header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen

Roden H1- Leeuwarden H1

Nieuws afbeelding 23-9-2012
Het was prima hockeyweer deze zondagmiddag. Moeders zou geen vragen stellen over de veel te grote zonnebril, die nodig was om nog een beetje stoer te kijken. Achter deze brillenglazen als koffieschoteltjes, lagen felle Leeuwardse ogen vol spanning. Spanning en angst is iets totaal verschillend, moge hierover twijfelaars zijn. Want Heren1 is voor niemand bang.
Om half 1 op de parkeerplaats achter het station keken maar liefst 32 brillenglazen elkaar aan. We hadden 16 man, een compleet team, inclusief teruggekeerde vedettes. Dat kon een mooie stunt opleveren tegen dit team dat in de poule als topfavoriet geldt.
In de voorbereiding was roden tweemaal te sterk voor ons geweest. De stijgende lijn was toen echter al te zien bij ons. We zouden als underdog worden gezien en misschien zelfs een beetje worden onderschat?
De opdracht van de coach, inclusief de tactische aanpak op het middenveld schreven wij zojuist. Maar na een simpel telefoontje met een aantal korte woorden in directieve zin, bleek het nageslacht er de voorkeur aan te geven dit op de site achterwege te laten. Wat wij natuurlijk hopen is dat je zondag komt kijken, dan zie je het meteen zelf.

De wedstrijd was een schaakspel. En schaken kunnen ze in Roden niet. De eerste helft zat in onze zak. 25 minuten lang gaven wij hen geen kans, geen strafcorner en wel een hoop frustraties. Iedereen die teamsport heeft gedaan weet dat het lekker loopt als je tegenstander begint te schelden, op jou of op de scheidsrechter of beter nog, op elkaar. Helaas gingen de kansen die wij wel kregen er niet in. 3 strafcorners in deze periode werden gekeerd, een bal op de lat (of was het toch een speler), maar het geluk dwongen wij niet af. Wat een sterke eerste helft. Terechte complimenten van de coach over de focus en teamplay die wij hier lieten zien. En dan alsnog met 2-0 de rust in is een zure appel, zelfs tegen Roden.
Toen we de 2-1 maakten in de tweede helft, begonnen we er opnieuw serieus in te geloven dat we dit naar onze hand konden zetten. Weer het schaakspel opzoeken en snoeihard verdedigen. We wilden te graag en verloren een klein stukje van de organisatie. Dat kan niet tegen Roden. Een stukje te geforceerd, hier en daar wat te gehaast. De uitslag 5-1 was zoals ze dat op zondagavond-TV zo mooi zeggen: geflatteerd. Gelukkig hebben de dames de Leeuwardse eer opnieuw gered.
Zonnebril kan af. Op naar het Pannenkoekschip. Trots op deze wedstrijd? De wedstrijd zeker, de uitslag zeker niet. Hard trainen en zondag sportieve revanche!

Bedankt! Heren1


P.s. wist je dat:
Jaap meer ballen tegenhoudt zonder helm dan met?
Als Nathan gaat zingen, je met filmen een hoop geld kunt verdienen?
Koen zo 'close' bij zijn tegenstander loopt, dat nu ook Gorden hem heeft gemaild?

Reacties


Heleen Terpstra

23-9-2012 @ 23:19:56 |Helaas geflatteerde uitslagen komen overal voor. inderdaad het goede eruit halen en hier mee verder werken dan moet het lukken mannen SUCCES

Reageer op het nieuws


    
 

Agenda

25-10 Videobespreking H1

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Jan luykenstraat 6
8913 HW LEEUWARDEN