Warm weer in het weekend van 26 & 27 mei
 
Aankomend weekend, 26 & 27 mei, verwacht het KNMI hoge temperaturen die lokaal kunnen oplopen tot 30ºC. Met warm weer wordt er gewoon gehockeyd, maar de KNHB adviseert verenigingen en teams wel om rekening te houden met het zomerse weer en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen.
 

Lees verder

Laat op 21 april jouw auto wassen door Meisjes B1

Algemeen Nieuws afbeelding

20-4 Hii!
 
Wij zijn meisjes MB1. We spelen topklasse en we staan nu ongeslagen eerste. Voor wat meer uitdaging spelen we veel oefenwedstrijden en hebben we ook al aan toernooien meegedaan. Nu hebben we het geweldige idee om naar een toernooi in Barcelona te gaan over twee maanden. Dit kost natuurlijk wel geld en we zijn daarom al druk bezig met geld inzamelen.

Lees verder

Gezocht! Stick!

Algemeen Nieuws afbeelding

18-4 Beste leden,
Roderick heeft zijn stick laten liggen op de club. Het gaat om een witte Grays GX6000.

Heeft iemand deze gezien? Gevonden? Per ongeluk meegenomen?

Laat het dan weten aan Roderick via: 0618121982.

Alvast bedankt.


Lees verder

Heren 3 eerste kampioen 2017/2018!

Algemeen Nieuws afbeelding

15-4Vandaag is Heren 3 kampioen geworden! Zij zijn de eerste dit seizoen en hebben dus de primeur! 
Gefeliciteerd!!

Lees verder

Afsluiting toegangsweg MHC Lemmer

Algemeen Nieuws afbeelding

14-3 Vanaf 26 Maart zal de noorzijde van de Straatweg (tussen N359 en de Melkweg) afgesloten zijn voor verkeer. Deze afsluiting duurt naar verwachting tot half mei. Dit betekent dat afrit 17 vanaf de A6 dan niet meer de juiste is.

Lees verder

beste hockeyatleet Jolijn Bendijk

Algemeen Nieuws afbeelding

30-4
Jolijn Bendijk heeft een prijs gewonnen twv 2500 euro voor een trainingsprogramma van Pannash, hockeyschool.  Ze was beste hockeyatleet van deze 2 daagse op HDM  Fantastische prestatie! namens de TC Harmen van Balen Walter

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 20 april

Algemeen Nieuws afbeelding

30-4 Meld jouw vereniging aan voor de Bestuurderstrofee! online

Lees verder

Parkeerhinder GHBS door werkzaamheden

Algemeen Nieuws afbeelding

30-4 In verband met de bouw van het Topsportzorgcentrum zal in de komende periode het parkeerterrein voor sportpark Corpus den Hoorn worden aangepakt.

Lees verder

Clubkampioenschap Shoot Out

Algemeen

24-4Wie  :      Alle D-, C- en B-jeugd t/m 16 jaar (24 juni nog geen 17) Waar :     Hoofdveld MHC Leeuwarden Wanneer: 7 mei 16.00 uur.
Op 7 mei a.s. om 16.00 uur, na de wedstrijden van D1 en H2, organiseren wij de voorronde voor het NK Shoot Out. Alle spelers/speelsters en zeker alle keepers/keepsters worden hierbij uitgenodigd zich op te geven.

Lees verder

Uitvallen trainingen

Algemeen

10-4Vanwege de selectietrainingen dinsdag 18 t/m vrijdag 21 april vervallen ALLE trainingen voor de jongste jeugd en de junioren! Vanaf plm. 20.15 kan er weer worden getraind.
In de Meivakantie, week 17, (24 t/m 28 april) zijn er geen trainingen, tenzij anders afgesproken.

Lees verder

Nieuwsbrief KNHB 6 april

Algemeen Nieuws afbeelding

9-4 Nieuw leesvoer voor trainers en coaches: train the brain! online

Lees verder

Persconferentie Jeroen Hertzberger (oud international) voor de jeugd

Algemeen Nieuws afbeelding

5-4 12 april komt (oud) international Jeroen Hertzberger naar MHC Leeuwarden.
Alle jeugdleden (A,B,C,D,E,F en funckey) zijn welkom om Jeroen het hemd van het lijf te vragen over zijn carrière als hockeyer. Als strafcorner specialist weet hij ook veel te vertellen over hoe je dat wordt. Hij heeft vast veel tips voor jullie hoe je een goede hockeyer kunt worden.

Lees verder

Het zomerkamp

Algemeen Nieuws afbeelding

5-4Hi toffe hockeyers, Goed nieuws! Het zomerkamp kom t er aan! Het meest te gekke hockeykamp van Leeuwarden is van 24 t/m 28 juli 2017 (de eerste week van de zomervakantie) en wordt gehouden op Mixed Hockeyclub Leeuwarden. De aanmeldformulieren en informatie kan je vinden in de bijlage. Volledig ingevulde aanmeldformulieren kunnen worden verzonden

Lees verder

Goede Vrijdag en 2e paasdag.

Algemeen Nieuws afbeelding

4-4Goede Vrijdag (14) en 2e Paasdag (17 april) zijn er geen trainingen.

Lees verder

Nieuwsbrief KNHB 30 maart

Algemeen Nieuws afbeelding

4-4 Scheidsrechters gezocht voor de schoolhockeycompetitie! online

Lees verder

Uitnodiging Multi Golf Wedstrijd 2017

Algemeen Nieuws afbeelding

3-4Beste Leden,
Op 9 juni a.s. vanaf 17.00 organiseert de Leeuwarder golfclub "De Groene ster" een Multi golfwedstrijd.
In de bijlage vind u de nodige informatie over deze ludieke wedstrijd.

Lees verder

Nieuwsbrief KNHB 23 maart

Algemeen Nieuws afbeelding

27-3 Hoe geeft jouw vereniging invulling aan de Koningsspelen? online

Lees verder

Save the date Super Saturday & Sunday 27 en 28 mei

Algemeen Nieuws afbeelding

26-3
Het definitieve programma en de opgave worden begin mei gepubliceerd, dus hou het in de gaten!

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 16 maart

Algemeen Nieuws afbeelding

17-3 Heb jij de clubkampioenschappen voor het NK Shoot Out al gepland? online

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 9 maart

Algemeen Nieuws afbeelding

13-3 Hoe maakt jouw vereniging zich hard voor #Sportplezier? online

Lees verder

Nieuws vanuit de barcommissie!

Algemeen Nieuws afbeelding

10-3 Nieuws vanuit de barcommissie!

Vanaf de start van het tweede deel van de competitie zullen er geen tapbiertjes meer verkocht worden.
Een uitzondering hierop zullen de drukke (zon)dagen zijn, zoals bv Supersunday.

Waarom dit besluit:
Er worden teveel halfvolle fusten weggegooid, dit wordt veroorzaakt door de beperkte houdbaarheid.

Lees verder

Zit je in de D? Dan heeft Jorrit Croon een bericht voor je!

Algemeen Nieuws afbeelding

10-3 Speciaal voor jongens en meisje met de D-leeftijd organiseren ABN AMRO en ik de ABN AMRO 3 vs. 3 Cup. De ruimtes zijn klein, het spel is technisch en er zijn geen keepers. Een spectaculair veldhockeytoernooi dus waarbij jij met twee vrienden / vriendinnen de strijd aan gaat met andere teams uit de regio! Als je in jouw regio bij de winnaars hoort kwalificeer je je voor de finaledag tijdens de

Lees verder

Gevonden voorwerpen!!!!

Algemeen Nieuws afbeelding

3-3 ben je iets kwijt??!!
Er blijven heel veel kledingstukken , zoals jassen, trainingsbroeken, vesten, etc achter in het clubhuis.
Op 9 maart worden deze opgeruimd. Dus snel even kijken als je een vest of trui mist.Lees verder

Naomi van As deelt as zaterdag handtekeningen uit op de club!

Algemeen Nieuws afbeelding

1-3Naomi van As deelt op zaterdag 4 maart tussen 11.50 uur en 12.30 uur handtekeningen uit!!!

Lees verder

Aftrap Bobsport-campagne 2017 met Naomi van As!

Algemeen Nieuws afbeelding

28-2
Op zaterdag 4 maart trappen we af met de Bobsport-campagne 2017 in Friesland! Dit doen we tijdens oefenwedstrijden van onze jeugdteams.  Niemand minder dan Nederlands hockeyster en ex-international Naomi van As is hierbij aanwezig.   Voor de wedstrijd zijn Bobsport-promotieteams aanwezig om bezoekers te attenderen op de Bob-boodschap 100% Bob, 0% op. In de

Lees verder

VIP-kaarten met korting voor Euro Hockey League

Algemeen Nieuws afbeelding

26-2

Beste leden van hockeyclub MHC Leeuwarden
Al jaren is ABN AMRO als sponsor betrokken bij de hockeysport, zo ook de Euro Hockey League. Dit jaar zal de KO16 van dit Europese tophockey toernooi gespeeld worden op HC Oranje-Rood van vrijdag 14 april t/m 17 april. In totaal komen 16 teams in actie tijdens deze ronde, waaronder de Nederlandse teams van Oranje-Rood,

Lees verder

KNHB nieuwsbrief 23 februari

Algemeen Nieuws afbeelding

26-2 Samen met collega's hockeyen, dineren en netwerken online

Lees verder

Start trainingen.

Algemeen

23-2Vanaf maandag 27 februari starten alle veldtrainingen weer volgens het trainingsschema. Wij wensen alle spelers, coaches en trainers een in alle opzichten sportieve 2e helft van het seizoen toe.

Lees verder

Nieuwsbrief Zestigplus jan 2017

Algemeen Nieuws afbeelding

7-2
NHC "De Zestigplussers” Nieuwsbrief " 60 Plus Contact ”

Lees verder

ALV 23 november 2016 20.00 uur

Algemeen Nieuws afbeelding

7-11 Op woensdag 23 november 2016 om 20.00 uur zal de Algemene Ledenvergadering plaats vinden in het clubhuis. De agenda en concept notulen van de vorige vergadering zijn te vinden op de website achter de login onder Club/Documenten/ALV. 


Lees verder

afgelasting

Algemeen Nieuws afbeelding

15-9  Wat zijn de regels van het afgelasten van een hockeywedstrijd? Wij merken dat er enige onduidelijkheid is rondom de regels van het afgelasten van een hockeywedstrijd. We hebben daarom kort samengevat wat, wie en wanneer je kunt/mag afgelasten en wat de gevolgen zijn    Wanneer mag een wedstrijd worden afgelast?Afgelasten van wedstrijden of

Lees verder

invullen van het DWF

Algemeen

15-9 De competitie is weer begonnen en wij merken dat het afronden van het DWF wat moeizaam gaat (teams die niet afronden, scheidsrechters die niet afronden).
Vandaar dat we jullie nog even verwijzen naar de Procedure invullen en afronden DWF.
 
Procedures | Competitiewetenswaardigheden - Koninklijke Nederlandse Hockey Bond


Lees verder

Studentenhockey bij MHCL

Algemeen Nieuws afbeelding

20-6 Afgelopen seizoen is de Mixed Hockeyclub Leeuwarden weer begonnen met studentenhockey. Een enthousiaste groep studenten heeft elke dinsdag fanatiek en gezellig getraind. Ook komend seizoen is er weer de gelegenheid om je in te schrijven voor het studentenhockey. Dit jaar is de training op woensdag! Als stimulans hoeven studenten geen inschrijfgeld te voldoen ! Dit jaar was er alleen

Lees verder

Open trainingen D1 en H1 MHC Leeuwarden

Algemeen Nieuws afbeelding

14-6 Dames 1 en Heren 1 van MHC Leeuwarden komen volgend seizoen beide uit in de 2e klasse.
 
De komende weken zullen er open trainingen worden georganiseerd voor iedereen die het leuk lijkt om volgend seizoen in D1 of H1 te hockeyen en alvast wil kennismaken met het team en de begeleiding.
 

Lees verder

foto's wedstrijden Dames 1 en Heren 1 4 juni 2012

Algemeen Nieuws afbeelding

5-6 Foto's van beide wedstrijden vind je via onderstaande links:   Dames 1 - Almelo: http://humphoto.zenfolio.com/p194543904 Heren 1 - Wageningen: http://humphoto.zenfolio.com/p298807481

Lees verder

Stremming Drachsterplein 3 en 10 juni

Algemeen Nieuws afbeelding

1-6 Op zondag 3 en 10 juni krijgt het verkeer dat gebruik maakt van het Drachtsterplein, te maken met verkeershinder. Het plein wordt op zondag 3 juni en zondag 10 juni deels afgesloten. Vanaf de zaterdagavonden 19.00 uur t/m de maandagen 06.00 uur geldt een gewijzigde situatie.

Lees verder

Sunday? Sunday! Super Sunday!!!

Algemeen Nieuws afbeelding

13-5 Het was 's morgens vroeg al een drukte van belang, want er zijn veel voorbereidingen getroffen om van deze zondag een succes te maken. Het resultaat was er dan ook naar!   Beide heren veteranen teams beten de spits af. En bescheiden als ze zijn, lieten beide teams de winst aan hun tegenstanders, zodat er nog voldoende winstpunten over bleven voor de wedstrijden in de

Lees verder

Voorjaarsfamiliedag!

Algemeen Nieuws afbeelding

25-4 Voor wie: alle leden MHCL en supporters 
Wanneer: zondag 13 mei
Waar: Clubhuis MHCL
Met: 
vanaf 17.30 uur lopend buffet
Prijs € 6.00 per persoon
(opgave voor 10 mei bij
aanvoerder eigen team)
of via Harmen: [email protected]   Opgave = betalen  
De muziek zal deze dag in handen zijn van:
Arend

Lees verder

De leukste winkel

Algemeen Nieuws afbeelding

5-4Één van onze sponsors, kwaliteitsslagerij De Schrans, doet mee aan de verkiezing "De Leukste winkel van Friesland". Wij willen onze sponsor graag helpen om deze competitie te winnen en roepen hierbij de leden van MHCL op om hun stem uit te brengen op Kwaliteitsslagerij De Schrans. Je kunt dit doen door winkel [spatie] 211 te sms-en naar 2255 

Lees verder

Lacrosse

Algemeen Nieuws afbeelding

20-3Afgelopen weekend vond er een bijzonder evenement plaats op de velden van mhc Leeuwarden!
http://humphoto.zenfolio.com/p175852192


Lees verder

Feest!!

Algemeen Nieuws afbeelding

6-3 10 maart, komende zaterdag, Apres Ski Feest in Clubhuis
Voor leden en niet leden, leden mogen introducees meenemen.
Toegang vanaf 14 jaar en senioren ook gewoon komen
Entree 5 euro
Je ontvangt een verrassing bij binnenkomst.
Aanvang 20:00
Einde 01:00


Lees verder

Jeugdhockeykamp

Algemeen Nieuws afbeelding

28-2Dit jaar wordt er voor de 22e keer het Groninger Studs Jeugdhockeykamp georganiseerd! Van 5 t/m 11 augustus zal er op MCH Daring – Veendam een super gezellig hockeykamp worden gehouden voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Een tiental enthousiaste ‘Studs’ biedt een gevarieerd programma met veel hockeytrainingen, wedstrijden, toernooitjes en een behendigheidstest. Daarnaast wordt

Lees verder

Zondag is het weer Super Sunday!!!

Algemeen Nieuws afbeelding

12-11Veel elftallen spelen thuis.
 
Dus we maken er een leuke hockey SUPER SUNDAY van!!
 
Heren 2 en evenementcommisie verzorgen muziek en Karaoke!
 
En hapje en drankje is volop aanwezig.
 
Heren 1 speelt vanaf 14:30
Dames 1 speelt vanaf 12:45
Heren 2 speelt vanaf 12:30
Dames 2 speelt vanaf 14:00

Lees verder

Voorbereid op een winter met zaalhockey, controleer je contactgegevens

Algemeen Nieuws afbeelding

8-11We hebben een mooie nazomer en al lijkt het soms als je naar buiten kijkt of het nog september is, het is echt november en het weer kan zomaar omslaan. Vorst, sneeuw en ijs kunnen dan zomaar ineens voor afgelaste wedstrijden zorgen, zeker nu we dit jaar ook weer zaalhockey gaan spelen in de wintermaanden. Als er op het veld of in de zaal wedstrijden worden afgelast, dan wordt dat altijd

Lees verder

Wedstrijden tegen Eemsmond afgelast vanwege brand clubhuis

Algemeen Nieuws afbeelding

5-11In de nacht van maandag 31 oktober op dinsdag 1 november is het clubhuis van hockeyclub Eemsmond door brand verwoest. Ook veel keepersmaterialen zijn waarschijnlijk verbrand dus het is maar de vraag of teams van Eemsmond kunnen spelen.

Lees verder

Wintertijd gaat aanstaand weekend weer in!

Algemeen Nieuws afbeelding

26-10In de nacht van zaterdag 29 oktober 2011 op zondag 30 oktober 2011 gaat de tijd een uur terug. Een uurtje langer in bed blijven dus. In de nacht van zaterdag 24 maart 2012 op zondag 25 maart 2012 gaat de zomertijd weer in.

Lees verder

Zaterdag 15 oktober: Halloween feest op de club

Algemeen Nieuws afbeelding

14-10Jongste jeugd E,F van 16:00 tot 18:00
Jeugd tot 16 jaar van 18:30 tot 20:30
Senioren vanaf 16 jaar van 20:30 tot 0:00

Je mag verkleed!!
Groetjes, het feestteam en het jeugdbestuur

Lees verder

Mees Party Nieuwe Datum

Algemeen Nieuws afbeelding

27-9VERPLAATST NAAR ZATERDAG 1 OCTOBER A.S. IN HET CLUBHUIS

Lees verder

Verkeersdrukte in en om Leeuwarden vanwege Luchtmachtdagen

Algemeen Nieuws afbeelding

16-9Vrijdag 16 september en zaterdag 17 september worden op de vliegbasis Leeuwarden de Luchtmachtdagen georganiseerd. Daar komt veel publiek op af en dat zorgt voor extra verkeersdrukte in en rondom Leeuwarden. Ook hockeyers die zaterdag naar Leeuwarden komen krijgen daar mogelijk mee te maken. Houd er rekening mee dat het drukker is dan normaal, met name op de rondweg in  Leeuwarden en de

Lees verder

Oproep oproep oproep oproep oproep

Algemeen Nieuws afbeelding

16-7Beste leden, Op dit moment wordt hard gewerkt aan een opknapbeurt van het clubhuis. De onderhoudscommissie kreeg al hulp van een aantal vrijwilligers. Voor de komende dagen hebben we echter nog wat hulp nodig. Deze week moet het afgemaakt worden (schilderwerk binnen). Alle avonden, van maandag tot en met vrijdag wordt er vanaf 19.00 uur tot 22.00 uur geklust. Wie heeft er één avondje tijd? Kom

Lees verder

Mooi rood is niet lelijk: de vorderingen

Algemeen Nieuws afbeelding

30-6Onder de bezielende leiding van de onderhoudscommissie transformeert ons clubhuis in een prachtig kleurig honk!

Lees verder

Schilders gezocht!

Algemeen Nieuws afbeelding

11-6 Onder het motto: “mooi rood is niet lelijk” ;
Wie wil helpen het clubhuis van binnen te schilderen. Vele handen maken licht werk.
Bij voldoende aanmeldingen 2 of 3 avonden gezellig klussen onder het genot van uitstekende muziek en catering.
We horen erg graag van jullie.

Lees verder

Oh oh oh wat waren we er dichtbij

Algemeen

23-5 Eindelijk was het dan zover, Dames 2 speelde zondag 22 mei de kampioenswedstrijd tegen GCHC Dames 14. We hadden alles zelf in de hand. Als ze zouden winnen dan zouden we niet afhankelijk zijn van de uitslag van HVA. Na een ietwat rommelige voorbereiding (clubhuis zonder kleedkamers, wachten in de regen onder een parasol en geen ruimte om in te lopen) begonnen we allemaal ontzettend zenuwachtig

Lees verder

28 mei: Feest op de club!

Algemeen Nieuws afbeelding

22-5 Tijd: vanaf 15.00 uur
Wie: Jeugdleden met hun ouders!( er wordt rekening gehouden met uitspelende teams)
Wat: DJ en hapje en drankje.
 

Lees verder

Voor je agenda: start competitie 2011/2012

Algemeen Nieuws afbeelding

18-5De competitiekalender voor seizoen 2011/2012 is bekend. De eerste speeldag voor jongste jeugd en junioren is op zaterdag 10 september 2011. Voor de senioren is de eerste speeldag op zondag 11 september. Handige informatie voor je vakantieplanning en de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Lees verder

Kampioenen!

Algemeen Nieuws afbeelding

16-5Afgelopen zondag stonden er maar liefst 3 kampioenteams op het veld. Veteranen A had gelukkig een aantal weken geleden het kampioenschap al veilig gesteld, maar D3 en D2 moesten het nog waarmaken en vooral bij D3 leverde dat zenuwslopende taferelen op. Beide damesteams konden de wedstrijd in hun voordeel beslissen waarna er een erg leuk feestje op de club losbarstte. Nadat de voorzitter ook nog

Lees verder

Sale op zaterdag 21 mei

Algemeen Nieuws afbeelding

13-5De Mees kleding party komt er weer aan, nu alles in de uitverkoop!

Lees verder

vrijdag 13 mei: velden NIET betreden

Algemeen Nieuws afbeelding

10-5Dan vindt er groot onderhoud plaats. Naschrift: tussen 07:00 uur en 17:00 uur.

Lees verder

Leeuwarden H1 - PW H1

Algemeen

6-5Komende zondag 8 mei speelt Heren 1 een thuiswedstrijd tegen PW. Gezien de huidige stand op de ranglijst wordt dit een belangrijke wedstrijd voor de heren. Kom daarom allemaal zondag 8 mei naar de hockeyclub. De wedstrijd wordt gespeeld om 14.30 uur.

Lees verder

KOM ZONDAG 15 MEI DE KAMPIOENEN AANMOEDIGEN

Algemeen Nieuws afbeelding

4-5Zondag 15 mei worden er een aantal seniorenteams kampioen. Kom ze allemaal aanmoedigen. Na de wedstrijden is er groot feest! Met een speciale gast.  

Lees verder

Kledingverkoop

Algemeen Nieuws afbeelding

18-323 maart is er een weer een Mees kledingparty op de club tijd: 13:00 - 18:00 uur locatie: kantine

Lees verder

Zegereeks D2 gaat onverminderd door

Algemeen

17-3Hier weer even een “korte” update van de verrichtingen van Dames 2. Na een lange winterstop zijn ook  eerste wedstrijden van de 2e helft van het seizoen weer door ons gespeeld. De eerste wedstrijd was tegen Groningen Dames 5. Dit beloofde een lastige wedstrijd te worden. We hadden de vorige wedstrijd tegen dit team redelijk kansloos verloren met 4-1. Het zou dus spannend worden. Maar al snel

Lees verder

Alle uit- en thuiswedstrijden voor het komende weekend zijn afgelast!

Algemeen Nieuws afbeelding

1-12De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) heeft alle hockeywedstrijden, bonds-, districtscompetitie en Rabo Hoofdklasse, voor het aankomende weekend 4 en 5 december 2010 afgelast. Aanleiding voor deze algehele afgelasting zijn de huidige en te verwachten weersomstandigheden. De afdeling competitie beraadt zich over de inhaaldata.

Lees verder

Trainingen vrijdag 26/11 afgelast vanwege sneeuw op de velden, informatie over de wedstrijden van zaterdag 27/11

Algemeen Nieuws afbeelding

25-11Vanwege sneeuw op beide velden kan en mag er vandaag niet getraind en gespeeld worden. Alle trainingen voor vrijdagmiddag en -avond gaan dan ook niet door.

Lees verder

30 jaar Bernd

Algemeen Nieuws afbeelding

20-11Bernd, van harte gefeliciteerd met je 30e verjaardag! MB1 zorgt voor een mooi cadeau in de vorm van een 4-0 overwinning op Quick Stick. Wat doet H2 ? ...

Lees verder

Als je wedstrijd is afgelast ...

Algemeen Nieuws afbeelding

17-11Afgelopen weekend hadden we in het noorden geluk met het weer. De regen bleef grotendeels uit. Maar in de rest van het land zijn veel wedstrijden afgelast. Goed om daar even bij stil te staan: Als de komende tijd vanwege weer of andere omstandigheden één of meer wedstrijden worden afgelast, dan wordt die informatie direct verwerkt via LISA en is dan ook zichtbaar op de website. Bovendien

Lees verder

MHCL vanaf nu ook op Twitter!

Algemeen Nieuws afbeelding

17-11Goed nieuws voor alle Twitteraars, want MHCL is vanaf nu ook te volgen via Twitter. De headers van alle nieuwsberichten die op de site geplaatst worden kun je nu ook bekijken via Twitter, volg de tweets via @MHCLeeuwarden.

Lees verder

Foto's!

Algemeen Nieuws afbeelding

7-11Klik voor een fotoverslag van afgelopen weekend:   http://humphoto.zenfolio.com/p502742799 : de jongste jeugd    http://humphoto.zenfolio.com/p150266466 : D1 - Twente D1  

Lees verder

Wintertijd

Algemeen Nieuws afbeelding

31-10Op 31 oktober gaat de wintertijd in en dit voor een periode van vijf maanden. U moet de klok één uur achteruit zetten, wat betekent dat de nachtrust met één uur wordt verlengd. Op 27 maart 2011 gaat de zomertijd weer in! Wie dit niet leest kon wel eens een uur te vroeg bij z'n volgende wedstrijd verschijnen.

Lees verder

Het weer in Leeuwarden

Algemeen Nieuws afbeelding

30-10Hieronder de actuele weerssituatie in Leeuwarden. Deze gegevens worden iedere 10 minuten bijgewerkt. Voor meer informatie, de buienradar en de weersverwachting voor de komende dagen, ga naar www.buienradar.nl    

Lees verder

Holland Hockeyland in actie voor Pakistan: benefietwedstrijd Nederland - Pakistan

Algemeen Nieuws afbeelding

1-9Nederland en Pakistan spelen op dinsdag 14 september op hockeyclub Rotterdam een benefietwedstrijd voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Het programma begint om 19.00 uur. De opbrengst van de benefietavond gaat naar Giro 555. De wedstrijd wordt georganiseerd door de KNHB, mede op verzoek van Pakistan Hockey Federation en de Pakistaanse ambassade, in samenwerking met hockeyclub

Lees verder

Geboren!

Algemeen Nieuws afbeelding

17-6Niels Habekotte (H1) en Janneke Schuurmans hebben een gezonde dochter gekregen, ze heet Lotte.   Van harte gefeliciteerd!

Lees verder

F-toernooi zeer geslaagd!

Algemeen Nieuws afbeelding

5-618 verschillende noordelijke F-teams hadden zaterdag 5 juni hun afsluitende toernooi in Leeuwarden. Erg mooi weer, veel leuke deelnemers, begeleiders en ouders, een spectaculaire opening met BJ&F (waar de Toppers nog een puntje aan kunnen zuigen) , veel leuke wedstrijden, een waanzinnig springkussen, spontane watergevechten, tussendoor leuke spelletjes, een lekkere lunch en tot

Lees verder

Beeldverslag 16 mei jl.

Algemeen Nieuws afbeelding

16-5Klik voor een fotoverslag van afgelopen zondag op:  MHCL - GHBS D1: http://humphoto.zenfolio.com/p712733262 - MHCL - Roden H1: http://humphoto.zenfolio.com/p987708116 - strafbal clubkampioenschap:

Lees verder

Schoolhockey 2010 Meisjes jong.

Algemeen Nieuws afbeelding

27-4Op vrijdag 16 april 2010,
Heeft meisjes jong van het gymnasium meegedaan aan het schoolhockey toernooi.
Het toernooi vond plaats in G.H.B.S (Groningen).
Er deden in totaal 6 teams mee, in onze leeftijds  categorie, uit Friesland Groningen en Drenthe.

Lees verder

Wethouder Florijn opent vernieuwd clubgebouw MHC Leeuwarden

Algemeen Nieuws afbeelding

9-4 Zondag 11 april a.s. wordt het vernieuwde clubgebouw van de Leeuwardense hockeyclub MHCL officieel geopend. De openingshandeling wordt om 14.00 uur verricht door Marco Florijn, wethouder van de gemeente Leeuwarden.
 

Lees verder

Spek de kas van onze club: actie C1000 Els Boek Zuiderburen

Algemeen Nieuws afbeelding

29-3C1000 Els Boek in Zuiderburen organiseert dit voorjaar een actie voor clubs en verenigingen in de buurt: de C1000 Clubactie. Met deze C1000 Clubactie kunnen we de kas van onze club te spekken.   Hoe werkt het?

Lees verder

Feestje!

Algemeen Nieuws afbeelding

16-3Datum: 27 maart
Tijd: 21.00-01:00 uur
Locatie: MHCL Leeuwarden

live optreden van:
Special Insight band

voor wie:
seniorenleden
en  alle ouders van de jeugdleden

Lees verder

Zondag 7 maart: Alle thuiswedstrijden bij MHCLeeuwarden zijn afgelast

Algemeen Nieuws afbeelding

6-3Alle wedstrijden op zondag 7 maart zijn afgelast. De velden zijn helaas vanwege de vorst hard en onbespeelbaar.   Ook de uitwedstrijd van VetA bij Groningen (GHHC) is afgelast. Ook de wedstrijd van D4 bij Roden is afgelast.

Lees verder

Uitnodiging!!!

Algemeen Nieuws afbeelding

24-1De winterstop loopt ten einde en om weer goed aan de tweede helft van het seizoen te beginnen, nodigt de Technische Commissie u uit voor een tweetal thema-avonden op de club.
Op maandag 8 februari 2010 zal het gaan over het observeren en analyseren van jeugdteams. Maandag 15 februari 2010 heeft als onderwerp 'het coachen van jeugdelftallen'.

Lees verder

En zojuist kwam dit bericht nog binnen ...

Algemeen Nieuws afbeelding

1-12Õîìóòîâ íå âèíèò ïîäîïå÷íûõ çà óïóùåííóþ ïîáåäó: Ãëàâíûé òðåíåð àñòàíèíñêîãî «Áàðûñà» Àíäðåé

Lees verder

Wat een feest!

Algemeen Nieuws afbeelding

7-11Het jeugdbestuur wil iedereeen heel hartelijk bedanken voor een zeer geslaagd haloweenfeest op  31 okt en hoopt dat iedereen het naar zijn/haar zin heeft gehad! Klik op onderstaande link voor de leuke foto's.

Lees verder

Waar moet je op letten als je een nieuwe hockeystick gaat kopen?

Algemeen Nieuws afbeelding

27-10Niet te klein, of juist te groot. In dit artikel lees je er alles over. Klik op de bijlage om het artikel te openen.

Lees verder

Aanvang wintertijd

Algemeen Nieuws afbeelding

18-10In de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober eindigt dit jaar de zomertijd. Om 3:00 's nachts gaat de klok 1 uur achteruit. Je kunt dus een uurtje langer uitslapen na het lustrumfeest.

Lees verder

Wegwerkzaamheden A32 - komend weekend richting Heerenveen afgesloten

Algemeen Nieuws afbeelding

23-9Afsluiting A32 tussen Werpsterhoek en knooppunt Heerenveen
Vrijdag 25 september – maandag 28 september

Lees verder

Studenten gezocht...

Algemeen Nieuws afbeelding

2-9MHCL zoekt enthousiaste studenten die willen hockeyen, daarom wordt er actief geworven onder studenten met advertenties en posters op verschillende locaties in hogescholen en de binnenstad. Voor meer informatie zie de poster/advertentie in de bijlage van dit bericht.

Lees verder

Kantine gesloten

Algemeen Nieuws afbeelding

22-7Vanaf 10 augustus is de verdieping van het clubhuis niet toegankelijk!!!!!!!!!!!!!!!! Vanwege het renoveren van de vloer. Niemand kan er dan op!! Vanaf de 18e kan er weer gebruik worden gemaakt van de verdieping.

Lees verder

Groot onderhoud kunstgrasvelden

Algemeen Nieuws afbeelding

30-6Van 20 t/m 23 juli zijn beide velden niet beschikbaar, met een wals worden de velden uitgevlakt.

Lees verder

Gezocht, dames 1 speelsters

Algemeen Nieuws afbeelding

23-5Beste zoekende hockeyers,                                    
Kom je in Leeuwarden studeren en ben je op zoek naar een leuk
hockeyteam dat prestatiegericht aan het hockeyen is?

Lees verder

Word ballenkind tijdens het EK hockey

Algemeen Nieuws afbeelding

18-5Tijdens het Rabo EK hockey worden in negen dagen veertig wedstrijden gespeeld. Bij al die duels zijn ballenkinderen nodig om het spel zo vlug mogelijk te kunnen voortzetten als de bal over de zij- of achterlijn is gegaan. Een belangrijke taak die snel en nauwkeurig moet worden uitgevoerd, want topspelers eisen niet alleen veel van zichzelf, ook van hun omgeving.

Lees verder

woensdagavond 22 april: clubhuis beperkt toegankelijk

Algemeen Nieuws afbeelding

21-4De Rabobank, hoofdsponsor van de club, organiseert woensdagavond in het clubhuis voor haar contacten een verenigingsavond. Hierdoor is de bovenverdieping van het clubhuis na 17.00 uur niet toegankelijk voor de leden. De kleedkamers zijn open en daar kun je uiteraard woensdagavond wel gebruik van maken. Succes met trainen.

Lees verder

Verbouwing clubhuis

Algemeen Nieuws afbeelding

2-4Zoals jullie (misschien) gezien hebben zit er schot in de werkzaamheden en ligt de verbouwing op de planning. De ruwbouw op de begane grond is vrijwel klaar. De contouren van de nieuwe kleedkamers, douches en toiletten zijn zichtbaar. De installateur is druk bezig met het aanleggen van alle leidingen. Een forse klus. Volgende week woensdag en donderdag worden de dekvloeren in de centrale hal en

Lees verder

Zomertijd!

Algemeen Nieuws afbeelding

28-3In de nacht van zaterdag 28 maart op zondag 29 maart gaat de zomertijd weer in. Om 2:00 gaat de tijd een uur vooruit. dat wordt dus zondagmorgen extra vroeg opstaan!

Lees verder

Zondag 15 maart Super Sunday

Algemeen Nieuws afbeelding

11-3Nadat Heren 1 en Dames 1 afgelopen allebei een mooie overwinning hebben gerealiseerd, kan het aanstaande zondag weer spannend worden op het Kalverdijkje. Dames 1 speelt om 12:45 uur tegen Bully uit Oldenzaal. Bully heeft 5 punten minder en staat één na laatste. Bij winst belanden onze dames in de middenmoot. Heren 1 speelt om 14:30 uur tegen het Zwolle dat twee plaatsen lagen staat en zes

Lees verder

Verbouwing clubhuis in volle gang!

Algemeen Nieuws afbeelding

6-3Er wordt door de aannemer en installateur hard gewerkt. Eind deze week zijn in ons clubhuis alle kleedkamers met de douches en toiletten gesloopt. De nodige binnenmuren zijn afgebroken om o.m. grotere kleedkamers te realiseren. Begin volgende week start de aannemer met de sloop van de toiletten in de centrale hal en het maken van de fundering voor de af te sluiten ruimte onder het balkon. In

Lees verder

Trainingen dinsdag 10/2/2009 afgelast!

Algemeen Nieuws afbeelding

10-2In verband met regen, natte sneeuw en sneeuw op de velden, zijn de velden vandaag NIET bespeelbaar. Daarom gaan alle trainingen van dinsdag 10 februari 2009 helaas NIET door!

Lees verder

Winteractiviteiten

Algemeen Nieuws afbeelding

5-2Winter activiteiten
 
Het weer was afgelopen tijd geweldig voor wat een winter aangaat, maar voor de winteractiviteiten waren de omstandigheden wat minder. Maar of het aan het weer ligt of niet de belangstelling voor de winteractiviteiten valt tegen. Alleen de jongste jeugd heeft  in navolging op het toernooi in december komende zaterdag weer een toernooitje. Voor de D en

Lees verder

Prettige kerst en een sportief 2009 toegewenst!

Algemeen Nieuws afbeelding

22-12De redactie wenst alle leden en vrijwilligers van MHC Leeuwarden een vrolijk kerstfeest en een sportief en gelukkig nieuwjaar!

Ook jij kunt hier je kerstwens toevoegen.

Lees verder

winterprogramma

Algemeen

10-12Er hebben zich een aantal gegadigden gemeld om het winterprogramma in elkaar te zetten, morgen,  is het zo ver. Dan zetten we het winterprogramma in elkaar, heb je ideeën voor winteractiviteiten met de hockeyclub (of een deel hiervan) en zin om dit ook uit te werken dan ben je vanharte welkom, Donderdag 11 december 20.00 uur in in het clubhuis.   Met vriendelijke groeten Hans ten Kate

Lees verder

Bereikbaarheid

Algemeen Nieuws afbeelding

30-11Afgelopen weekend zijn bijna alle wedstrijden afgelast en ook dit weekend zijn er veel wedstrijden niet door gegaan. Dan is het op zaterdagmorgen en zondagmorgen voor een aantal mensen al vroeg actie, want de verschillende teams, tegenstanders, scheidsrechters, bestuursdiensten en bardiensten moeten worden gebeld om te voorkomen dat ze voor niks naar de club komen. Op zo'n moment blijkt hoe

Lees verder

Wedstrijden zondag 23 november: AFGELAST

Algemeen Nieuws afbeelding

23-11Het is glad in Leeuwarden, er ligt 2 centimeter sneeuw en ijzel op de velden en voor vanmiddag tussen twee en vier uur worden er nieuwe sneeuwbuien verwacht.   Daarom is helaas ook het programma voor zondag afgelast.   Deze wedstrijden zullen (waarschijnlijk) worden ingehaald op zondag 7 en 14

Lees verder

Zondag 23 november: Amsterdamse middag!

Algemeen Nieuws afbeelding

21-1112.45 uur Dames 1 – Soest   14.30 uur Heren 1 – Kromhouters   Daarna: Amsterdamse Middag met:DJ SkippersLees verder

Maatschappelijke stage bij MHCL

Algemeen Nieuws afbeelding

2-11Een nieuw fenomeen, de maatschappelijke stage doet geleidelijk zijn intrede, ook bij MHCL. Vanaf schooljaar 2011/2012 moeten alle leerlingen in het voortgezet onderwijs een maatschappelijke stage volgen. En er zijn veel scholen die zo'n stage al eerder invoeren. Het doel van zo'n stage is jongeren de gelegenheid bieden om tijdens hun middelbare schooltijd kennis te laten maken met én bij te

Lees verder

Wintertijd!

Algemeen Nieuws afbeelding

23-10Komend weekeinde, in de nacht van zaterdag op zondag, wordt de klok een uur teruggezet en komt een einde aan de zomertijd. De "wintertijd" is eigenlijk de gewone tijd en duurt vijf maanden tot zondag 29 maart 2009. Dat wordt dus zondagmorgen extra lang uitslapen!


Lees verder

Hockeyverwachting komend weekend

Algemeen Nieuws afbeelding

23-10Zaterdag in verband met de herfstvakantie geen wedstrijden. Zondagmorgen begint VetA om tien uur met het uitspelen van het restant van de verregende wedstrijd (19/10) tegen Quick Stick. Om elf uur is het de beurt aan D4, ook tegen Quick Stick en aan H2, tegen het altijd lastige Sneek. Om 12:45 uur is het de beurt aan D1 en D3. Dames 1 speelt tegen Doetinchem dat net als Leeuwarden 7

Lees verder

Nieuw!! Videotoren!!!

Algemeen Nieuws afbeelding

15-10Leeuwarden staat bekend om zijn bijzondere bouwwerken. Denk bijvoorbeeld aan de eeuwenoude Oldenhove, of de torenhoge Achmea Toren. Sinds vandaag is de Friese hoofdstad een bijzonder bouwwerk rijker, want vanmiddag is het hoogste punt bereikt van de nieuwe videotoren. Timo, Sybrand, Bernd en Fabian zijn druk bezig geweest, maar het resultaat is er dan ook naar. Vanaf heden kunnen er mooie foto's

Lees verder

Geen wedstrijden op zaterdag 25 oktober!

Algemeen Nieuws afbeelding

14-10Door een fout in de wedstrijdplanning van de KNHB staan er in de standenmotor én op onze website op dit moment voor zaterdag 25 oktober drie wedstrijden gepland voor de jongste jeugd (M8D1, M8E1 en ME1). Deze wedstrijden gaan NIET door en zullen spoedig worden verwijderd uit de overzichten. Op 25 oktober zijn alle jeugdteams vrij in verband met de herfstvakantie.

Lees verder

Hockeyverwachting komend weekend

Algemeen Nieuws afbeelding

14-10Het wordt een mooi nazomer weekend, met wat zon en wolken en twee mooie hockeywedstrijden op zondag in Leeuwarden. Om 12:45 uur speelt Dames 1 de inhaalwedstrijd tegen Tempo '41. Bij winst klimmen de dames van de vierde naar de derde plaats. Heren 1 speelt om 14:45 uur de inhaalwedstrijd tegen Roden dat drie punten meer heeft. Bij winst komen de heren op de vijfde plaats. Kortom, reden

Lees verder

Kampen Dames I – Leeuwarden Dames I

Algemeen Nieuws afbeelding

13-10Kampen, zondag 12 oktober 2008. Niet veel hockeyteams lukt het, maar het Dames 1 van Leeuwarden pakte zondag een punt op het Kamper veld. Leeuwarden wist het betere team op het veld te zetten, maar de dames van Kampen zijn en blijven in de verdediging moeilijk te passeren. Het Leeuwarder team ging weliswaar met een achterstand van 1-0 de rust in, maar halverwege de tweede helft wisten de MHCL

Lees verder

Beslissingswedstrijd Topklasse MB1

Algemeen Nieuws afbeelding

7-10MB1 van Leeuwarden en Groningen zijn beiden als winnaar van de voorcompetitie in hun poule uit de bus gekomen. Daarom spelen beide teams aanstaande zaterdag 11 oktober om 14:15 uur een beslissingswedstrijd in Drachten. De winnaar van deze wedstrijd speelt verder in de landelijke competitie. Kom zaterdgamiddag naar Drachten, want de Leeuwarder meiden kunnen de steun van supporters goed

Lees verder

Hockeyverwachting Leeuwarden komend weekend

Algemeen Nieuws afbeelding

1-10Het weer laat ons waarschijnlijk het komende weekend een beetje in de steek (10 tot 16 graden, 85% kans op regen en zelfs een onweersbui moet niet uitgesloten worden). Maar dat mag geen excuus zijn om het hele weekend thuis bij de open haard te blijven zitten.   Zaterdagmorgen begint met een viertal mooie thuiswedstrijden van de jongste jeugd en daarna spelen MD2, MC1, MB2, MA2, JC2

Lees verder

Nog meer dames 1!

Algemeen Nieuws afbeelding

29-9Dames 1 is dit seizoen weer vol van start gegaan op het hockeyveld! Hierbij krijgen wij hulp van Marga Schweigmann die ons traint en coacht. Daarnaast krijgt dames 1 persoonlijk training van Jan Gillebaard die onze conditie op peil probeert te houden!
 

Lees verder

GOUD! GOUD! GOUD!

Algemeen Nieuws afbeelding

23-8De hockeyvrouwen hebben Nederland op glorieuze wijze de gouden medaille bezorgd tijdens de Olympische Spelen in Peking. Naomi van As opende de score door in de 51e minuut de bal voor open doel binnen te tikken. Ach minuten voor tijd verzekerde Maartje Goderie de Oranjedames van de gouden plak door een backhand snoeihard achter Yimeng Zhang te plaatsen: 2-0. De gouden plak betekent de ultieme

Lees verder

Derde van Nederland!

Algemeen Nieuws afbeelding

23-6Op zaterdag 21 juni werd, op de openingsdag van de Champions Trophy in Rotterdam, de finale gehouden van de Nationale Shell Strafbalcompetitie. En daar werd de Leeuwarder eer verdedigd door Claire Bloem. Temidden van 30 spelers en 10 keepers uit de zes districten begon Claire in de eerste ronde. Die sloot ze goed af, wat haar van een plaats in de halve finale opleverde. Ook de

Lees verder

Pasveerkorpsen

Algemeen Nieuws afbeelding

17-6Omdat het momenteel onmogelijk is op hun eigen oefenruimte te oefenen heeft het Pasveerkorps ons gevraagd om hun trainingen als voorbereidingen op de voorselectie van de wereldkampioenschappen bij ons uit te voeren. Om goed te trainen gebruiken ze het eerste veld omdat ze daar zelf goed kunnen beoordelen hoe ze hun oefeningen uit kunnen voeren door gebruik te maken van het balkon. Op maandag

Lees verder

Geslaagd?!

Algemeen Nieuws afbeelding

16-6Ben je geslaagd? Van harte gefeliciteerd! Laat het de vereniging weten dat je geslaagd bent: plaats een reactie. Wil je de geslaagden feliciteren? Plaats dan ook een reactie.


Lees verder

Polar workshop 'conditietraining met rendement'

Algemeen Nieuws afbeelding

16-6Op dinsdag 24 juni organiseert MHCL in samenwerking met Diepenmaat Sport 2000 een speciale conditieworkshop, waarbij het gebruik van een hartslagmeter centraal staat.

Lees verder

Bal Masqué voor Senioren gaat niet door

Algemeen Nieuws afbeelding

2-6Geachte Dames en Heren, 
Helaas moeten wij u mededelen dat 7 juni het Bal Masqué niet doorgaat, wegens gebrek aan voldoende aanmeldingen.   Met vriendelijke groeten, de Organisatie

Lees verder

Komt dat zien! (1)

Algemeen Nieuws afbeelding

21-5Het wordt een erg mooi weekend, komend weekend aan het Kalverdijkje. Op zaterdag zijn er twee kampioenswedstrijden, dat mag je niet missen. Om 11:00 uur speelt meisjes D3 tegen Emmen D2 en om 14:00 uur speelt meisjes B1 tegen Roden MB1 in de Topklasse. Komt dat zien! Heren en Dames 1 komen in ieder geval!!

Lees verder

Komt dat zien! (2)

Algemeen Nieuws afbeelding

21-5En aanstaande zondag wordt het erg spannend aan het Kalverdijkje. 's ochtends speelt Veteranen A z'n kampioenswedstrijd om 11:00 uur uit tegen Daring. Op het Kalverdijkje zelf kan 's middags om 12:45 uur D2 nog kampioen worden en speelt Dames 1 haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen thuis tegen Kampen. Bij winst blijft Dames 1 sowieso in de tweede klasse, anders is

Lees verder

Dames 1 wint bij Malburgen, heren 1 wint bij Roden !!!

Algemeen Nieuws afbeelding

19-5Hallo Allemaal!
Vol goede moed vertrokken de Heren en Dames zondagmorgen met de gedachte dat ze moesten winnen vandaag, anders zou het linke soep worden volgende week! Na een lange reis, eenmaal aangekomen op de velden van Malburgen hebben de Dames van Leeuwarden ze daar een poepje laten ruiken! De Dames hebben hard gevochten en zijn met 3 punten in de “pocket” (1-4) op weg naar huis

Lees verder

Selectie Nederlands Meisjes B

Algemeen Nieuws afbeelding

13-5Heleen Kibbelaar (MB1) is onlangs op de laatste Districts Ontmoetings Dagen van dit seizoen in Rotterdam gekozen om selectie te komen spelen voor het Nederlands Meisjes B team komend seizoen. Een geweldige prestatie!!! We wensen je heel veel succes.

Lees verder

Hockeyen onder schooltijd!

Algemeen Nieuws afbeelding

16-4Vrijdag 18 april a.s. is de eerste ronde van de Nationale Shell Schoolhockeycompetitie. Meer dan 700 teams van scholen uit het hele land gaan strijden om de titel van het beste schoolteam van Nederland. In de regio noord doen maar liefst vier teams mee van het Piter Jelles Stedelijk Gymnasium. Uit de onderbouw speelt één meisjesteam een selectietoernooi op de velden van Quick Stick.

Lees verder

JHT Coach cursus

Algemeen

13-3In april zal een coachcursus JHT worden georganiseerd, locatie Leeuwarden of Drachten (afhankelijk van de clubs die kandidaten leveren). Deze cursus bestaat uit 5 avonden allen op donderdag te weten:   10 april 17 april 24 april 15 mei 22 mei   Dit is 3x voor de meivakantie en 2x erna, je moet minimaal 4 keer aanwezig zijn en de cursus wordt afgesloten middels een examen

Lees verder

Sticks Jongste Jeugd. Gebruikte sticks gevraagd!

Algemeen Nieuws afbeelding

13-3Regelmatig melden zich (jonge) kinderen bij onze club omdat ze belangstelling hebben voor hockey. Vaak willen ze eerst een keertje met een training meedoen voordat ze besluiten zich aan te melden. De club heeft voor hen dan ook sticks nodig. Die kun je als club natuurlijk aanschaffen, maar wellicht heeft u op zolder, in de garage of op een ander plek in uw huis nog een paar

Lees verder

ABC-Feest!

Algemeen

1-3Zaterdag 8 maart organiseert het jeugdbestuur het Jeugdgala. Iedereen uit de ABC-teams is hiervoor uitgenodigd en ook introducées zijn van harte welkom. De band van de avond is de schoolband van het PJ Gymnasium! Tijdens je training kan je bij het jeugdbestuur kaartjes kopen. In de voorverkoop zijn de kaartjes €3,- aan de deur €4,50.

Lees verder

Voor de echte enthousiaste fluitisten die 15-18 jaar oud zijn!!!

Algemeen

7-2 Vind je fluiten echt leuk, wil je nog beter leren fluiten en maak je deel uit van de doelgroep dan is onderstaande dag misschien iets voor jou!! een unieke kans om echte sterren aan het werk te zien en beter te leren fluiten. houd de onderstaande link in de gaten, maar geef je vooral op.

Lees verder

Meisjes C bezoekt zaalclinic

Algemeen Nieuws afbeelding

17-1Op 28 december was het dan zover: de zaalclinic voor de C-categorie. Onder
leiding van twee enthousiaste Groningen spelers werden zaaltechniek en
tactiek geleerd. In anderhalf uur tijd werden basisvaardigheden geleerd als:
pushen, forehand stop (met gebruik van de grip van de stick), backhand stop

Lees verder

Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar

Algemeen Nieuws afbeelding

21-12De redactie wenst alle leden en vrijwilligers van MHC Leeuwarden een vrolijk kerstfeest en een sportief en gelukkig nieuwjaar!

Ook jij kunt hier je kerstwens toevoegen.

Lees verder

Afgelast: D3 - HVA D2 (2/12, 12:45 uur)

Algemeen Nieuws afbeelding

30-11 De wedstrijd van Dames 3 tegen HVA 2 op 2/12/2007 om 12:45 uur is afgelast omdat HVA geen team op de been kan krijgen.

Lees verder

Aanstaande zondag, 18 november, is het SUPER SUNDAY bij MHCL!

Algemeen Nieuws afbeelding

14-11 Het programma is als volgt:
11.00 uur        D3 – GCHC 11
11.00 uur        HVet B – Groningen C
12.45 uur        H2 – GCHC 11
12.45 uur        D1 – HCM

Lees verder

Botbreuken een nieuwe trend?!

Algemeen Nieuws afbeelding

7-11 Een tijdje geleden plaatsten we dit bericht: De afgelopen weken worden we geconfronteerd met een opvallend aantal botbreuken. Is dit een nieuwe trend of gewoon toeval? Helaas kunnen we weer een slachtoffer melden, naast Pieter, Tim en Jacqueline heeft nu ook Mark Olman een botbreuk opgelopen. Bij het uitlopen op een strafcorner kwam de bal op zijn

Lees verder

update: ziekenboeg

Algemeen Nieuws afbeelding

3-11 Goed nieuws, Martijn mag weer naar huis! Hij gaat voorlopig naar zijn ouders, hij is nog lang niet zover dat hij voor zichzelf kan zorgen. Vrijdag hebben Hans en Anouk hem opgezocht in het ziekenhuis en jullie krijgen allemaal de hartelijke groeten. De kamer hing vol met kaarten, voornamelijk uit Leeuwarden, ook daarvoor erg bedankt allemaal.

Lees verder

Beterschap

Algemeen

28-10 Hoewel we de exacte toedracht en toestand niet kennen, wil ik Martijn namens Heren 1 veel sterkte toewensen.
Wij hopen je snel weer te zien, Martijn!

Lees verder

Wintertijd

Algemeen Nieuws afbeelding

24-10In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober gaat de wintertijd in. De klok wordt een uur terug gezet; van 03:00 uur naar 02:00 uur.

Lees verder

Beachhockey

Algemeen Nieuws afbeelding

22-10 Wie dacht dat er op het strand alleen gevoetbald of gevolleybald kan worden, heeft het mis. Het mulle zand is tegenwoordig niet alleen van Ronaldo en Rivaldo, maar ook van Teun en Taeke.

De gebruikelijke hockeybal werd vervangen door een grotere lichtere bal (de zogenaamde panna-bal) waarmee een zeer spectaculaire strandversie van hockey werd geboren: Beach Hockey.

Lees verder

Wandelen voor Overleven

Algemeen Nieuws afbeelding

10-10Zaterdag 6 oktober heeft het merendeel van het WVT-team, de damestrainingsleden van de maandagavond, meegelopen met de grootse wandelmanifestatie Wandelen voor Overleven. Een aantal staat op bijgaande foto. Fris en fruitig, want bij de start gefotografeerd! Even stralend kwamen zij overigens over de finish, want het was een prachtige dag en een prachtige tocht. Deze ging over 25 km van St.

Lees verder

Beslissingswedstrijd Meisjes A Topklasse

Algemeen Nieuws afbeelding

2-10 Na de winst afgelopen zaterdag met 3-1 tegen HCW is MA1 winnaar van haar poule in de Topklasse en plaatst zich daarmee automatisch voor de beslissingswedstrijd tegen de winnaar van de andere poule, Groningen MA1. Deze wedstrijd wordt aanstaande zaterdag 6 oktober gehouden in Drachten bij 'de Graspiepers' op het waterveld, aanvang 14:15 uur Kom onze meiden steunen in hun

Lees verder

Jeugd Hockey Trainers cursus (JHT)

Algemeen Nieuws afbeelding

1-10 Allerlaatste oproep (voor dit jaar): Vorige week is de Jeugd Hockey Trainers cursus van start gegaan, 12 enthousiastelingen zijn begonnen aan de cursus, waarvan 8 Leeuwarder spelers/speelsters. Er is nog plek voor nog enkele leden om hier aan deel te nemen. Maar beslis dan wel snel, maandag 8 oktober kan je nog beginnen.Lees verder

regen?!

Algemeen Nieuws afbeelding

29-9Het regent in Leeuwarden, maar de wedstrijden vandaag gaan gewoon door!

Lees verder

MA2 drieluik gaat niet door, de reguliere uitwedstrijd wel!

Algemeen Nieuws afbeelding

28-9 Bericht voor Meisjes A2: de uitwedstrijd tegen Quick Stick dit weekend gaat toch door!!!
Niet alles teams waren unaniem voor het omdraaien van de competitieweekenden en het spelen van een driekamp, waardoor de Bond heeft besloten dat  het oorspronkelijke programma gespeeld moet worden.


Lees verder

Uitnodiging evenement 'Geld verdienen in een betere wereld'

Algemeen Nieuws afbeelding

28-9 Als hoofdsponsor van de jongste jeugd nodigt ABN AMRO Bank alle leden van MHCL uit voor dit speciale evenement over duurzaam beleggen op maandag 8 oktober aanstaande in het Natuurmuseum Fryslân te Leeuwarden. Het thema van de avond is 'geld verdienen in een betere wereld'. De avond begint om 19.30 uur. Aanmelden kan tot 2 oktober. Voor meer informatie zie de bijlage van dit artikel.

Lees verder

Klusvrouwen en mannen gezocht

Algemeen Nieuws afbeelding

25-9 Vacatures accommodatiecommissie; een dringende oproep.
Welke handige dames of heren zijn bereid hun handen uit de mouwen te steken. Voor onderhoud aan clubhuis en velden zoeken we dames of heren die zitting willen nemen in de commissie die het broodnodige onderhoud doet, organiseert of coördineert. Op dit moment staat Wijtze Bakker alleen voor deze taak. Het mag duidelijk zijn dat

Lees verder

Informatieochtend nieuwe leden

Algemeen Nieuws afbeelding

24-9 Zaterdag 29 september is er voor onze nieuwe leden een informatiebijeenkomst van 10.30 tot 11.30 uur in het clubhuis. Omdat er vorig jaar geen bijeenkomst is geweest zijn alle nieuwe leden aangemeld vanaf augustus 2006 via de email uitgenodigd door onze voorzitter, Jacob Borren. Bestuursleden en commissieleden geven u in deze bijeenkomst in het kort uitleg over praktische zaken die in onze

Lees verder

Hockey een ballensport??

Algemeen Nieuws afbeelding

19-9 Zo wordt het wel eens genoemd. Iemand heeft dit nu iets te letterlijk opgevat…
Zou degene die uit het bijgebouw afgelopen week 95 hockeyballen heeft geleend, contact met mij op willen nemen?
Omdat deze ballen door o.a. Martijn gebruikt worden (werden…) zijn nu veel elftallen gedupeerd.
Marc van der Veen


Lees verder

Scouts actief langs de lijn!

Algemeen Nieuws afbeelding

19-9 Steeds vaker worden wedstrijden van junioren en jongste jeugd bezocht door scouts en waarnemers van andere clubs. Zo werd afgelopen zaterdag de coach van Groningen MB1 ontmaskerd toen zij de verrichtingen van MB1 stond te beoordelen. Kennelijk zien ze Leeuwarden als een geduchte tegenstander en is de beoordeling van ons team twee weken voor het treffen tussen beide teams belangrijker dan de

Lees verder

Uitslag van de Sports Up stickverloting!!!

Algemeen Nieuws afbeelding

13-9 De winnaars van de sticks zijn: Lidnummer 210 Cyclone Venus Lidnummer 475 Gryphon Pink Ribbon De sticks zijn af te halen bij Sports Up.
In samenwerking met Hockeyworld steunt Sports Up de stichting Pink Ribbon met een speciale hockeystick actie.

Lees verder

Net als in de flim...

Algemeen Nieuws afbeelding

12-9 PREMIERE GOUD - 28 SEPTEMBER
Kom je helden aanmoedigen op de rode loper! Vrijdag 28 september gaat de hockeyfilm GOUD in première in de Stadsschouwburg te Utrecht tijdens het
Nederlands Film Festival. Om 20:00 uur maken Fatima, Ellen, Minke en alle andere dames hun opwachting bij de rode loper. Voorafgaande aan de première

Lees verder

Fitkids

Algemeen Nieuws afbeelding

5-9 Afgelopen juni is er door Fitkids een introductie van sporten voor kinderen met lichamelijke of geestelijke beperkingen georganiseerd. Liesbeth Modder gaf voor de hockeyclub een knotshockey clinic, samen met een aantal meiden uit MA en MB. Het was een leuke woensdagmiddag, waar de kinderen met veel plezier bezig waren.

Lees verder

Nieuwe hockeyspullen nodig? Kom dan naar de speciale koopavond

Algemeen Nieuws afbeelding

29-8 Onze beide subsponsers Diepenmaat Sport 2000 en Sports Up organiseren op woensdagavond 5 september aanstaande een koopavond van 19:00 tot 21:00 uur, speciaal voor de leden van onze club. Een ruim assortiment, het officiële MHCL-wedstrijdtenue en speciale aanbiedingen. Voor meer informatie zie de email van de betreffende sportzaken.  

Lees verder

EK in Manchester - Nederlandse Heren kampioen!

Algemeen Nieuws afbeelding

26-8 Het Nederlands herenelftal heeft zondag, na 20 jaar, de Europese titel gewonnen. In een spannende wedstrijd tegen Spanje won het team van Roelant Oltmans met 3-2. Maandag landen de mannen om 13:50 uur, vluchtnummer KL1082 uit Manchester op de luchthaven van Schiphol. 

Lees verder

Keepersspullen ophalen

Algemeen Nieuws afbeelding

19-8 Voor ieder team staan de keepersspullen weer klaar voor een nieuw seizoen.
Als je je spullen hebt ingeleverd of wanneer er spullen voor je zijn besteld, kun je deze in het clubhuis afhalen op:

Dinsdag 21 augustus, van 19.00 tot 19.45 uur
Vrijdag 24 augustus, van 19.00 tot 19.45 uur

Dit zijn de enige data dat het kan!!


Lees verder

Het nieuwe hockeyseizoen komt er weer aan!

Algemeen Nieuws afbeelding

17-8 De vakantie is (bijna) voorbij en dat betekent ook dat het nieuwe hockeyseizoen weer in aantocht is. Hier en daar wordt (achter de schermen) al weer hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de nieuwe competitie. In ieder geval is voor alle senioren en junioren teams het nieuwe wedstrijdschema bekend en inmiddels is ook voor de jongste jeugd het wedstrijdschema bekend. De komende

Lees verder

Zomervakantie

Algemeen Nieuws afbeelding

20-7 De zomervakantie is begonnen, ook al zou je dat als je naar het weer kijkt niet direct zeggen. Het is rustig op de hockeyvelden, veel leden zijn vertrokken naar zonniger oorden. Anderen kamperen in de regen of wachten op betere tijden. Heb jij tips, waarschuwingen of ervaringen die niet kunnen wachten en die je met anderen wilt delen? plaats dan een reactie!   Voor nu een

Lees verder

Voorlopig trainingsschema seizoen 2007/2008

Algemeen Nieuws afbeelding

20-7 Het lijkt rustig, maar hier en daar wordt achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereidingen van het komende seizoen. Het voorlopige trainingsschema is bekend en staat vanaf nu op de site! Kijk - eerst even inloggen - in het menu TRAININGSSCHEMA in de linker menubalk.


Lees verder

Fitkids

Algemeen Nieuws afbeelding

26-6

Fitkidsdag Leeuwarden   Woensdag 27 juni 2007

 Wegens de weersvoorspelling voor woensdag 27 juni is de Fitkidsdag verplaatst naar de tennishal aan het Kalverdijkje en zal dus niet plaatsvinden op het hockey complex.

 Lees verder

Finale Shell Strafballencompetitie

Algemeen Nieuws afbeelding

22-6 Op zaterdag 9 juni deed Carla Koopmans (keepster van B1) mee aan de landelijke finale van de Shell strafballencompetitie in Zeist. Na de voorronde en halve finale goed te hebben afgesloten, kwam ze tot eigen verrassing in de finale en mocht ze gaan strijden voor plaats 1.


Lees verder

Opleidingen voor trainers en coaches

Algemeen

21-6 Zo vlak voor de vakantie nog een bericht voor opleidingen. In samenwerking met de andere Friese clubs zijn er de volgende (bij)scholingsmogelijkheden. Op het gebied van het begeleiden en trainen van teams zijn er verschillende KNHB Clubthema-avonden:   3 september te Steenwijk (MHC Steenwijk), 20.00   Coachen van jeugdelftallen Het is voor elke vereniging

Lees verder

Inleveren keepersspullen

Algemeen Nieuws afbeelding

14-6Het is weer zover... het seizoen is alweer (bijna) afgelopen... Voor de één een feest, de ander vindt het weer jammer...

Voor het inleveren van de keepersspullen zijn twee data:

- dinsdag 5 juni, van 20.00 tot 21.00 uur
- dinsdag 19 juni, van 20.00 tot 21.00 uur

Mocht je je spullen compleet hebben en ze thuis willen houden: laat het even weten!


Lees verder

www.MC1 – JC1 Battle of the sexes.nl

Algemeen Nieuws afbeelding

12-6Vrijdag 8 juni  begon om 19.00 uur de vriendschappelijke wedstrijd tussen jongens en meisjes C1. Maar wat is vriendschappelijk als slechts één resultaat telt: winnen?!? Al dagen was over weinig anders gesproken. Hoe zou dit aflopen?  Zouden de jongens het winnen op basis van kracht en snelheid of zou het surplus aan techniek en intellect van de meisjes de doorslag geven? Het ging

Lees verder

Vriendschappelijke titanenstrijd tussen MC1 en JC1

Algemeen Nieuws afbeelding

5-6Aanstaande vrijdag gaan MC1 en JC1 onderling de strijd aan op het hockeyveld. Wil je komen kijken: om 19:00 begint de wedstrijd.

Lees verder

Yolanda Bosma, de Leeuwarder strafbal expert van het Noorden!

Algemeen

31-5Soms komt goed nieuws snel, soms komt het langzaam, soms is het niet compleet en gelukkig is het er dan uiteindelijk wel.


Lees verder

Winnaar Shell Strafballencompetitie district Noord

Algemeen Nieuws afbeelding

29-5Zaterdag 26 mei jl. zijn in Hattem de districts kampioenschappen Noord voor de Shell Strafballencompetitie 2007 gehouden. Na een intensieve strijd bleek dat Carla Koopmans - keepster van MB1 - de beste keepster was. Zij is dus kampioen van district Noord, op zich al een prachtige prestatie en mag daarom op zaterdag 9 juni deelnemen aan de landelijke finale in Zeist. Wie weet wat daar nog uit

Lees verder

Voorlopige team-indelingen junioren 2007-2008 bekend

Algemeen Nieuws afbeelding

15-5Vandaag hebben wij de voorlopige team-indeling van de jeugdelftallen gemaild aan alle jeugdleden via de e-mail adressen die in Lisa bekend zijn. Deze indelingen zijn het resultaat van beoordelingen van coaches en trainers en van de selectiewedstrijden in april. Als uitgangspunt hebben wij genomen dat waar er meerdere elftallen per categorie te maken zijn, het eerste elftal het sterkste team is.

Lees verder

Summer party!

Algemeen Nieuws afbeelding

9-5Om het hockeyseizoen leuk af te sluiten organiseert
het jeugdbestuur zaterdag 19 mei voor alle jeugd van
D1 tot A een BBQ. Om 19.00 uur kun je aanschuiven
aan tafel. Na deze gezellige BBQ is er een hete
Summerparty. De kosten zijn € 7,50 p.p. en introducees
zijn toegestaan, mits opgegeven via de mail.

Geef je snel op!!!


Lees verder

Nederlands Damesteam Rabo Testserie 2007: Op 6 juni in Drachten!

Algemeen Nieuws afbeelding

27-4In de periode van 2 tot en met 10 juni 2007 vindt de Rabo Testserie 2007 plaats. Op zes verschillende locaties in het land speelt het nationale herenteam drie wedstrijden tegen Zuid-Korea en het nationale damesteam speelt drie interlands tegen Argentinië.

Het programma
  2 juni 15:00 uur, Nederland – Argentinië (Dames), Breda

Lees verder

Kampioenen strafbalcompetitie

Algemeen Nieuws afbeelding

27-4Sander van der Meulen, Jeffrey Hoekstra, Carla Koopmans, Merette de Lange,
Jolanda Bosma en Lieuwe van de Meer zijn de clubkampioenen.
Zij gaan naar de volgende ronde in Hattem. Veel succes!

Lees verder

TUFF locatie verkoop

Algemeen Nieuws afbeelding

21-4Woensdagmiddag 25 april, van 12:00 tot 19:00 uur organiseren Jacqueline Rambonnet en Alexa Borren in het clubhuis een TUFF locatie verkoop. Een deel van de opbrengst komt rechtstreeks ten goede aan de club.
Wil je meer weten over Tuff, of alvast een kijkje nemen in de collectie, kijk dan op www.tuff.nl

Lees verder

Clubkampioenschappen strafballen!

Algemeen Nieuws afbeelding

17-4Woensdag 25 april 2007 van 16.30 uur tot 18.00 uur vinden op de hockeyclub de strafbalkampioenschappen plaats  voor zowel spelers als keepers. Alle jeugdleden zijn van harte welkom maar je mag op 9 juni niet ouder zijn dan 16!


Lees verder

Afsluiting N31 (Wâldwei)

Algemeen Nieuws afbeelding

17-4Op zaterdag 21 april van 07.00 uur tot en met 10.00 uur is de N31 tussen aansluiting Hemriksein en de aansluiting Werpsterhoek afgesloten voor het verkeer uit beide richtingen. In deze periode laat Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de bewegwijzering. Daarnaast verricht de bouwcombinatie Wâldwei op hetzelfde tijdstip grondwerkzaamheden ter hoogte van oprit N31 Leeuwarden

Lees verder

Selecties jeugd

Algemeen Nieuws afbeelding

11-4Woensdag 18 april vinden de selecties voor de meisjes plaats.
alle meisjes die volgend jaar in D spelen om 17.50 aanwezig (van 18.00-18.45)
alle meisjes die volgend jaar in C spelen om 18.40 aanwezig (van 18.45-19.30)
alle meisjes die volgend jaar in B spelen om 19.20 aanwezig (van 19.30-20.15)
alle meisjes die volgend jaar in A spelen om 20.00 aanwezig (van 20.15-21.00)

Lees verder

Trainingen woensdagavond 4 april

Algemeen

29-3Woensdag 4 april wordt er een wedstrijd (JC1 - Dash) gespeeld van 18.30 uur tot 20:30 uur.
Hierdoor is er één veld niet beschikbaar voor trainingen. Alle trainingen kunnen wel gewoon doorgaan, alleen graag even wat creatief omgaan met de ruimte op het trainingsveld.

Lees verder

Trainingen woensdagavond 28 maart

Algemeen

23-3Woensdag 28 maart wordt er een wedstrijd (MB2 - Lemmer) gespeeld van 19.00 uur tot 21:00 uur.
Hierdoor is er één veld niet beschikbaar voor trainingen. Alle trainingen kunnen wel gewoon doorgaan, alleen graag even wat creatief omgaan met de ruimte op het trainingsveld.

Lees verder

Jeugdbestuur organiseert hockeyfeest op 31 maart

Algemeen Nieuws afbeelding

21-3Op 31 maart aanstaande organiseert het jeugdbestuur een spetterend feest op de hockeyclub. Niet alleen jeugdleden van Leeuwarden, maar ook van Quick Stick en Harlingen zijn uitgenodigd.

Het feest is van 21:00 tot 01:00 voor jeugd van D11 tot en met A, de entree is € 2,- en introducées zijn toegestaan, mits vooraf opgegeven via [email protected]
Lees verder

Piraten & Prinsessen feest

Algemeen Nieuws afbeelding

21-3Op 31 maart aanstaande organiseert het jeugdbestuur een spannend Piraten & Prinsessenfeest op de hockeyclub. Word jij de gevaarlijkste piraat of de mooiste prinses van de club?
Het feest is van 18:30 tot 20:30 voor jeugd van F tot en met D8, de entree is € 1,50 en introducées zijn toegestaan, mits vooraf opgegeven via [email protected]


Lees verder

!!!!!!!Noodkreet!!!!!! Trainers gezocht

Algemeen Nieuws afbeelding

6-3Voor de tweede helft van het seizoen zijn we dringend op zoek naar trainers.

Heb je zin of weet je iemand die zin heeft om training te geven aan jongens B2 of meisjes A2 laat het een van ons dan zo snel mogelijk weten.

Het kan niet zo zijn dat teams niet kunnen trainen omdat er geen trainers zijn!!!!

Namens de TC,

Marius Modder ([email protected])

Lees verder

Zondag 11 maart 12:45 uur Dames 1 - Kampen

Algemeen Nieuws afbeelding

5-3Aanstaande zondag speelt Dames 1 om 12:45 uur thuis tegen Kampen.

Het belooft een spannende wedstrijd te worden, want Kampen staat op de zesde plaats met 14 punten slechts één punt boven Leeuwarden. Terwijl Leeuwarden een wedstrijd minder gespeeld heeft.
De uitwedstrijd aan het begin van dit seizoen werd met 1-0 gewonnen door Leeuwarden.


Lees verder

Vrijdagavond 23 februari. Voorbereidingswedstrijd Heren 1 - GCHC

Algemeen Nieuws afbeelding

23-2Heren 1 is bezig met een stevige voorbereiding voor de tweede helft van het seizoen dat start op zondag 11 maart a.s. met een pittige wedstrijd: uit tegen Graspiepers. Eerdere oefenwedstrijden tegen Graspiepers, Roden  en Eelde werden met wisselend resultaat afgesloten. In deze serie was vanavond GCHC de tegenstander.


Lees verder

Veldhockey start weer: Jongens A – Emmen . zaterdag 17 februari

Algemeen Nieuws afbeelding

22-2Spannend weten deze jongens het wel te maken. Een inhaalwedstrijd op het veld tegen Emmen A. Speelden ze slecht of waren ze juist goed? Het verloop van de strijd: 0-1 , 1-1, 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 2-5, 3-5, 4-5, 5-5 en ja hoor ze winnen met 6-5. Goed gedaan coaches Lammert en Ditmer! Het herstellend vermogen van Jongens A.


Lees verder

Veld 2 AFGEKEURD

Algemeen Nieuws afbeelding

20-2Vandaag hebben wij het bericht gekregen dat het tweede veld door de hockeybond is afgekeurd. Door de (plaatselijke) gladheid is het niet verantwoord het veld te gebruiken. Dit betekent dat er op dit veld niet gespeeld en ook niet getraind kan worden !!!

Alle trainingen gaan door op het eerste veld en op het mini-veldje. Dit zal hier en daar improvisatievermogen vergen.


Lees verder

Het einde van de winterstop nadert

Algemeen Nieuws afbeelding

15-2De zaalcompetitie is bijna ten einde, de veldtrainingen worden hervat, de veterinnen hebben hun eerste wedstrijden buiten inmiddels al weer gespeeld, de eerste inhaalwedstrijden staan gepland voor komend weekend en na de voorjaarsvakantie barst het competitiegeweld weer los.


Lees verder

Hervatting veldtrainingen

Algemeen Nieuws afbeelding

8-2Senioren en Junioren: In overleg met de trainers kunnen vanaf deze week de veldtrainingen weer beginnen.

Jongste Jeugd: De eerste training is op woensdagmiddag 21 februari.


Lees verder

Champions Trophy Dames: Nederlands vrouwenhockeyteam zegeviert!

Algemeen Nieuws afbeelding

22-1QUILMES - Het Nederlandse vrouwenhockeyteam heeft op weg naar de Olympische Spelen in 2008 nu al de eerste hoofdprijs in de wacht gesleept. Het verjongde team van bondscoach Marc Lammers veroverde zondagavond in het Argentijnse Quilmes de Champions Trophy.
Oranje versloeg in de finale het gastland met 1-0. Maartje Paumen maakte de winnende treffer al na twee minuten.

Lees verder

Bedankt voor jullie steun...

Algemeen

18-1Tijdens de 2 maanden van ziek zijn van Marcel hebben wij van velen van jullie op een of andere manier gepaste belangstelling en steun ontvangen. Voor Marcel heeft dit veel betekend. Het gaf hem vertrouwen voor de toekomst van zijn gezin.

Lees verder

Nieuw op de site: Gevonden voorwerpen!

Algemeen Nieuws afbeelding

5-1De site wordt steeds completer. Inmiddels is ook de rubriek 'gevonden'!' gevuld met alle voorwerpen die onlangs op de club gevonden zijn. Dus, ben je iets kwijt, kijk dan gauw even in de rubriek 'gevonden!' om te zien of het terecht is. Vind je iets, geef het dan af achter de bar en meld het even bij de barcommissie, dan wordt het ook vermeld op de website.

Lees verder

Opsporing verzocht

Algemeen Nieuws afbeelding

14-12Op dinsdag 4 december 2006 tussen 18:45 en 19:15 uur is bij de hockeyclub de fiets van Monica Bos (MB2) gestolen. Het betreft een blauwe Sparta Atlas, voorzien van een sticker "fietswereld leeuwarden", een rood getaped ligstuur, een stickklem en zwarte fietstassen. Wellicht heeft iemand hier iets van gezien, gehoord of gemerkt. Graag dan een reactie aan de familie Bos (058-2155459).

Lees verder 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden