header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

www.MC1 – JC1 Battle of the sexes.nl

Nieuws afbeelding 12-6-2007 Vrijdag 8 juni  begon om 19.00 uur de vriendschappelijke wedstrijd tussen jongens en meisjes C1. Maar wat is vriendschappelijk als slechts één resultaat telt: winnen?!? Al dagen was over weinig anders gesproken. Hoe zou dit aflopen?  Zouden de jongens het winnen op basis van kracht en snelheid of zou het surplus aan techniek en intellect van de meisjes de doorslag geven? Het ging hier niet eenvoudig om een goede klassering in de competitie, maar om de vraag of het sterke geslacht wel zo sterk is als het zelf maar al te graag beweert. Hier stond niet een of andere prijs op het spel, hier werd gestreden om niets minder dan EER. Vriendschappelijke relaties stonden onder druk. Bij de tweeling Rixta en Taco Solarz (voor het eerst tegenover elkaar in een wedstrijd) in huis was de spanning om te snijden. De onzekerheid over de afloop werd nog vergroot omdat beide teams enkele basisspelers misten.
Een oproep op de site van de club en mond-tot-mond reclame hadden veel liefhebbers naar het hockeyveld gelokt. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een zinderende strijd. Wel nu, de hooggespannen verwachtingen werden meer dan bewaarheid. Ondanks de tropische temperatuur en het ontbreken van wisselspelers, was het tempo gedurende de hele wedstrijd erg hoog. In het begin hadden de jongens het beste van het spel. De druk op het vrouwelijke doel was groot en al na 10 minuten bekroonde Marc Borren één van de vele aanvallen met een doelpunt. Het leek erop dat het een eenzijdige wedstrijd zou worden. Langzaam maar zeker kropen de meiden echter uit hun schulp en brachten met enkele speldenprikken de jongens goed aan het schrikken. Zo golfde het spel steeds meer op en neer. Met name in de tweede helft waren er aan weerszijden diverse grote kansen. De jongens gingen daar erg nonchalant mee om. In het tweede deel van de tweede helft, toen JC1 steeds meer ging geloven dat het ene doelpunt voldoende was voor de overwinning, wisten de meiden er op karakter nog een slotoffensief uit te persen. Een snoeihard schot van Nienke Bettenbroek wist keeper Steven van Aken met een reflex nog uit de bovenhoek te ranselen. Zo’n 10 minuten voor tijd had hij echter geen antwoord op een zuiver geplaatst schot van Eva de Vries. Zo eindigde deze titanenstrijd in 1-1, een uitslag waar de objectieve toeschouwer gezien het totale beeld van de wedstrijd beslist vrede mee kon hebben en waarmee Fransien Jellema, moeder van Rixta en Taco, ook zeer gelukkig was.
Een verlenging werd gezien de hoge temperatuur niet verantwoord geacht en daarom volgde een serie van vijf strafballen. Vier ballen werden gekeerd door keepers, lat en paal, maar ook bij deze serie viel nog geen beslissing (3-3). Vervolgens werd overgestapt op het sudden death principe. Bij de zesde strafbal ging het mis bij de meisjes, terwijl de jongens op dat moment het hoofd koel wisten te houden.
Beide partijen kunnen terugzien op een zeer geslaagde testmatch, beslist voor herhaling vatbaar! Heleen Terpstra, hartelijk dank voor het openstellen van het clubhuis. Peter van Dijk (1e helft) / Charlotte Borren (2e helft) en Paul Bronsgeest hartelijk dank voor de prima leiding. Sabine de Smet bewees met een uitstekende invalbeurt dat de TC er finaal naast zit door haar voor het komende seizoen in te delen in MC2.

Reacties


Steven van Griethuijsen

12-6-2007 @ 17:14:19 |Mooi verslag! Is dit een open sollicitatie van de schijver van dit verslag om webredacteur te worden? Zo, ja dan is ie wat mij betreft aangenomen

Timon de Boer

12-6-2007 @ 18:51:35 |scoor ik eens een keer, staat m'n naam niet in het verslag

Martine Diephuis

13-6-2007 @ 08:45:43 |het is spijtig dat er niet rechtstreeks met de technische commissie gecommuniceerd wordt maar dat dit via de startpagina van de vereniging loopt, jammer

Marc Borren

13-6-2007 @ 19:47:56 |hardstikke mooie wedtrijd hoor ! vooral dat wij hebben gewonnen ! O-)L) haha

Koen Groenendijk

15-6-2007 @ 16:54:10 |zie je zijn we toch weer beter hè???:9

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

Super Sunday 16 juni 2024


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden