header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Coronavirus van invloed op de hockeycompetitie?

4-3-2020

Aanstaande zaterdag begint de veldhockeycompetitie weer.  Nu het coronavirus ook in Nederland aanwezig is, heeft de KNHB voor alle clubs een advies uitgebracht. Vooralsnog gaat de reguliere veldhockey competitie gewoon door. Alleen de rolstoelhockey competitie is tot nader order afgelast, vanwege de kwetsbaarheid van de doelgroep. De KNHB laat zich adviseren door het RIVM en er is geen reden om andere hockeywedstrijden/ evenementen af te zeggen. MHCL volgt het advies van de hockeybond.

Naast de basis hygiƫne maatregelen zoals geadviseerd door het RIVM (regelmatig handen wassen, in je elleboog niezen, papieren zakdoekjes gebruiken) adviseert de KNHB om de hand shake met scheidsrechters, medespelers en tegenstanders voorlopig te vermijden. Natuurlijk vragen wij hockeyers elkaar nog steeds een prettige wedstrijd toe te wensen, maar daarbij raden we aan een alternatief voor de handspaken te gebruiken.

Het is belangrijk om alleen een eigen bidon of waterfles te gebruiken. Zorg ervoor dat je bitje niet rondslingert; stop hem bijvoorbeeld in je sok als je hem niet gebruikt. Ben je scheidsrechter, gebruik dan alleen je eigen scheidsrechtersfluitje.

Het hele advies van de KNHB is na te lezen op de website van de KNHB: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie.

Meer informatie over het coronavirus is te vinden op de website van het RIVM.

Wij wensen iedereen een heel sportief en gezond veldseizoen!

Het bestuur.

Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

19-4 Lustrumloop

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden