header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

GOUD! GOUD! GOUD!

Nieuws afbeelding 23-8-2008
De hockeyvrouwen hebben Nederland op glorieuze wijze de gouden medaille bezorgd tijdens de Olympische Spelen in Peking. Naomi van As opende de score door in de 51e minuut de bal voor open doel binnen te tikken. Ach minuten voor tijd verzekerde Maartje Goderie de Oranjedames van de gouden plak door een backhand snoeihard achter Yimeng Zhang te plaatsen: 2-0. De gouden plak betekent de ultieme revanche na de verloren finale tijdens de Olympische Spelen van Athene in 2004.
In de eerste helft golfde het spel op en neer. Keepster Zhang was in het eerste bedrijf de heldin van China, door onder andere vier strafcorners van specialiste Maartje Paumen te stoppen. De Chinese dames werden ook enkele keren gevaarlijk via de counter. Ook Lisanne de Roever wist haar doel knap schoon te houden. De supporters van beide landen lieten luidkeels van zich horen en dat leverde een geweldige sfeer op in het Olympic Green Hockey stadion.
De tweede helft leverde in het begin hetzelfde beeld op als de eerste. Het spel ging in een hoog tempo op en neer, met Oranje als bovenliggende partij. Uiteindelijk wist Nederland toch via een strafcorner de ban te breken. In eerste instantie mislukte de corner van Van As, maar Minke Smabers wist toch een schot te produceren en via keepster Zhang beland de bal voor de stick van Naomi van As, die voor een leeg doel binnen kon tikken. Goderie besliste vervolgens het duel acht minuten voor tijd met een fantastische backhand.
Bondscoach Marc Lammers sluit op deze manier zijn tijd als coach van de Oranjedames af met een geweldig resultaat, want de trainer coachte zijn allerlaatste wedstrijd in dienst van de Nederlandse hockeydames. Lammers was vanaf 2000 de leider van de Oranje hockeydames. In deze periode won Lammers twee EK’s, driemaal de Champions Trophy en werd hij in 2006 wereldkampioen in Madrid. Een titel ontbrak nog in de rij: het olympische kampioenschap. Nu ook de gouden plak de prijzenkast verrijkt, kan Lammers met een gerust hart afscheid nemen van zijn hockeydames. (EvS, bron: hockey.nl)

Reacties


Rita Eckringa

23-8-2008 @ 18:52:20 |hoera,hoera een mooie wedstrijd en wel verdiend,goed voor de hockey sport.op naar de volgende plak goud!!!!

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden