header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

KNHB-nieuwsbrief nr 18

Nieuws afbeelding 26-10-2015
Online lezen  |  Toevoegen aan adresboek
 
KNHB Koninklijk Nederlandse Hockeybond Koninklijk Nederlandse Hockeybond
Nr. 18 - 15 oktober 2015 VERENIGINGEN
Vorige week is de nieuwe slogan van de Sportiviteit & Respect campagne: 'Het begint bij jou!' gelanceerd door middel van een inspirerend filmpje. Dit filmpje kan ook door verenigingen worden ingezet. In deze nieuwsbrief lees je meer over hoe we samen hockey leuk kunnen houden.
 
Inhoud
Nieuws
Thema
Opleiding
Oproep
Agenda
Uitgelicht
Volg ons
TwitterFacebookLinkedIn
NIEUWS

Sportiviteit & Respect: Het begint bij jou!
 
Met ingang van dit seizoen hebben we een nieuwe slogan voor onze Sportiviteit & Respect campagne: Het begint bij jou!
Hockey is de mooiste sport die er is en dat willen we natuurlijk ook allemaal graag zo houden. Helaas wordt er toch regelmatig onsportief gedrag vertoond. Met een mooi en inspirerend filmpje wil de KNHB laten zien wat Sportiviteit & Respect inhoudt. Maar we willen vooral laten zien dat iedereen zelf verantwoordelijk is om hockey leuk te houden, kortom: Het begint bij jou!

Meer informatie over de campagne en de inzet van het filmpje door jouw vereniging lees je op onze website
 
Club thema-avond warming-up programma
 
Blessurepreventie is een belangrijk aandachtspunt. Samen met KNHB-partner Interpolis en VeiligheidNL heeft de KNHB een warming-up programma ontwikkeld. Om verenigingen te stimuleren met dit programma aan de slag te gaan, zijn er speciale club thema-avonden.

Interpolis zet zich graag in voor de veiligheid op en rond het hockeyveld. Daarom bieden zij vijf club thema-avonden gratis aan die worden verloot onder alle verenigingen die zich voor 1 maart 2016 hebben aangemeld. De kosten van een club thema-avond zijn €240,-. Wil je met jouw vereniging in aanmerking komen, meld je dan aan. Meer informatie vind je op onze website.
 
THEMA

Heeft jouw vereniging al een Gezonde Sportkantine?
 
Een gezonde voedingskeuze is onlosmakelijk verbonden met sport en bewegen. Een gezond aanbod van eten en drinken past daarom goed bij de sportieve en maatschappelijke functie van een sportvereniging. Op www.hockeycorner.nl (zoek op gezonde sportkantine) staan best practices van verenigingen die een mooie stap hebben gezet naar het aanbieden van een gezond alternatief. Op onze website vind je meer informatie over de Gezonde Sportkantine. De informatie en de voorbeelden op Hockeycorner kunnen jouw vereniging op weg helpen naar een Gezonde Sportkantine.
 
OPLEIDING

Vooraankondiging Opleiding Technisch Coördinator (TM3)
 
Er is goed nieuws voor alle Technisch Coördinatoren van verenigingen die graag hun deskundigheid verbreden en verdiepen. In het najaar 2015 start weer een opleiding Technisch Coördinator niveau 3 (TM3). De opleiding bestaat uit zeven workshops en vijf praktijkopdrachten en wordt gegeven in het Huis van de Sport, te Nieuwegein. Klik hier voor meer informatie en inschrijven. Vergeet niet de Technisch Coördinator op de hoogte te brengen.
 
OPROEP

Gezocht: verenigingen voor voorrondes Nationale Schoolhockeycompetitie
 
Voor de veertiende keer organiseert de KNHB de Nationale Schoolhockeycompetitie voor het voortgezet onderwijs. De regionale voorronden vinden plaats op vrijdag 15 april 2016. Hiervoor is de KNHB op zoek naar enthousiaste verenigingen die het leuk vinden één van de voorrondes te organiseren. Heeft jouw vereniging minstens twee, maar bij voorkeur drie of meer kunstgrasvelden dan kun je je digitaal aanmelden voor 20 november 2015.

De inschrijving voor scholen is al geopend, dus attendeer de Voortgezet Onderwijs scholen in jouw omgeving hierop. Alle informatie voor scholen vind je hier
 
Bijeenkomst nieuwe voorzitters en penningmeesters
 
Ben jij het afgelopen jaar voorzitter of penningmeester geworden bij jouw vereniging? Dan nodigen wij je graag uit voor een bijeenkomst. Op dinsdag 17 november organiseert de KNHB twee bijeenkomsten, één voor nieuwe voorzitters en één voor nieuwe penningmeesters. De bijeenkomst voor nieuwe voorzitters wordt georganiseerd in samenwerking met TEN HAVE Change Management. Het doel van de is om te leren van elkaars ervaringen! Meer informatie over de bijeenkomsten lees je op onze website.
 
AGENDA
 
Volvo Districtsontmoetingsdag - Amsterdamsche H. & B.C.            24 oktober
Rabo Fandag - M.H.C. Zoetermeer 24 oktober 
UITGELICHT

NK Streethockey groot succes
 
Op woensdag 7 oktober wonnen de Lipa Boys in Den Haag het NK Streethockey. In totaal deden er zo’n 100 kinderen in zestien teams mee. Het NK Streethockey is een gezamenlijk initiatief van de KNHB, de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation.  

Sinds januari 2013 werkt de KNHB nauw samen om op verschillende Krajicek Playgrounds en Cruyff Courts – sportpleintjes in de wijk – hockeytraining te geven. Het doel is om de sportparticipatie onder kinderen tussen de 6 en 12 jaar, die wonen in achterstandswijken, structureel te verhogen. Verenigingen kunnen dit project ondersteunen met kennis, ervaring en/of het inzetten van trainers.

Interesse in Streethockey? Bekijk het filmpje van het NK. Wil je weten wat jouw vereniging hierin kan betekenen? Neem dan contact op via [email protected]
 
 
website - gegevens wijzigen - contact

Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

19-4 Lustrumloop

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden