header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

KNHB-nieuwsbrief nr 16

Nieuws afbeelding 22-9-2015
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 16- 17 september 2015 VERENIGINGEN
Beste lezer,
In oktober vinden extra selectieactiviteiten voor Nederlands Jongens/Meisjes A en Jongens/Meisjes B plaats. Daarom zijn wij op zoek naar toptalenten (veldspelers én keepers), nationaal jeugdteam waardig, die om wat voor reden dan ook niet eerder aan een selectieronde meededen. In deze nieuwsbrief vind je hier meer informatie over.
 
Volg ons
TwitterFacebookLinkedIn
NIEUWS
 
Overhandiging EHF vlag
 
In Londen heeft Sue Bodycomb als President van England Hockey de EHF vlag overhandigd aan Erik Cornelissen, voorzitter van de KNHB. In 2017 organiseert Nederland van 19-27 augustus het Europees kampioenschap voor Heren en Dames in Amsterdam.
 
Seniorenteams weer zes tegen zes bij zaalhockey
 
De KNHB heeft besloten dat ook de seniorenteams vanaf seizoen 2015-2016 weer zaalhockey spelen met zes spelers in plaats van vijf. De KNHB volgt hierin het besluit van de Internationale Hockey Federatie (FIH).
THEMA
 
Week van de scheidsrechter
 
De week van 3 tot en met 11 oktober is uitgeroepen tot ‘Week van de scheidsrechter’. Deze jaarlijkse waarderingscampagne sluit aan op het project "Naar een veilig sportklimaat”. Tijdens deze week worden (club)scheidsrechters in het zonnetje gezet. Vanuit verschillende sportbonden worden acties ondernomen en worden verenigingen gestimuleerd om eens extra aandacht aan hun scheidsrechters te besteden. Ook wij roepen verenigingen op om hieraan mee te doen. Dus, zet de scheidsrechters in het zonnetje en laat ons weten hoe jullie dit doen via #scheidsbedankt
Paragames Breda
 
Van 17 tot en met 20 september 2015 vinden De Paragames in Breda plaats. De Paragames zorgen wederom voor een fantastisch podium, waar zowel elektrisch als hand voortbewogen rolstoelhockey wordt gespeeld. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers en sponsoren die wederom dit toernooi mede mogelijk hebben gemaakt.
De Nederlandse teams zijn te zien op twee locaties in Breda. Voor meer informatie over de Paragames, zoals de locaties en wedstrijdschema’s ga je naar de KNHB website.
OPROEP
 
Extra selectieactiviteit voor Nederlands Jongens/Meisjes A en B
 
De KNHB is op zoek naar toptalenten (veldspelers én keepers), nationaal jeugdteam waardig, die om wat voor reden dan ook de boot gemist hebben om in aanmerking te komen voor de selectie van Nederlands Jongens/Meisjes A of Nederlands Jongens/Meisjes B.
Alléén de Technische commissie/commissie Tophockey van een vereniging kan talenten opgeven, uiterlijk voor dinsdag 6 oktober. Meer informatie over deze extra selectieactiviteit vind je op onzewebsite.
Organiseert jouw vereniging schoolhockey? Laat het ons weten!
 
Het seizoen is weer in volle gang en de schoolhockeyactiviteiten worden opgestart. Er staan weer Funkeylessen en Kennismakingslessen (zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs) gepland en ook de eerste schoolhockeytoernooien komen er. Om meer aandacht te kunnen besteden aan deze activiteiten ontvangen wij graag meer informatie vanuit de verenigingen over de activiteiten die plaatsvinden, klikhier voor het speciale formulier. Mocht jouw vereniging nog geen schoolhockey activiteiten organiseren maar lijkt het je wel een kans, kijk dan hier voor nuttige informatie.
Organiseer een clinic voor jouw jeugd
 
Een leuke dag organiseren voor de jeugd kan op vele manieren. Denk ook eens aan de twee KNHB-clinics die in samenwerking met Bovelander & Bovelander en Sportways georganiseerd worden. De ene hockeyclinic heeft spectaculaire opblaasvelden en bij de andere komt een international langs. Meer informatie kun je hiervinden.
Contactpersonen in LISA
 
Om er voor te zorgen dat de KNHB informatie rechtstreeks naar de juiste persoon binnen de vereniging stuurt, is het belangrijk dat de gegevens in het ledenadministratiesysteem (LISA) correct zijn ingevoerd zijn. Zo hebben alle contactpersonen Medische Zaken afgelopen week een specifieke nieuwsbrief ontvangen. Heeft jouw vereniging nog geen contactpersoon Medische Zaken en wil je de informatie wel ontvangen stuur dan een mail naar [email protected].
OPLEIDING
 
Vooraankondiging Opleiding Technisch Coördinator (TM3)
 
Er is goed nieuws voor alle Technisch Coördinatoren van verenigingen die graag hun deskundigheid verbreden en verdiepen. De KNHB Academie start in het najaar 2015 weer een opleiding Technisch Coördinator niveau 3 (TM3). De opleiding bestaat uit zeven workshops en vijf praktijkopdrachten en wordt gegeven in het Huis van de Sport, te Nieuwegein. Klik hier voor meer informatie en breng jouw Technisch Coördinator op de hoogte. Of schrijf de Technisch Coördinator direct in.  
AGENDA
 
 
Paragames Breda         17 t/m 20 september
UITGELICHT
 
Nieuwe Hockeyvisie online over de warming-up
 
Er staat weer een nieuwe Hockeyvisie online op Hockeycorner.nl. Dit keer gaat het artikel over 'Een goede warming-up: blessurevrij een leven lang hockeyen!!'. Lees snel verder.
 
website - gegevens wijzigen - contact

Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden