header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Verenigingsnieuwsbrief 26 maart 2015

Nieuws afbeelding 30-3-2015
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 6 - 26 maart 2015 VERENIGINGEN
Beste lezer,
Met ingang van het hockeyseizoen 2015-2016 is het dragen van een mondbeschermer verplicht. De KNHB start deze week met de campagne ‘Wel zo slim: bitje in’. Meer hierover lees je in deze editie van de verenigingsnieuwsbrief. 
Inhoud
- Nieuws
- Thema
- Oproep
- Agenda
- Uitgelicht 
Volg ons
TwitterFacebookLinkedIn
NIEUWS

Vernieuwd warming-up programma! 

Een goede warming-up verkleint de kans op blessures. Om veilig en met plezier te kunnen (blijven) hockeyen is het belangrijk dat een speler al op jonge leeftijd de juiste oefeningen leert. De KNHB ontwikkelde samen met VeiligheidNL en Interpolis een nieuw warming-up programma. Tijdens vier bijeenkomsten verspreid door het land geeft sportfysiotherapeut Rik Geusmeer informatie over dit programma en de achterliggende doelen. Deze bijscholingsavond is interessant voor trainers, coaches van (jeugd) teams, technisch managers, looptrainers en fysiotherapeuten. Geïnteresseerden kunnen zich kosteloos aanmelden. 
THEMA

Themanieuwsbrief Sociale Veiligheid 
 
De KNHB stelde in haar visie 2020 een viertal strategische uitgangspunten op. Eén van die uitgangspunten is ‘Een positieve maatschappelijke impact’. Speerpunt binnen dit thema is onder andere ‘De vereniging als geborgen omgeving’. Dit onderwerp staat momenteel volop in de belangstelling en samen met onder andere NOC*NSF ontwikkelde de KNHB beleid op dit thema.  
Om verenigingen over de meest actuele thema’s en mogelijkheden te informeren, verstuurt de KNHB medio april een speciale nieuwsbrief 'Sociale Veiligheid' naar alle voorzitters, secretarissen en de VertrouwensContactPersonen die bij de KNHB bekend zijn. Hierin onder andere aandacht voor het Stappenplan ‘hoe te handelen bij meldingen ongewenst gedrag’ en meer informatie over de ‘screening’ van betaalde krachten en vrijwilligers.        
Mondbeschermer verplicht – Informeer de leden

Met ingang van het hockeyseizoen 2015-2016 is het dragen van een mondbeschermer verplicht. Dit geldt voor alle categorieën spelers (junioren/senioren) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. De KNHB wil haar verenigingen ondersteunen bij en voorbereiden op de invoering van de regel. Tijdens de tweede helft van het seizoen 2014-2015 brengt de KNHB middels een campagne met de slogan 'Wel zo slim: bitje in.' de regelwijziging onder de aandacht. Alle informatie en een digitale toolkit is terug te vinden op de website van de KNHB. In de toolkit zitten diverse communicatiematerialen (bruikbaar voor de verenigingswebsite en/of narrowcasting systemen) die verenigingen helpen om hun leden te informeren over de nieuwe regel.
OPROEP

Adressering facturen en declaraties 


Om facturen en declaraties tijdig te kunnen betalen, verzoekt de KNHB je om deze bij voorkeur digitaal te versturen naar [email protected] of [email protected]. Wellicht ten overvloede willen wij er op wijzen dat facturen en declaraties niet naar commissieleden of andere contactpersonen verstuurd hoeven te worden. Indien het digitaal verzenden van de facturen of declaraties niet mogelijk is, is het ook mogelijk ze per post te sturen naar Postbus 2654, 3430 GB Nieuwegein t.a.v. de administratie. 
AGENDA

Euro Hockey League (H.C. Bloemendaal)  1 t/m 6 april 
Rabobank Eurohockey Club Champions Cup (S.C.H.C.)  3 t/m 6 april 
Districtskampioenschap Interpolis NK Shoot Out (H.C. Tilburg)       6 april 
Oefenwedstrijd Nederland - België Heren (A.M.H.C. Upward)  14 april 
Voorronden Nationale Schoolhockeycompetitie 2015   17 april
UITGELICHT

Deluxe pakket Interpolis NK Shoot Out

Inmiddels hebben meer dan 100 clubs zich aangemeld voor het Interpolis NK Shoot Out. Vorige week zijn uit alle aanmeldingen voor 1 maart drie clubs getrokken. Zij winnen het Deluxe Pakket: hun clubkampioenschap wordt extra aangekleed. H.C. Oirschot, H.H.C. Haackey en M.M.H.C. Voordaan behoren tot de gelukkigen! De winnende clubkampioenschappen worden aangekleed met een blowboarding van Interpolis rondom het shoot out gebied: voor echte shoot out spanning! Van alle deelnemers worden ter plekke persoonlijke actievideo’s gemaakt, die later online terug te zien zijn op deze website
website - gegevens wijzigen - contact

Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden