header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Polar workshop 'conditietraining met rendement'

Nieuws afbeelding 16-6-2008
Op dinsdag 24 juni organiseert MHCL in samenwerking met Diepenmaat Sport 2000 een speciale conditieworkshop, waarbij het gebruik van een hartslagmeter centraal staat.

Een betere conditie opbouwen?
Wat je doel ook is, hartslagmeting brengt het sneller dichterbij. Met hartslagmeting weet je precies waar je mee bezig bent, want je leest direct het effect van je training af op je Polar hartslagmeter. Tijdens en na je training. Simpel.

Hartslagmeting is onmisbaar als je doelgericht wilt sporten. Betrouwbaar, nauwkeurig, veilig en persoonlijk. Natuurlijk, je moet er wel wat voor doen. Altijd een borstband om en je hartslagmeter instellen op jouw doelen en persoonlijke gegevens, zoals leeftijd, lengte en gewicht. Maar daar krijg je dan ook een hoop voor terug. Luister naar je lichaam en bereik meer resultaat met minder inspanning.

Luister jij naar je lichaam?
Je lichaam vertelt je een verhaal. Zeker als je sport. Je zweet, je voelt je spieren en je voelt je hart sneller kloppen. “Lekker getraind”, denk je dan. “Weer een stapje dichter bij mijn doel!” Maar is dat wel zo? Weet je zeker dat je met jouw training precies het resultaat bereikt dat je wilt?

Meer resultaat, minder inspanning
Luister naar je lichaam. Train op hartslag en bereik meer resultaat met minder. Hartslagmeting geeft je inzicht in het verhaal dat je lichaam je vertelt en helpt je heel gericht te werken aan je prestaties. Een hartslagmeter werkt daarbij als een toerenteller, die precies aangeeft of je niet teveel of te weinig toeren maakt. En vertelt je zo of je gas terug moet nemen of juist harder moet trainen om het gewenste effect te bereiken. 
 
De workshop begint om 19:30 en bestaat uit een stukje theorie over conditietraining en het gebruik van hartslagmeters en aansluitend een stuk praktijk, waarbij je zelf zo'n hartslagmeter kunt testen. Omstreeks 21:30 sluiten we de workshop af.
 
De avond wordt verzorgd door Jeroen Schenk van Polar Nederland, specialist in het gebruik van hartslagmeters. Ook is Jan Gillebaard aanwezig, onze conditietrainer voor het komende seizoen. Jan geeft tips om de komende periode zelfstandig aan je conditie te werken.
 
Deze workshop is niet alleen bedoeld voor de teams die komend seizoen speciale conditietraining krijgen, maar voor alle trainers en coaches en iedereen die op een verantwoorde wijze aan z'n conditie wil werken.
 
Tot dinsdagavond!
 
PS. Neem makkelijke kleding en loopschoenen mee, zodat je zelf zo'n hartslagmeter in praktijk kunt testen!

 

Reacties


Heleen Terpstra

17-6-2008 @ 23:17:13 |moet je jezelf ook aanmelden of mag je zo binnenlopen? Het lijkt me een interessant onderwerp maar is het voor iedereen bruikbaar?

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden