header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Verenigingsbrief 20 augustus 2015

Nieuws afbeelding 21-8-2015
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 14 - 20 augustus 2015  VERENIGINGEN
Beste lezer,
Een nieuw seizoen staat voor de deur en de voorbereidingen zijn in volle gang. Om goed van start te gaan zijn allerlei dingen van belang. Bijvoorbeeld de nieuwe spelregels, maar ook het registreren van alle nieuwe functionarissen in LISA. In deze eerste editie van de verenigingsnieuwsbrief seizoen 2015-2016 lees je er alles over. 
 
Inhoud
- Nieuws
- Thema
- Uit de regio 
- Oproep
- Agenda
- Uitgelicht
Volg ons
TwitterFacebookLinkedIn
NIEUWS
 

Hockey.nl vernieuwd!

De site hockey.nl is vernieuwd. Natuurlijk lees je hier nog steeds alles over Oranje, maar nu ook over jouw (club)helden. Hockey.nl is dé plek voor hockeyers en fans. Alle 320 verenigingen hebben een prominente plek op de site. Ook is het nu mogelijk een account aan te maken.  De voordelen? 

  • Altijd het laatste hockeynieuws speciaal voor jou geselecteerd
  • Praat mee over jouw favoriete sport
  • Volg meerdere teams met de vernieuwde Standenmotor 
Bekijk, lees, volg, deel, like en praat mee op hockey.nl. Volgende week informeren we de communicatiefunctionarissen meer uitgebreid.
Ken jij de nieuwe spelregels al?

Met ingang van het nieuwe seizoen gelden nieuwe spelregels. Zo zijn veldspelers verplicht mondbescherming ('bitje') te dragen gedurende de   wedstrijd en betekent een groene kaart naast een waarschuwing ook een   tijdstraf van twee minuten. Om jouw leden zo goed mogelijk te informeren kun je gebruik maken van kant-en-klare informatieteksten en banners (bruikbaar voor de verenigingswebsite en/of narrowcastingsystemen). 
THEMA


Pak die voorsprong: Kom naar een van de 'Spelregelcafés'

Vanaf september vinden er bij diverse verenigingen ‘Spelregelcafés’ plaats. Een ‘Spelregelcafé’ is bedoeld voor iedereen die goed op de hoogte wil zijn van de spelregels en uitleg wil krijgen over de nieuwe regels. Deze interactieve avond wordt geleid door een bondsscheidsrechter. Aanvoerders, scheidsrechters, trainers/coaches, commissies, begeleiders, examinatoren en andere vrijwilligers, iedereen is welkom. Voor iedereen die alles wil weten over de (nieuwste) spelregels, bezoek het 'Spelregelcafé'. Voor meer informatie over de data en locaties en om je aan te melden klik hier.

 
'Blijf Helder' campagne NOC*NSF en HEINEKEN
 

Op 22 mei 2015 zijn NOC*NSF en HEINEKEN gestart met de 'Blijf Helder' campagne; een programma om verantwoord alcoholgebruik bij sportverenigingen te bevorderen. Hiermee wordt een nieuwe weg ingeslagen: goed gedrag wordt beloond. Hoe succesvoller een deelnemende vereniging is bij het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik, des te groter de kans op het winnen van mooie prijzen. Bijvoorbeeld een reis voor twee personen naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in augustus 2016. Meld jouw vereniging daarom nu aan op de website van Blijf Helder!

 
EHBO-doos op tijd weer aangevuld en bereikbaar

Blessurepreventie is een belangrijk aandachtspunt van de KNHB. Door het treffen van eenvoudige maatregelen kunnen de vervelende gevolgen van blessures worden verkleind. De KNHB heeft daarom veel nuttige informatie op haar website staan. Zorg er ook voor dat de EHBO-doos weer goed gevuld is en bereikbaar voor teams tijdens trainingen en wedstrijden.
 
UIT DE REGIO
 

Funkey Fiësta tijdens het Volvo Invitational Tournament

Tijdens het Volvo Invitational Tournament U16 en U21, dat in juli op BHV Push plaatsvond, heeft de KNHB een Funkey Fiësta georganiseerd voor kinderen (in de leeftijd van 4-8 jaar). Zo’n zestig kinderen van basisscholen en BSO's uit de omgeving Breda hebben hieraan deelgenomen (een van de BSO’s stuurde de KNHB een leuk bedankje zie afbeelding). Wil jouw vereniging ook een Funkey Fiësta organiseren? Neem dan contact op via [email protected] voor tips en ondersteuning.

 
OPROEP

Kloppen alle functionarissen van jouw vereniging in LISA?
 

Bij een nieuw seizoen vinden er vaak ook wijzigingen plaats als het gaat om functies binnen verenigingen. Om er voor te zorgen dat de KNHB informatie rechtstreeks naar de juiste persoon binnen de vereniging stuurt, is het belangrijk dat de gegevens in het ledenadministratiesysteem correct zijn ingevoerd. De KNHB kan de database niet aanpassen en is dus afhankelijk van de invoer van gegevens door verenigingen. Heeft jouw vereniging nog geen contactpersonen voor bepaalde functies ingevuld, dan raden wij aan dit z.s.m. te doen en de functies aan de juiste functionarissen toe te kennen. Zo weet je zeker dat jouw vereniging alle informatie ontvangt. Let op: Er zijn ook twee nieuwe functies toegevoegd, namelijk contactpersoon technisch kader en trainers coördinator.  

 
Warming-up programma voor hockeyers
 

De KNHB heeft in samenwerking met VeiligheidNL, partner Interpolis en kinder- en sportfysiotherapeuten een warming-up programma ontwikkeld. Via een website en een speciaal ontwikkelde app kan iedereen zelf een warming-up samenstellen. In het programma zijn oefeningen opgenomen die je kunt toepassen om veilig en met plezier te kunnen hockeyen. Nieuwsgierig? Klik hier voor de promo.
Maak je al gebruik van dit programma, vergeet dan niet de reset button te gebruiken bij de start van het nieuwe seizoen.

Ga naar www.hockey.warming-up.nl of download de gratis App in de App Store en Google Play.

 
AGENDA
 
Unibet EuroHockey Championships 2015 (EK Dames en Heren)    21 t/m 30 augustus 
- Start Bondscompetitie  Overgangsklasse en Eerste Klasse 6 september
- Start competitie Hoofdklasse Heren en Dames 13 september 
- Start overige Bondscompetities senioren 13 september
 
UITGELICHT
 

EK Hockey in beeld

De Unibet EuroHockey Championships 2015 (EK 2015) vindt plaats van 21 tot en met 30 augustus in Londen, Engeland. Het Nederlands Elftal Dames zit in poule A samen met België, Polen en Spanje. Het Nederlands Elftal Heren zit in poule A samen met Engeland, Rusland en Spanje. Wil je de wedstrijden live volgen? Dat kan via NOS. De NOS zendt alle wedstrijden van Oranje live uit op televisie en via een livestream op internet http://nos.nl/sport/.
Daarnaast is Hockey.nl met twee verslaggevers aanwezig. Ga voor het laatste nieuws, interviews en westrijdverslagen naar www.hockey.nl.

Volg het Nederlands Elftal Dames en Heren via twitter, facebook en instagram via @OranjeHockey.
 
 
 
website - gegevens wijzigen - contact

Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden