Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast

MHCL Dames 1 wint van Spitsbergen

Wedstrijdverslagen Nieuws afbeelding

11-10 Met 3 punten weer terug naar Leeuwarden! Spitsbergen - uit Veenendaal - begon opportunistisch aan de wedstrijd met een hoge druk. Hier kon Leeuwarden goed op anticiperen en hockeyde onder de druk uit. Na een kwartier kwam de 0-1 op het scorebord door Lianna Touwen, die de bal in de verre hoek flatste. Spitsbergen kreeg nog een grote kans op de 1-1, maar de bal ging rakelings naast. Daarna

Lees verder

MHCL Dames 1 wint van Twente

5-10 Zondag nam Leeuwarden het op het zonnige Kalverdijkje op tegen het nog puntloze Twente. In Leeuwarden nam de middenmoter het initiatief en hield de punten in eigen huis.

Lees verder

Dames 1 MHCL - Wijchen

14-9 De hockeysters van Leeuwarden hebben hun periode van voorbereiding goed afgesloten met een teamweekend en een aantal leerzame oefenwedstrijden.

Lees verder

Dames 1 MHCL - Eelde

17-5 Zondag 17 mei speelde Leeuwarden Dames 1 om lijfsbehoud tegen Eelde. Leeuwarden deed goede zaken in Eelde en won overtuigend (1-6). Eelde is gedegradeerd, maar het blijft ongemeen spannend onderin de tweede klasse D. Want met nog twee wedstrijden te gaan zijn er nog maar liefst zes ploegen die in de race om die andere degradatieplaats te ontlopen. Leeuwarden en Bully hebben de beste

Lees verder

Dames 1 MHCL - Barneveld

11-5 Zondag 12 mei speelde Dames 1 tegen directe concurrent  Barneveld.

Lees verder

Dames 1 MHCL - PW

20-4 Yessss we did it!! 3 punten!!
Leeuwarden ontving zondag 19 april in de landelijke tweede klasse Prinses Wilhelmina (PW) uit Enschede. In het degradatieduel liep de spanning hoog op.

Lees verder

Dames 1 MHCL - Civicum

22-3 De hockeyvrouwen van Leeuwarden hebben vandaag de eerste uitoverwinning geboekt. Het was een lange reis naar Cuijck, waar CMHC Civicum met 0-1 werd verslagen.

Lees verder

Dames 1 MHCL - Bully

16-3 De hockeydames van Leeuwarden zijn vandaag afgereisd naar Oldenzaal (OHC Bully). Vol vertrouwen gingen de dames richting Twente, maar het mooie spel, was wederom niet genoeg.

Bully opende met een hoge druk, waardoor Leeuwarden al gauw achteruit moest hockeyen. 'Geklungel' voor de goal zorgde voor opnieuw een snel tegendoelpunt: 1-0.

Lees verder

MHCL Dames 1 verliest van Phoenix

9-3 De Leeuwarder hockeydames speelden zondag de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. De nummer zes, Phoenix, bracht een bezoek aan Leeuwarden (achtste plaats).

Lees verder

Dames 1 te sterk voor koploper

1-12 In eigen huis speelde Leeuwarden Dames 1 zondag 30/11 tegen koploper Beuningen in de tweede klasse; de ploeg won 2-1.

De Friese hoofdstedelingen begonnen fel aan de wedstrijd. De eerste paar kansen op de openingstreffer waren dan ook van Leeuwarden. Beuningen kwam terug met een paar strafcorners, maar geen van de corners werd raak geschoten.

Lees verder

Wedstrijdverslagen

17-11 Zondag 16/11 speelden de hockeyvrouwen van Leeuwarden in eigen huis tegen hekkensluiter Eelde.
Leeuwarden begon fel aan de wedstrijd en dat betaalde zich al snel uit in een eerste doelpunt. Eva Kramer liep de cirkel binnen en schoot de bal hoog in het doel: 1-0.

Lees verder

Dames 1 MHCL - Twente

3-11 Leeuwarden speelde vandaag in eigen huis tegen Twente uit Hengelo.

De ploeg uit het Oosten verraste alle elf dames van Leeuwarden door in de eerste minuut te scoren. De bal werd van richting veranderd en kwam ongelukkig tegen een Twentse stick aan: 0-1.

Lees verder

28-9 De hockeydames van Leeuwarden speelden deze week tegen de promovendus Civicum uit Cuijck. De dames gingen vol zelfvertrouwen de wedstrijd in. Het vertrouwen was dan ook in het spel te zien en leverde al snel een aantal strafcorners op. Leeuwarden was te veel bezig met het scoren van doelpunten. Civicum kon daardoor makkelijk counteren en de verdediging uitspelen: 0-1.

Lees verder

17-11 Wedstrijdverslagen, leuk om te maken, erg leuk om te lezen. Helaas gebeurt het niet zo vaak, terwijl iedereen die hockeyt op z'n persoonlijke pagina zelf een verslag kan maken dat dan automatisch op de website geplaatst wordt: je vindt ze onder <wedstrijden>, <verslagen>
Of klik op deze link

Lees verder

Dames 1 uit tegen Wijchen

10-11 De dames van Leeuwarden speelde vandaag uit tegen Wijchen. Het duurde niet lang voordat de openingstreffer werd gemaakt. Een fout in de cirkel leverde Wijchen een strafcorner op in de derde minuut. Het schot ging hard langs de lijnstop en leverde een stand op van 1-0. Daarmee was de strijd nog niet gestreden. De ploeg uit Leeuwarden bleef druk zetten en speelde lange tijd op de helft van

Lees verder

4-11 De dames uit Leeuwarden begonnen fris aan de wedstrijd tegen Twente. Al gauw werden er kansen gecreëerd en mooi combinatiespel gespeeld. Het bleef echter de gehele eerste helft 0-0. In de tweede helft begon het echt te lopen bij Leeuwarden. Het tempo ging omhoog, wat de tukkers niet konden belopen. Annemarie van Griethuijsen schoot de openingstreffer fraai langs de keeper. Het vertrouwen

Lees verder

Dames 1 zaalhockey zondag 13 januari 2013

14-1 Zondag 13 januari 2013 speelde Dames 1 in de zaal voor het eerst dit seizoen thuis in Sportcomplex het Kalverdijkje en dat leverde gelijk een volle tribune op. Lekker inspirerend om zo twee belangrijke wedstrijden te spelen.   De eerste wedstrijd tegen hekkesluiter Hoogeveen leverde een aantal mooie acties en veel doelpunten op. De wedstrijd eindigde in een 8-1 overwinning.   De

Lees verder

Fotoverslag zaalhockey MA1 zondag 9 december

10-12 Meisjes A1 speelde zondagmiddag de eerste zaalwedstrijden tegen Groningen MA2 en Harlingen MA1 in Sporthal Kalverdijkje. Humphrey Paap maakte een fotoverslag. De eerste wedstrijd tegen Groningen MA2 werd met 4-3 verloren. De tweede wedstrijd kende een erg spannende slotperiode en eindigde uiteindelijk in een 4-4 gelijkspel.   Klik hier voor het fotoverslag

Lees verder

Fotoverslag JB1 - Hondsrug

2-12 Zaterdagmiddag 1 december speelde JB1 thuis tegen Hondsrug. Er werd met 4-1 gewonnen! Hier is het fotoverslag. De foto's zijn gemaakt door Siem Akkerman.

Lees verder

MD3 sluit tussencompetitie winnend af en is kampioen!

2-12 Tussen de herfstvakantie en de winterstop speelde MD3 een tussencompetitie. Afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd.   Het beloofde uit in Heerenveen een spannende wedstrijd te worden met een gelijk doelsaldo vanuit de eerste 4 wedstrijden (18) en waarbij MD3 al nummer 1 stond met 2 goals tegen en MD5 van Quick Stick met 4 goals tegen. Kortom, bijna gelijk gestart aan de

Lees verder

Wedstrijdverslag Nieuwegein - Dames 1

13-11 Uit tegen Nieuwegein, dat met nul-uit-acht stijf onderaan staat. Dan weet je dat er mogelijkheden zijn, maar zo'n positie brengt ook verplichtingen met zich mee en dat geeft een zekere spanning. Spanning waar je alle tijd voor hebt om die een plaats te geven tijdens de lange autorit naar het zuiden. Voor de historici onder ons: Spelen we eigenlijk in Vreeswijk of in Jutphaas, want zo heten de

Lees verder

Wedstrijdverslag Dames 1 - GHBS

15-10 Zondagmorgen pakten donkere buien zich samen boven het hoofdveld van de hockeyclub in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen GHBS. Eén van de sterkste teams uit deze competitie. De nattigheid had in ieder geval geen effect op het ethousiasme van de beide mini's van de week die vanaf de teambespreking tot en met het uitlopen na de wedstrijd één en al inzet waren, getuige

Lees verder

Wijchen - Dames 1

7-10 Wijchen ligt op de grens tussen Gelderland en Noord-Brabant. En dat hebben we geweten, want die 200 kilometer lange rit gaat je niet in de koude kleren zitten. Gelukkig werden we warm ontvangen door Mechteld (ex MHCL), de Wijcher coach die is geboren in Leeuwarden en 5(!) Friese supporters.   Leeuwarden opende de wedstrijd veel beter dan vorige week en dat leverde in de 12e minuut de

Lees verder

Roden H1- Leeuwarden H1

23-9 Het was prima hockeyweer deze zondagmiddag. Moeders zou geen vragen stellen over de veel te grote zonnebril, die nodig was om nog een beetje stoer te kijken. Achter deze brillenglazen als koffieschoteltjes, lagen felle Leeuwardse ogen vol spanning. Spanning en angst is iets totaal verschillend, moge hierover twijfelaars zijn. Want Heren1 is voor niemand bang.

Lees verder

Arnhem H1-Leeuwarden H1

17-9Zoals de zondag vaak begint, ging ook deze wekker te vroeg. Na drie keer omdraaien, een beetje aanstellen tegen de baas in huis over vermoeide benen, moest het er van komen.
Om elf uur vertrokken we naar Arnhem. Dat is die plek vlakbij de Poolse grens, midden in een donker bos. Prachtige locatie, leuke club, maar dat zul je van een heren 1 speler nooit zo horen.

Lees verder

Op jacht naar de schat, deel 2: De Posbank

16-9 Het is zondag 16 september als Dames 1 uit speelt tegen AHC (om de verwarring compleet te maken: Dat is Arnhem, in Velp, met een fraai complex in de bossen, aan de voet van de Posbank). Arnhem is vorig seizoen als 3e in de poule geeindigd, is ambitieus dit seizoen en heeft een jong en gedreven team. Een lastige uitgangspositie voor de Leeuwarder dames, maar de sfeer is goed, na de mooie

Lees verder

1-2-3-4, hoedje van, hoedje van, ...

10-9 De start van het nieuwe seizoen. Alle teams spelen thuis en het is mooi weer. En Dames 1 speelt het eerste weekend gelijk haar eerste thuiswedstrijd. Dat levert een vol balkon en veel publiek langs de lijn. Dames 1 is na promotie weer terug in de 2e klasse en speelt de eerste wedstrijd tegen Zutphen. Met het warme, zonnige en windstille weer beloofd het een zware wedstrijd te

Lees verder

PW – MHCL Dames 1 (2-2)

7-12
De wedstrijd tegen PW was alweer de eerste returnwedstrijd voor de tweede  helft. De eerste wedstrijd die we tegen PW speelden, hadden we gewonnen met 2 -1. Die uitslag was toen voor ons een welkome verrassing, aangezien we immers niet een hele denderende voorbereiding hadden gehad.

Lees verder

wedstrijdverslag D1

20-10Afgelopen zondag hebben we het weer opgenomen tegen Eelde. Tijdens de voorbereiding hadden we al een keer een oefenwedstrijd tegen deze dames gespeeld, toen wisten we met 4-1 van ze te winnen. Zondag begon de wedstrijd goed voor ons, na niet al te lange tijd maakte Nienke het eerste goal. De 1-0 hebben we niet lang kunnen vasthouden want Eelde maakte 2 tegengoals, waardoor we opeens met 2-1

Lees verder

14 maart 2010 Bully (Oldenzaal) – MHCL Dames 1

15-3Vorige week werd onze thuiswedstrijd tegen Arnhem nog afgelast wegens het koude weer. Gelukkig regende het vandaag alleen, en konden we vanochtend vroeg aan onze rit naar Oldenzaal beginnen.

Lees verder

MHCL Heren 1- QZ Heren 1

En hou ook de Huis aan Huis in de gaten!

Lees verder

Doetinchemsche hockeyclub – Mixed hockeyclub Leeuwarden (1-1)

16-11Vanochtend zaten we bijna compleet in de auto op weg naar Doetinchem. Vorig jaar hadden we daar dik gewonnen met 7-1. Dus we hadden toch wel hoge verwachtingen van deze wedstrijd.
Met enige vertraging begonnen we de wedstrijd. Want een wedstrijd begin je toch echt met 22 speelsters en 2 scheidrechters.

Lees verder

MHCL Dames 1 – Hockeyclub Malburgen (6-1)

2-11De weersvoorspellingen waren slecht voor zondag volgens buienradar.nl maar gelukkig hebben we het in Leeuwarden droog gehouden. De wedstrijd tegen de nummer laatst stond op de planning. Dat was op dat moment Malburgen. Malburgen blijkt toch elk jaar weer voor Leeuwarden een lastige ploeg. De resultaten tegen hun zijn ook altijd erg wisselend. Daarom kon je bij ons hele team ook merken dat er van

Lees verder

Arnhemsche HC Dames I –MHC Leeuwarden Dames I (3-1)

21-9Nadat een aantal teamleden eerst genoten had van het prachtige Velp en omgeving begonnen we allemaal met veel vertrouwen aan de wedstrijd. Arnhem begon sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde in een snel tegen doelpunt.

Lees verder

MHCL Dames 1 - Leusden (3-2)

18-5Voor MHC Leeuwarden Dames 1 stond zondag 17 mei Leusden als afsluiting van dit seizoen op het programma. De Leeuwarder dames kwamen op voorsprong door een doelpunt van Else van der Meer. Een paar minuten later was het Heleen Kibbelaar die voor MHC Leeuwarden de stand op 2-0 zette. MHC Leusden vocht zich echter terug naar 2-2 ruststand. Leeuwarden toonde in de tweede helft karakter. De ploeg ging

Lees verder

HCM - MHCL Dames 1 (2-2)

27-4MHC Leeuwarden speelde zondag uit tegen het Arnhemse HCM. De eerste tien minuten zette HCM de Leeuwardense dames flink onder druk, maar dankzij een benutte strafcorner van Kirsten van der Veen kwam MHCL toch op voorsprong. Judy Abercrombie bepaalde de ruststand zelfs op 0-2. In de tweede helft had  HCM het beter van het spel en scoorde twee keer. Met een eindstand van 2-2 en gedeelde punten

Lees verder

PW - MHCL Heren 1 (8-3)

27-4Ondanks een goed begin van Leeuwarden, was het PW uit Enschede dat het eerst scoorde uit een strafcorner. De mannen bleven echter goed hockeyen en creëerden kansen. Johan Goslings scoorde uit een van die kansen na mooi voorbereidend werk van Olaf Loman. Kort daarna probeerde een verdediger van Leeuwarden een lange bal te onderscheppen, maar tipte deze in het eigen doel. Leeuwarden was na dit

Lees verder

Vooruitblik zondag 26 april 2009

26-4De meeste teams zijn vrij, maar Dames 1 en Heren 1 spelen beiden. Dames 1 speelt om 12:45 uur in Arnhem tegen HCM (Malburgen) dat twee plaatsen boven hen staat en Heren 1 speelt om 14:30 uur in Enschede tegen koploper PW. Verrassingen zijn mogelijk!

Lees verder

Leeuwarden Dames 1- Ede Dames 1 (1-4)

20-4Bij MHCL Dames 1 stond vandaag de koploper, Ede op het programma. Met mooi weer en een goede voorbereiding startte de wedstrijd. MHCL begon fel en dat was goed te zien. Na een mooie voorzet van Heleen Kibbelaar scoorde Else van der Meer het eerste doelpunt. Ede wist echter in de eerste helft ook het doel te vinden en zette de ruststand op 1-1. De tweede helft was het voornamelijk Ede die het

Lees verder

Leusden D1 - Leeuwarden D1 (1-0)

13-4Na de overwinning van vorige week tegen Doetinchem vertrok MHC Leeuwarden Dames 1 richting Leusden.
Na een spannende eerste helft stond de stand nog op 0-0. De twee ploegen waren zeker aan elkaar gewaagd.
Het was alleen Leusden die het doel vond en de stand op 0-1 zette. Na een zware wedstrijd vertrok MHC Leeuwarden
zonder punten naar huis.

Lees verder

Ares Heren 1 - MHCL Heren 1 (6-4)

5-4Leeuwarden begon de lastige uitwedstrijd in Apeldoorn goed en stond na vijf minuten door een strafbal van Johan Goslings op 0-1 voorsprong. Al snel na de 0-1 scoorde Olaf Loman en vergrootte daarmee de voorsprong naar 0-2. De mannen uit Leeuwarden hockeyden echter, ondanks dat ze wel twee keer scoorden, te onverzorgd. Hierdoor kon Ares nog voor rust de stand gelijk maken en er werd gerust bij een

Lees verder

Doetinchem Dames I - MHCL Dames I (1-7!)

5-4MHCL Dames 1 heeft zondag flink uitgehaald in Doetinchem! Dankzij een goal van Heleen Kibbelaar en een fraai benutte strafcorner van Laura Gubbels, ging de Leeuwarder ploeg met een 0 -2 voorsprong de rust in. Ook in de tweede helft bleven de dames van MHCL geconcentreerd spelen. Heleen Kibbelaar scoorde twee keer en zette de stand daarmee op een comfortabele op 0–4. Daarna lukte het Laura

Lees verder

MHCL - Kampen (1-2)

30-3MHCL Dames 1 ontving afgelopen zondag Kampen op eigen veld. Kampen is hekkensluiter in de competitie, dus op papier leek MHCL de sterkere ploeg. De Leeuwarder dames keken in de rust echter al tegen een 0-1 achterstand aan en in de tweede helft kon Kampen nog een keer scoren. Heleen Kibbelaar kon met een tegengoal de eer voor MHCL redden, maar ook zij kon niet voorkomen dat het Leeuwarder

Lees verder

MHCL - Eelde (5-8)

30-3Een enerverend duel met maar liefst 13 doelpunten!   Na vier gewonnen wedstrijden kregen de mannen van Leeuwarden de nog ongeslagen koploper Eelde op bezoek. Ondanks dat Leeuwarden wat afwachtend aan de wedstrijd begon, scoorden Olaf Loman al na 10 minuten 1-0. Eelde zette dit snel recht door snel twee tegendoelpunten te scoren. Leeuwarden kwam daarna via een mooie solo van Maurijn Oude

Lees verder

Tempo ’41 – MHCL (4-2)

23-3Zwolle - MHCL Dames 1 speelde zondag uit in Zwolle tegen Tempo ‘41. Alhoewel het team van Leeuwarden goed uit de startblokken kwam, keken de dames na 20 minuten spelen toch tegen een achterstand van 2-0 aan. Heleen Kibbelaar maakte het eerste doelpunt voor MHCL. Na nog een doelpunt van Tempo ’41 benutte Judy Abercrombie een strafcorner voor Leeuwarden. Met een stand van 3-2 was de

Lees verder

"De derby van het Noorden" Roden - MHCL (0-2)

23-3De mannen in het geel moesten tegen Roden uit. Leeuwarden begon fel en was de eerste helft de sterkere partij. Leeuwarden speelde het spel en Roden counterde er zo nu en dan over heen, maar werd telkens opgevangen door een alerte verdediging. Het scorebord stond op 0-0 toen de eerste helft er op zat. In de tweede helft moesten beide teams echt aan de bak. Leeuwarden kreeg al vrij snel een

Lees verder

Leeuwarden Dames I – Bully Dames I (3-3)

16-3MHCL Dames 1 speelde zondag 15 maart thuis tegen Bully uit Oldenzaal. Ondanks dat Bully het betere van het spel had, kwam Leeuwarden via een door Laura Gubbels benutte strafcorner op 1-0. De dames uit Oldenzaal wisten de stand nog voor de rust gelijk te trekken naar 1-1. Na de rust scoorde Heleen Kibbelaar 2-1 voor MHCL, maar Bully kwam weer terug met 2-2. Judy Abercrombie scoorde voor Leeuwarden

Lees verder

Leeuwarden H1 – Zwolle H1

16-3Op de tweede editie van Super Sunday kregen de heren van Leeuwarden het team van Zwolle, dat slechts 6 punten achter Leeuwarden stond, op bezoek. De mannen begonnen de wedstrijd geconcentreerd en al vroeg in de wedstrijd wist Olaf Loman Leeuwarden op voorsprong te zetten. Zwolle wist ook na dit doelpunt geen vuist te maken en al snel benutte Roderick van Rozen een kans uit de rebound van een

Lees verder

Leeuwarden D1 - Almelo D1 (6-3)

9-3Voor MHCL Dames 1 stond zondag 8 maart Almelo op het programma. Met hetzelfde aantal punten, maar met een beter doelsaldo stond Almelo één plaats hoger. Een belangrijke wedstrijd dus! Almelo voerde na het eerste fluitsignaal de druk op, maar MHCL Dames 1 wist zich staande te houden. Na 35 minuten spelen was het rust en was de stand nog steeds 0-0. Direct na de rust was MHCL Dames 1 nog niet

Lees verder

Leeuwarden H1 - Daring H1 (4-1)

9-3De mannen van Leeuwarden begonnen sterk aan de thuiswedstrijd tegen Daring uit Veendam. Al snel leverde dit een aantal kansen op, waarvan Johan Goslings er één met een mooie backhand vanaf de kop van de cirkel wist te verzilveren. Leeuwarden bleef ook na dit doelpunt het eigen spel spelen en Daring kwam er niet aan te pas. Dit leverde een ruststand van 3-0 op door doelpunten van nogmaals Johan

Lees verder

Leeuwarden H1 - Kromhouters H1 (5-3)

2-3Leeuwarden Heren 1 speelde de eerste helft niet sterk, maar had desondanks toch het betere van het spel. De ruststand was dan ook 3-1 in het voordeel van de Friezen. De Kromhouters kwam na de rust fel uit de startblokken. Leeuwarden wist dit echter door twee goed uitgespeelde counters te parereren en kwam, mede door een schitterende lob van Johan Goslings, zelfs op een 5-1 voorsprong. Met die

Lees verder

Leeuwarden Dames I – Soest Dames I (1-1)

2-3Voor het eerste dameshockeyelftal van Leeuwarden stond zondag een thuiswedstrijd tegen Soest op het programma. MHCL Dames 1 was na de winterstop klaar voor de eerste uitdaging. Fanatiek begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. MHCL nam de leiding met een mooi velddoelpunt van Heleen Kibbelaar. Na de rust vergrootte Soest de druk op de goal van Leeuwarden, maar MHCL Dames 1 hield dapper stand.

Lees verder

GHBS Dames 1 – MHCL Dames 1 (1-0)

19-11De beide eerste teams van MHCL speelden zondag bij GHBS uit in Groningen. De dames van Leeuwarden zetten GHBS vanaf het eerste fluitsignaal flink onder druk, maar tot scoren leidde dat voor de rust niet. Tien minuten na aanvang van de tweede helft verzilverde GHBS een kans en zette daarmee meteen de eindstand op het scorebord: 1- 0. Volgende week zondag ontvangen de dames van MHCL koploper Soest.

Lees verder

GHBS Heren 1 – MHCL Heren 1 (2-7)

19-11De mannen van Leeuwarden begonnen in Groningen geconcentreerd aan de wedstrijd en creëerden al snel twee kansjes. GHBS ging echter efficiënter met de kansen om en scoorde de eerste treffer van de wedstrijd. Leeuwarden bleef echter goed verder hockeyen en Maurijn Oude Essink tipte een voorzet van Johan Goslings mooi achter de Groninger doellijn. Die gelijkmaker spoorde Leeuwarden aan om nog meer

Lees verder

Leeuwarden Heren 1 – PW Heren 1

9-11Leeuwarden, zondag 9 november 2008 - Op Super Sunday kregen de mannen van Leeuwarden de koploper uit Enschede, die alle wedstrijden tot nu toe gewonnen hadden, op bezoek. Het Leeuwarder team was dus gewaarschuwd en zette daarom meteen druk op het doel van Enschede.  Johan Goslings wist na ongeveer 15 minuten spelen de mannen van Leeuwarden op een 1-0 voorsprong te zetten en kort daarop

Lees verder

Wageningen H1 te sterk voor Leeuwarden H1

3-11Wageningen, zondag 2 november 2008 - De lastige uitwedstrijd tegen Wageningen stond op het programma voor de hockeymannen van het eerste elftal van Leeuwarden. Gelijk na het eerste fluitsignaal zette Wageningen veel druk op de defensie van de Leeuwarders. Wageningen wist een strafcorner te forceren en scoorde daaruit de 1-0. De 2-0 viel al snel daarna. In het verleden wisten  de mannen

Lees verder

Leeuwarden Dames 1 – Doetinchem Dames 1

27-10Leeuwarden, zondag 26 oktober 2008 - Na een zware week trainen was MHCL Dames 1 klaar voor het duel tegen Doetinchem. Het eerste kwartier domineerde MHCL het spel. Na onnodig balverlies kwam de uitspelende ploeg met 0-1 voor. Hierna lieten de Doetinchemse dames het niet liggen en gingen ze de rust in met een 0-2 voorsprong. Na een paar nuttige tips van trainer/coach Marga Schweigmann van MHCL

Lees verder

Leeuwarden Heren 1 – Ares Heren 1

27-10Leeuwarden, zondag 26 oktober 2008 - De heren van Leeuwarden startten de wedstrijd fel, wat al snel enkele goede kansen opleverde. Toch wisten de heren van Ares als eerste een goal te scoren. Leeuwarden bleef na deze tegenslag rustig hockeyen en Johan Goslings bracht Leeuwarden weer op gelijke hoogte. Leeuwarden werd gesterkt door dit doelpunt en al snel scoorde Ewoud Verhoeven uit een

Lees verder

Leeuwarden H1 – Roden H1

20-10Leeuwarden, 19 oktober 2008 - Twee weken later dan gepland kon het duel tussen de mannen van Leeuwarden H1 en Roden H1 toch gespeeld worden. Leeuwarden begon fel aan de wedstrijd, wat de nodige kansen opleverde. Ewout Verhoeve zette de mannen van Leeuwarden al snel op een 1-0 voorsprong uit een strafcorner. Niet veel later wist Johan Goslings een goede aanval te bekronen met de 2-0. Daarna kwam

Lees verder

Leeuwarden MB1 - Groningen MB1

14-10Afgelopen zaterdag speelde meisjes B1 tegen Groningen B1 om het kampioenschap van de voorcompetitie in de topklasse. Er stond heel wat op het spel, want voor de winnaar lonkte deelname aan de landelijke competitie gedurende de rest van het seizoen! De titanenstrijd speelde zich af op neutraal terrein, nl. dat van de Graspiepers, en stond onder leiding van (duidelijk nog onervaren)

Lees verder

Zwolle Heren 1 - Leeuwarden Heren 1

28-9Zwolle, 28 september 2008. De mannen van Leeuwarden begonnen onvoldoende scherp aan de wedstrijd. Na 15 minuten spelen stond het team dan ook al met 2-0 achter. Leeuwarden zette een tandje bij en Maurijn Oude Essink scoorde uit een fraaie cornervariant 2-1. Florian van Duinen  volgde zijn voorbeeld en benutte een strafbal, waardoor Leeuwarden met 2-2 op gelijke hoogte met Zwolle

Lees verder

Bully Dames 1 – Leeuwarden Dames 1

28-9Oldenzaal, 28 september 2008. Het damesteam van Leeuwarden wist in de eerste helft tegen Bully een 0-1 ruststand af te dwingen. Lianne Touwen scoorde deze veldgoal. In de tweede helft zetten Bully Leeuwarden onder druk. De Leeuwardense keepster wist twee strafballen en de nodige strafcorners te keren. Maar aan het eind van de tweede helft stond er toch een 2-1 eindstand op het

Lees verder

Heren 1 uit: Elf doelpunten bij Daring

22-9MHCL had de eerste helft het betere van het spel, maar Daring scoorde na een defensiefout van Leeuwarden toch het eerste doelpunt.  De heren van de Leeuwardense club kwamen daarna sterk terug en konden met een 1-2 voorsprong aan de tweede helft beginnen. Even had het eerste herenteam van Leeuwarden nog hoop op de eindoverwinning, toen de voorsprong naar 1-3 werd uitgebreid. Maar daarna

Lees verder

Dames 1 uit: Leeuwarder Dames verslaan Almelo

22-9Het eerste damesteam van MHCL begon sterk aan de wedstrijd en domineerde de eerste helft het spel. Twee mooi uitgespeelde kansen wist Lianna Touwen nog voor de rust in doelpunten om te zetten. Met een 0-2 voorsprong gingen de Leeuwarder dames de rust in. In de tweede helft voerde Almelo de druk op het doel van Leeuwarden op. Een tegendoelpunt bleef dan ook niet uit. Met hard werken hield