header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen

Dames 1 MHCL - Wijchen

Nieuws afbeelding 14-9-2015

De hockeysters van Leeuwarden hebben hun periode van voorbereiding goed afgesloten met een teamweekend en een aantal leerzame oefenwedstrijden.


Zondag was het de start van de nieuwe competitie. Onze dames mochten direct uit naar Wijchen. Een tegenstander die de afgelopen seizoenen vaak een lastig te bespelen tegenstander bleek, met wisselend resultaat. Maar MHCL heeft in de landelijke tweede klasse de eerste punten verdiend want er werd in Wijchen overtuigend gewonnen met 0-3.

Leeuwarden begon direct aanvallend en de openingstreffer werd al vrij snel gemaakt. Vanuit een strafcorner prikte Claire Bloem de bal in het net: 0-1. Daarna werd het spel vooral op het middenveld gespeeld. Wijchen kon een aantal keer counteren, maar deze aanvallen werden snel onschadelijk gemaakt door de Leeuwarder defensie.

Na de rust kon deed Wijchen een ultieme poging om grip op het Leeuwarder spel te krijgen, maar de Friese defensie bleek goed bestand tegen deze druk. Wijchen moest noodgedwongen het compacte spel loslaten en de ruimte die daarmee ontstond werd door MHCL goed benut. De interceptie van Hinke Tettero was de inleiding tot de beslissing van de wedstrijd, want met een sprint vanaf de eigen 23-meter lijn, waarbij zij onderweg enkele tegenstanders passeerde zette ze ook de Wijchense keepster op het verkeerde been en scoorde de 0-2. Met nog een kwartier te spelen rondde Claire Bloem met een knappe backhandslag een fraaie, snelle aanval af: 0-3. Met een tevreden gevoel werd de lange terugreis naar Leeuwarden aanvaard.

 

Leeuwarden gaat de volgende wedstrijd, aanstaande zondag om 12:45 uur thuis tegen Bully, in als koploper van de tweede klasse D.
    
 

Agenda

25-10 Videobespreking H1

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN