header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Opleidingen voor trainers en coaches

21-6-2007
Zo vlak voor de vakantie nog een bericht voor opleidingen. In samenwerking met de andere Friese clubs zijn er de volgende (bij)scholingsmogelijkheden.
Op het gebied van het begeleiden en trainen van teams zijn er verschillende KNHB Clubthema-avonden:
 
3 september te Steenwijk (MHC Steenwijk), 20.00
 
Coachen van jeugdelftallen
Het is voor elke vereniging moeilijk om voldoende vrijwillig kader te vinden voor het coachen van alle jeugdteams. Toch vragen de jeugdleden om een verantwoordelijke en inspirerende coach. Om zich verder te ontwikkelen zal de club er veel aan moeten doen om in die behoefte te voorzien. Vanuit deze signalering wordt inzicht gegeven in de inhoudelijke aspecten van het coachen. Met aspecten als informatie verstrekken, spelsystemen en taken die bij de verschillende posities horen wordt op deze clubthema-avond kennis gemaakt.
 
De inhoud :
Wat is verantwoord coachen?
Welke taken horen bij coachen?
Op welke momenten en op welke wijze moet informatie verstrekt worden?
Praktijkoefening
 
10 september te Heerenveen (Quick Stick), 20.00
 
Coachen en begeleiden jongste jeugd
Het begeleiden van 6- en 8-tallen vraagt om een andere aanpak dan bijvoorbeeld het coachen van jongens A. In deze leeftijdscategorie vertonen de kinderen vaak nog zeer speels gedrag. Het hockeyspel moet leuk, veilig en leerzaam zijn. Het minst belangrijk is de factor van het winnen. De spelleider spreekt daarom van tevoren met de coaches van beide teams af, op welke technische en tactische elementen extra gelet gaat worden. De kinderen willen plezier hebben tijdens het hockeyen en moeten proberen om op een veilige manier met bal en stick om te gaan. De drang om iets nieuws te leren is op deze leeftijd erg sterk.
 
De inhoud:
  • Leeftijdskenmerken van de doelgroep
  • Inzicht in het veilig en leerzaam hockeyen
  • De spelregels

Daarnaast willen we inventariseren of er belangstelling is voor de volgende cursussen:
  • JHT trainers cursus
  • JHT coach cursus
  • Trainer A-cursus

Bij voldoende belangstelling zullen bovenstaande cursussen door Monique Beijer worden verzorgd bij 1 of meerdere verenigingen in Friesland.

Ben je coach of denk je er over te gaan coachen dan is naast de thema-avond de JHT cursus aan te bevelen. Het duurt 6 avonden (inclusief examen). Hockey ervaring is niet noodzakelijk.
De trainerscursussen zijn alleen toegankelijk voor trainers, je moet in het seizoen een team trainen, dit dient dan gelijkertijd als stage. De A-cursus is alleen voor reeds gevorderde trainers.
Meer informatie kan je vinden op de website van de KNHB, je kunt ook met ondergetekende contact opnemen alwaar je je ook moet aanmelden. Doe dit snel, vol is vol.
 
Vriendelijke groeten,
Hans ten Kate

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

Super Sunday 16 juni 2024


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden