header foto header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen

GHBS Heren 1 – MHCL Heren 1 (2-7)

Nieuws afbeelding 19-11-2008
De mannen van Leeuwarden begonnen in Groningen geconcentreerd aan de wedstrijd en creëerden al snel twee kansjes. GHBS ging echter efficiënter met de kansen om en scoorde de eerste treffer van de wedstrijd. Leeuwarden bleef echter goed verder hockeyen en Maurijn Oude Essink tipte een voorzet van Johan Goslings mooi achter de Groninger doellijn. Die gelijkmaker spoorde Leeuwarden aan om nog meer druk op de goal van GHBS te zetten. Johan Goslings zorgde er voor dat de Leeuwarders met een voorsprong de rust in konden gaan.
GHBS kwam zeer agressief uit de kleedkamer, maar wist dit uiteindelijk toch niet om te zetten in een speloverwicht. In tegenstelling tot Leeuwarden dat door drie doelpunten van achtereenvolgens Maurijn Oude Essink, Johan Goslings en Ewoud Verhoeven uitliep naar 1-5. GHBS moest de laatste tien minuten met 10 man uitspelen na een rode kaart voor naslaan. Toch wisten zij nog terug te komen tot 2-5, maar Leeuwarden bepaalde door een doelpunt en een strafcorner van Ewoud Verhoeven de eindstand op een mooie  2-7.