header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

KNHB nieuwsbrief

Nieuws afbeelding 10-9-2016
Samen tillen we verenigings- en bondsarbitrage naar een hoger niveau online lezen
KNHB Koninklijke Nederlandse Hockeybond
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
1 september 2016
 
Wervingscampagne #Fluitmee van start
#Fluitmee is de nieuwe wervingscampagne voor (bonds)scheidsrechters. Vanaf eind augustus tot en met begin oktober voorzien wij verenigingen, hockeyers en andere hockeybetrokkenen van allerlei informatie over het fluiten bij verenigingen en voor de Bond, van spelbegeleider Jongste Jeugd tot en met de International. Middels de campagne willen we de 'scheidsrechtersloopbaan' inzichtelijk maken. Hiermee zorgen we ervoor dat potentiële scheidsrechters weten hoe ze met fluiten kunnen beginnen en scheidsrechters die meer uitdaging zoeken weten wat de volgende stap kan zijn. Wij vragen verenigingen om te ondersteunen in de campagne door de berichten die hierover verschijnen verenigingsbreed te delen, om zodoende samen verenigings- en bondsarbitrage naar een hoger niveau te tillen. Volg de campagne op facebook en twitter via #Fluitmee
lees meer
 
Nationale Sportweek 17 – 25 september
Na een geweldige sportzomer komen de verenigingen weer tot leven en staat de 13de Nationale Sportweek voor de deur. Van 17 t/m 25 september worden er weer in veel gemeenten sportieve activiteiten georganiseerd waarbij sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties de deuren openen en sportclinics, -toernooien en –demonstraties verzorgen. Verenigingsleden worden via de ‘Ik neem je mee!’ campagne uitgedaagd iemand mee te nemen naar zijn of haar club om samen de start van het sportseizoen te beleven. Een mooi moment om ook als hockeyvereniging de deuren te openen.
lees meer
 
Thema
Modern besturen debat
Naar een Veiliger Sportklimaat (VSK), NOC*NSF & Brug8 nodigen je, tijdens de Nationale Sportweek, graag uit voor een evenement in de Jaarbeurs in Utrecht op 20 september. Er wordt wederom een sessie Sportief Verbinden georganiseerd voor Verenigingsbesturen, met dit keer als thema ‘modern besturen’. Tijdens de bijeenkomst wordt met elkaar in debat gegaan over hoe we het besturen van de vereniging kunnen moderniseren. Een panel van experts, waaronder Ronald Hendriks (bestuurder SV Leidseveen), Daniel Klijn (Brug8, Besturen met een visie), Marijke Fleuren (internationaal hockey bestuurder), Ary Hordijk (programmamanager Veilig Sportklimaat) en Jan-Willem van der Roest (Mulier Instituut, onderzoeker besturen in de sport), trapt af en gaat hierover in gesprek.
Daarna is het woord aan de verenigingsbestuurders. In een interactieve Lagerhuissessie kunnen bestuurders hun visie op het besturen van een sportvereniging in de huidige tijd tonen en ze krijgen de mogelijkheid met anderen in discussie te gaan. 
lees meer
 
Begin het seizoen goed en download de Warming-up app 
De vakantie ligt (bijna) achter ons en het aftellen naar de start van het nieuwe seizoen is begonnen. Nieuwe uitdagingen, slopende trainingen en natuurlijk een hoop gezelligheid met je (nieuwe) team. Maar na de zomerstop zal het voor velen weer even inkomen zijn op het veld. Elk jaar loopt een flink aantal hockeyers een blessure op. Met behulp van de Warming-up app kun je je eigen programma samenstellen om dit te voorkomen. 

Gebruikte je de app al? Reset dan het oude warming-up programma en stel deze opnieuw in. Je hebt dan weer een heel seizoen een verantwoorde start van je training. Als vereniging kun je ook een club thema-avond aanvragen zodat je alle trainers en coaches kennis kunt laten maken met het programma en de achtergrond van het programma.
 
 
Overig nieuws
Promotie-/degradatieregelingen competitie 2016-2017
Op onze website zijn de promotie-/degradatieregelingen van de Bonds- en Districtscompetities seizoen 2016-2017 gepubliceerd. Wil je weten welke posities in de eindstand recht geven op promotie- en/of degradatie en/of recht geven op plaatsing voor een vervolgcompetitie? Lees meer.

Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden