header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

KNHB nieuwsbrief 25 februari 2015

Nieuws afbeelding 4-3-2015
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 4 - 24 februari 2015 KNHB VERENIGINGEN
Beste lezer,
De tweede helft van de competitie gaat bijna van start. De meeste teams zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Ook het Nederlands Elftal Dames begint weer met trainen. Op 17 maart spelen zij een oefeninterland tegen Duitsland, op de Haagsche Hockeyvereniging hdm. 
 
Inhoud
- Nieuws
- Thema
- Uit de regio
- Oproep
- Agenda
- Uitgelicht 
Volg ons
TwitterFacebookLinkedIn
NIEUWS

Compensatie ecotaks komt te vervallen 
 
Tijdens het tweede kwartaal van 2015 kunnen sportverenigingen voor de laatste keer een aanvraag ‘compensatie ecotaks’ indienen voor de energiebelastingen op de verbruikte energie. De beschikbare financiering vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wordt ingezet om investeringen in energiebesparende maatregelen te stimuleren. Vanaf 1 januari 2016 kunnen sportverenigingen subsidie aanvragen voor verduurzaming van de accommodatie. Als voorbereiding op deze nieuwe regeling is het voor besturen raadzaam om na te gaan welke duurzame investeringen lonend zouden kunnen zijn en of deze vanaf 2016 in gang gezet kunnen worden. Voor vragen kun je terecht bij Karin van Willigen, Manager Financiën KNHB, [email protected].   
 
Penningmeester van het jaar 2015 
 
Penningmeesters zijn belangrijke maar vaak onderbelichte vrijwilligers. Doet de penningmeester van jouw hockeyclub onmisbaar werk? Zet hem of haar dan in het zonnetje. Ga naarwww.penningmeestervanhetjaar. nl en stuur een persoonlijk bedankje. Ook kun je dan direct jouw penningmeester nomineren tot en met 26 april 2015. De genomineerden maken kans op de titel ‘Penningmeester van het jaar 2015’ en 2500 euro voor de club.
 
Workshops G-hockey
 
De groei van G-hockey maakt de behoefte aan goede trainers en begeleiders groot. De KNHB biedt een bijscholingsaanbod G-hockey aan. Dit aanbod bevat een cursus ‘Trainingsbegeleider G-hockey’ en verschillende workshops van Tischa Neve, kinderpsycholoog, opvoedkundige en speltherapeut. De workshops zijn speciaal gericht op begeleiders en trainers binnen G-hockey. Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op onze website. Voor vragen kun je contact opnemen met Henriëtte van Aalderen, Projectleider dienstverlening KNHB, henriette.van.aalderen@ knhb.nl.   
 
THEMA

Schademelden

 
De KNHB sloot voor haar leden bij Interpolis twee verzekeringen af:
-      een aansprakelijkheidsverzekering
 -     een ongevallenverzekering
Beide verzekeringen bieden secundaire dekking. Dit betekent dat als er een andere verzekering is waarop je een beroep kunt doen voor jouw zaak (bijvoorbeeld een particuliere verzekering van de schadeveroorzaker), je de zaak eerst daar moet aanmelden. Alleen wanneer die polis geen dekking biedt of wanneer er kosten zijn die vanuit die verzekering niet vergoed worden, én wanneer de verzekerde wettelijk gezien aansprakelijk is voor (letsel)schade, komt de schade eventueel in aanmerking voor vergoeding door de verzekeringen van de KNHB. Voor een snelle en gemakkelijke afhandeling van schades hebben we de schadeformulieren  geoptimaliseerd. 
 
De Gezonde Sportkantine 
 
Een gezonde voedingskeuze is onlosmakelijk verbonden met sport en bewegen voor jong en oud. Een gezond aanbod van eten en drinken past daarom bij de sportieve en maatschappelijke functie van de sportvereniging. Na afloop van het sporten komt een groot deel van de sporters bijeen in het clubhuis om wat te eten en te drinken. Veel hockeyverenigingen zijn al begonnen met het inrichten van een Gezonde Sportkantine
 
UIT DE REGIO

Funkey in Amstelveen
 
In januari 2015 vonden de eerste clinics van ‘Funkey in Amstelveen’ plaats. Dankzij dit project komen 3400 kinderen van vier tot acht jaar in aanraking met hockey, honkbal, rugby en voetbal. Door middel van Funkey-lessen, die door opgeleide docenten tijdens de gymlessen op scholen worden aangeboden, worden kinderen enthousiast gemaakt voor sporten.

Funkey, Plezier (FUN) in goed leren bewegen is de sleutel (KEY), is geïnitieerd door de KNHB en in dit voorbeeld gericht op de lokale situatie in Amstelveen.
 
 
OPROEP

Win een ‘Deluxe Pakket’ voor jouw Shoot Out clubkampioenschap
  

 
Net als vorig jaar biedt Interpolis een leuke extra voor clubs die deelnemen aan de Interpolis NK Shoot Out. Deelnemende verenigingen maken kans op een ‘Deluxe Pakket’ voor hun eigen clubkampioenschap. Dit betekent dat het clubkampioenschap wordt aangekleed met een opblaasbare boarding om de goal én het shoot out gebied. Daarnaast worden persoonlijke actievideo’s gemaakt van alle deelnemers. Wil jij met jouw club kans maken op dit pakket? Aanmelden kan tot 1 maart 2015.
 
AGENDA
 
- Start tweede helft Hoofdklasse                    1 maart 
- Technisch Kader Congres (Soesterberg) 4 maart 
- Start tweede helft Bondscompetitie 8 maart
- Oefeninterland Dames Nederland - Duitsland (hdm)               17 maart
 
UITGELICHT

10 tips voor een succesvolle Sportimpuls aanvraag
 
  
De vierde ronde van de Sportimpuls is gestart. De Sportimpuls is een landelijke stimuleringsregeling voor sportaanbieders en is bedoeld om - niet of onvoldoende bewegende - groepen in de wijk aan het sporten te krijgen. De behoefte van de doelgroep staat in de aanvraag centraal. Om tot een succesvolle aanvraag te komen stelde Yusuf Celik, verenigingsadviseur bij Rotterdam Sportsupport, ‘10 tips voor een Sportimpuls aanvraag' op. Funkey Amstelveen, waarover je eerder in deze nieuwsbrief las, is een voorbeeld van een project dat de Sportimpuls subsidie kreeg toegekend. 
 
 
website - gegevens wijzigen - contact

Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

19-4 Lustrumloop

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden