header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Nieuwsbrief KNHB 6 april

Nieuws afbeelding 9-4-2017
Nieuw leesvoer voor trainers en coaches: train the brain! online lezen
VERENIGINGEN
 
Nieuwsbrief
6 april 2017
 
Leesvoer voor trainers en coaches: nieuwe Hockeyvisie online
Hockeyvisie is bedoeld voor iedereen die als opleider, trainer en/of coach actief is in de hockeysport binnen tophockey, breedtehockey, Jongste Jeugd en/of technisch management. In ieder artikel worden visies gedeeld, kanttekeningen geplaatst, nieuwe ontwikkelingen gemeld en wetenschappelijke onderbouwing aangeboden. Er is nu weer een nieuw Hockeyvisie artikel gepubliceerd. Dit keer een over het trainen van je brein : ‘Train the brain: Het brein verdient onze continue aandacht‘ door Yannick Geel. 
lees meer
 
Enquête NOC*NSF onder clubscheidsrechters
Voor een sportbreed onderzoek van NOC*NSF is een enquête voor clubscheidsrechters opgesteld. Het doel van de vragenlijst is onder meer het in kaart brengen van de houding van de huidige groep clubscheidsrechters en het verbeteren van de arbitrage bij verenigingen. Om een goed beeld te kunnen krijgen is een hoge respons belangrijk. Wij roepen iedereen op om deze enquête binnen de vereniging uit te zetten en de clubscheidsrechters aan te sporen om de vragenlijst in te vullen. Dit gebeurt anoniem en duurt maximaal 10 minuten.  
lees meer
 
Wie worden de Shoot Out Koning en Koningin van jouw vereniging?
Op meer dan 65 verenigingen zijn inmiddels de clubkampioenschappen voor het NK Shoot Out gepland. Vol enthousiasme wordt er geoefend tijdens de trainingen en de eerste namen van de kampioenen druppelen bij de KNHB binnen. Heeft jouw vereniging het kampioenschap al op de agenda staan? Laat het ons weten en zorg dat jouw clubkleuren niet ontbreken tijdens de districtskampioenschappen! Alle informatie vind je op de speciale NK Shoot Out pagina op hockey.nl. Daarnaast hebben we nog het promotiefilmpje dat je op de website kunt plaatsen.
lees meer
 
Philips seminar ‘Elke hockeyclub is rendabel te maken’
Van 14 tot en met 17 april vindt op de velden van HC Oranje-Rood in Eindhoven de knock-out fase (KO16 en KO8) van de Euro Hockey League (EHL) plaats. Samen met Philips Lighting organiseert Oranje-Rood het seminar ‘Elke hockeyclub is rendabel te maken’ op vrijdag 14 april. 

Het seminar staat in het teken van het verder professionaliseren van hockeyclubs waarbij de exploitatie centraal staat. Na het seminar volgt een diner en gaan alle deelnemers gezamenlijk naar de wedstrijd Kampong tegen Rot Weiss Köln kijken. Meer informatie over het programma en hoe je je kunt aanmelden vind je op onze website.
lees meer
 
Overig nieuws
Verenigingen zetten zich in voor Giro555
Vorige week werd de Actie Vijfdaagse van Giro555 'Help slachtoffers hongersnood' afgesloten met de Nationale Actiedag. Verenigingen hebben massaal meegedaan om geld in te zamelen voor de hongersnood die momenteel heerst in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. Iedereen enorm bedankt voor de inzet! Er kan nog steeds gedoneerd worden, dus ga vooral zo door. Lees meer.
Agenda
7 APR
Voorronden Nationale Schoolhockeycompetitie
7 APR
Vijfde ronde Silver Cup
14-17 APR
Euro Hockey League - HC Oranje-Rood
3 MEI
Masterclass voor trainers ‘De cirkel, het gebied van de waarheid’ door Billy Bakker en Mirco Pruyser
De editie van de masterclass op HC Zwolle was een succes! Er zijn nog een paar plekken vrij voor de masterclass die wordt gegeven op HC Roomburg. Lees meer.
 
 
Official partners Koninklijke Nederlandse Hockey Bond
 
Volg ons ook op:
Contact
Afmelden

Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

19-4 Lustrumloop

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden