header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Meiden C1 MHC Leeuwarden naar NK zaalhockey in Amsterdam

Nieuws afbeelding 30-1-2015

Afgelopen zondag zijn de meiden C1 van MHC Leeuwarden zaalkampioen in de Topklasse van Noord-Nederland geworden. Komend weekend vertegenwoordigen zij het Noorden in hun leeftijdscategorie (12-14 jaar) op de Nederlandse ABC-Zaalhockeykampioenschappen in Amsterdam. Een resultaat van formaat, want het is vele jaren geleden dat er een Friese club aan mee deed. En de weg ernaar toe was niet eenvoudig, want om als eerste te eindigen moesten de meiden provinciegenoot Quick Stick (Heerenveen) en de Groningse ploegen GHHC en GHBS achter zich laten. Niet de minste teams, want zowel Quick Stick als GHBS spelen in de veldcompetitie Inter-district en GHHC is al jaren hofleverancier bij het NK zaalhockey. Een geweldig knappe prestatie dus!

Nederlandse Kampioenschappen

In de sporthallen Zuid van Amsterdam spelen zaterdag de beste 6 ploegen uit Nederland tegen elkaar. Leeuwarden C1 zit in een poule met Gooische C1 (kampioen Midden-Nederland) en Push C1 (kampioen Zuid-Nederland) . In de andere poule zitten Pinoké C1 (kampioen Noord-Holland), Kromhouters (kampioen Oost-Nederland) en Ring Pass Delft (kampioen Zuid-Holland). Mocht C1 op zaterdag bij de eerste twee eindigen, dan volgen op zondag de kruisfinales tegen de nummers 1 en 2 uit de andere poule.

De meiden van Leeuwarden reizen niet naar Amsterdam onder het motto van ‘meedoen is belangrijker dan winnen.’ Coach Florian van Duinen: "Er is de afgelopen maanden veel getraind en ook deze week staan extra trainingen op het programma. Wij gaan er alles aan doen om in Amsterdam een goed resultaat neer te zetten. ”

 Meer informatie over het ABC-NK is te vinden op de site van de KNHB: klik hier

Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden