header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

KNHB nieuwsbrief februari 2015

Nieuws afbeelding 15-2-2015
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 3 - 12 februari 2015 VERENIGINGEN
Beste lezer,
Op 4 maart 2015 vindt het jaarlijkse Technisch Kader Congres plaats. Het wordt een inspirerende middag. Aanmelden kan via onze website. Meer informatie vind je in deze editie van de verenigingsnieuwsbrief. 
Inhoud
- Nieuws
- Thema 
- Oproep 
Agenda 
- Uitgelicht
Volg ons
TwitterFacebookLinkedIn
NIEUWS

Nederlands Elftal Dames en Heren wereldkampioen zaal 
 
De Nederlandse wereldkampioenen zaalhockey zijn maandagavond in Nieuwegein gehuldigd door de KNHB. Zowel het Nederlands Elftal Dames Zaal als het Nederlands Elftal Heren Zaal grepen afgelopen zondag de gouden medaille op het WK indoor in Leipzig. Voor Marieke Dijkstra (bondscoach Nederlands Elftal Dames Zaal), Robin Rösch (bondscoach Nederlands Elftal Heren Zaal) en de aanvoerders Karin den Ouden en Robert Tigges was de avond extra speciaal. Zij werden benoemd tot Lid van Verdienste van de KNHB.
 
Wijziging opleidingsstructuur districtsteams
 
In de afgelopen twee jaar is gewerkt aan het voorbereiden van een wijziging in de opleidingsstructuur van talentvolle hockeyers. Dit initiatief is genomen om de kwaliteit en opleiding van de jeugdige topsporters verder te optimaliseren. De aanpassingen in de huidige structuur zijn tot stand gekomen in overleg met de Nationale Coaching Commissies Dames en Heren, de portefeuillehouders Districtsselecties van de Districtsbestuurscommissies en de districtstrainers. De wijziging geldt vanaf de start van het seizoen 2015-2016. Je leest alles over de wijziging en de gevolgen daarvan op onze website.
 
Nieuwe ronde Sportimpuls open
 
Van 12 februari tot en met 16 april 2015 kun je voor jouw vereniging de ‘Sportimpuls-subsidie’ aanvragen. Er zijn drie verschillende rondes: de reguliere ‘Sportimpuls’, de ‘Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht’ en de ‘Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten’. Drie KNHB-projecten: Funkey, Schoolactieve verenigingen (waaronder kennismaken met hockey) en Streethockey, maken deel uit van de ‘Sportimpuls Menukaart’. Ook andere projecten zijn interessant, zoals ‘De vereniging als buurthuis van de toekomst’. Meer informatie vind je op onze website.
 
Dag van de Sportaccommodaties
 
Op donderdag 12 maart 2015 vindt in Houten, bij Expo Houten, de ‘Dag van de Sportaccommodaties’ plaats. Op deze vakbeurs kom je alles te weten over ontwerp, bouw, aanleg, inrichting, onderhoud en beheer van sportaccommodaties. Het evenement is met name interessant voor gemeenteambtenaren, bestuurs- en commissieleden van sportverenigingen, adviseurs, architecten, ontwerpers, schoolbesturen en exploitanten van binnen- en buitensportaccommodaties. Ook zijn medewerkers van de KNHB aanwezig om vragen te beantwoorden en van gedachten te wisselen over accommodatiezaken. 
 
Foto's Landskampioenschappen indoor 2015 online! 
 
Tijdens de Landskampioenschappen Indoor (A-, B- en C-jeugd, Hoofdklasse en Reserve teams) zijn veel foto’s gemaakt. Nieuwsgierig? Ga voor alle foto's naar de KNHB Beeldbank.  
 
THEMA

4 maart Technisch Kader Congres: Meld je nu aan!
 
De KNHB organiseert op woensdag 4 maart 2015 haar jaarlijkse Technisch Kader Congres. De KNHB Academie biedt een inspirerende middag aan in het Kontakt der Kontinenten te Soesterberg. Topcoach Koen Gonnissen, aanvoerder/trainer van het Belgisch Davis Cup team in ’98 – ’99 en coach van onder andere toptennister Kim Clijsters, speelt een belangrijke rol op deze dag. Hij verzorgt in samenwerking met onze sponsor EY een uniek programma voor zowel trainers als coaches die het maximale rendement uit personen en teams willen halen. Op onze website vind je meer informatie over het programma. Geïnteresseerd? Meld je dan snel aan! Deelname kost 40 euro per persoon.
 
OPROEP

Vernieuwde scheidsrechtersomgeving KNHB.nl 

 
Het arbitragegedeelte van onze website is vernieuwd! Dit deel van de KNHB-site heeft een metamorfose gekregen op inhoud en indeling. Zo is het kopje ‘Arbitrage’ gewijzigd in ‘Scheidsrechters’, en hebben ook de meeste pagina’s die bij dit onderwerp horen een andere titel gekregen. Alle informatie is nu gemakkelijker en sneller te vinden.
 
Om ervoor te zorgen dat de informatie optimaal bereikbaar is, hebben we ook jullie hulp nodig. De consequentie van de doorgevoerde verbetering is namelijk dat oude links niet meer werken. Wie erop klikt, krijgt een foutmelding of een lege pagina. De afdeling Arbitrage roept daarom alle verenigingen op om de links die zij op de website hebben geplaatst en die naar ‘Arbitrage’ of een onderdeel daarvan verwijzen, aan te passen en door te linken naar de nieuwe pagina’s. Bezoek snel zelf de vernieuwde scheidsrechtersomge ving. 
 
AGENDA
 
- Start tweede helft Hoofdklasse                     1 maart 
Technisch Kader Congres  4 maart 
- Start tweede helft Bondscompetitie  8 maart
 
UITGELICHT 

Win een clinic van de Oranje dames 

 
Zaterdag 24 januari 2015 vond het zeventiende Nationaal Hockeycongres plaats in Utrecht. Het 250.000ste KNHB lid, Figo Maas, kreeg onder andere een clinic aangeboden van de Oranje dames of heren. Hij koos voor de clinic van de Oranje heren. Om deze mijlpaal ook te vieren met alle andere hockeyers geven wij ook de dames clinic weg. Kijk op onze facebookpagina om te zien hoe een team van jouw vereniging de clinic van twee internationals kan winnen. 
 
 
website - gegevens wijzigen - contact

Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden