header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

KNHB nieuwsbrief 13 oktober

Nieuws afbeelding 25-10-2016
Hockeyvelden maken geen gebruik van rubberkorrels online lezen
Koninklijke Nederlandse Hockeybond
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
13 oktober 2016
 
Hockeyvelden geven geen gezondheidsgevaar
Naar aanleiding van een uitzending van het onderzoeksprogramma Zembla ontstond onrust met betrekking tot kunstgrasvoetbalvelden. Het gaat om de velden die bestrooid zijn met rubberkorrels, die kankerverwekkend zouden kunnen zijn. Hoewel over het algemeen expliciet wordt vermeld dat het om voetbalvelden gaat, vindt de KNHB het belangrijk dat haar leden en de hockeyers goed geïnformeerd zijn. Hockeyvelden maken geen gebruik van rubberkorrels als infillmateriaal. Voor een hockeyveld zijn eigenlijk maar twee mogelijkheden als laag tussen de grassprieten: water of zand. De KNHB geeft bovendien geen toestemming te hockeyen op voetbalvelden vanwege het feit dat deze vezels die voor deze velden gebruikt worden, veel langer zijn en een andere hockeytechniek zouden vereisen. Lees ook het eerder gepubliceerde artikel op Hockey.nl.  
 
 
Thema
Binden en boeien van (jong) senioren in de leeftijdscategorieën 18-25 jarigen en 35-45 jarigen
De KNHB en VODW hebben in het afgelopen jaar zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek gedaan naar de uitstroom van (jong) senioren in de leeftijdscategorieën 18-25 jarigen en 35-45 jarigen. De uitstroom op verschillende momenten in de hockeyloopbaan wordt beïnvloed door diverse factoren, waaronder bijvoorbeeld de competitie- of spelvorm of de sociale agenda en andere verplichtingen. Er zijn twee whitepapers gepubliceerd, een voor de leeftijdscategorie 18-25 jarigen en een voor de leeftijdscategorie 35-45 jarigen, met daarin verschillende oplossingsrichtingen met als doel hockey aantrekkelijk te houden voor hockeyers in de genoemde categorieën. De oplossingen met de meeste potentie worden in samenwerking met de verenigingen verder opgepakt en uitgewerkt. 
 
 
Gezocht: verenigingen voor voorronden Nationale Schoolhockeycompetitie
Voor de vijftiende keer organiseert de KNHB de Nationale Schoolhockeycompetitie voor het voortgezet onderwijs. De regionale voorronden vinden plaats op vrijdag 7 april 2017. Hiervoor is de KNHB op zoek naar enthousiaste verenigingen die het leuk vinden een van de voorronden te organiseren. Heeft jouw vereniging minstens twee, maar bij voorkeur drie of meer kunstgrasvelden dan kun je je digitaal aanmelden voor 18 november 2016.
lees meer
 
Workshop 'Lang leve de sportouder!'
Tischa Neve (kinder- en jeugdpsycholoog) en Steven Pont (systeemtherapeut en mediator) hebben voor VSK de thema-avond ‘Lang leve de sportouder!’ ontwikkeld. Tijdens deze avond wordt ingegaan op het sportplezier van kinderen en de rol die ouders daarin kunnen hebben. Wanneer je als vereniging interesse hebt om deze kosteloze workshop te organiseren voor de ouders van nieuwe jeugdleden neem dan contact op met Marij van Tienen, [email protected].  
lees meer
 
Persoonlijke intakegesprekken
De KNHB biedt diverse middelen om als vereniging aandacht te besteden aan Sportiviteit & Respect. Van het Sportiviteit & Respect handboek voor verenigingen en de verschillende workshops tot aan de verenigingsbox. Om jou en jouw vereniging hierover te informeren, wordt persoonlijke ondersteuning geboden in de vorm van een zogeheten intakegesprek. In een intakegesprek wordt bekeken op welke manier de vereniging het beste aandacht kan besteden aan Sportiviteit & Respect en hoe de KNHB hierin kan ondersteunen. Er zijn geen kosten verbonden aan een intakegesprek. Voor meer informatie of het inplannen van een intakegesprek kun je contact opnemen met Frank van Barneveld: [email protected].
lees meer
 
Agenda
15+16 OKT
Play-offs landelijke jeugdcompetities 2016-2017
Dit weekend wordt duidelijk welke teams, naast de direct geplaatste teams, op zaterdag 29 oktober 2016 in een van de landelijke jeugdcompetities starten. Lees meer.
23 OKT
Start Silver Cup Heren
Op 23 oktober 2016 start de Silver Cup Heren met de poulefase van de heren Derde- en Vierde Klasse. Lees meer.
 
 
Official partners Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
 

Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden