Wedstrijdverslagen

Wijchen - Dames 1

Nieuws afbeelding 7-10-2012
Wijchen ligt op de grens tussen Gelderland en Noord-Brabant. En dat hebben we geweten, want die 200 kilometer lange rit gaat je niet in de koude kleren zitten. Gelukkig werden we warm ontvangen door Mechteld (ex MHCL), de Wijcher coach die is geboren in Leeuwarden en 5(!) Friese supporters.

Leeuwarden opende de wedstrijd veel beter dan vorige week en dat leverde in de 12e minuut de eerste echte doelkans, maar het backhandschot van Manon ging helaas naast. Laura kreeg in de 20e minuut na een mooie actie ook een doelkans, maar ook haar backhandschot ging net voor langs. Wijchen kreeg ook enkele kansen maar hun enige echte kans in de eerste helft ging diagonaal voor de goal langs. Foutjes in de verdediging leverden Wijchen nog wel twee corners op, maar daaruit werd niet gescoord. Zo ging de wedstrijd met 0-0 de rust in.
De rust had de Friese dames goed gedaan, want het begin was overtuigend en leverde direct na 5 minuten al de eerste starfcorner. Het spel ging op en neer. Halverwege de tweede helft kreeg Wijchen een strafcorner, na een overtreding buiten de cirkel. Het eerste schot was niet goed en de rebound werd door een Wijchenaar gestopt met de knie, maar dat zagen de scheidsrechters niet, ook het daarop volgende afhouden werd over het hoofd gezien en zo telde het doelpunt wel. Protest leverde nog wel overleg tussen beide scheidsrechters op, maar het doelpunt bleef toegekend.
Het laatste kwartier vochten de Leeuwarder dames voor wat ze waard waren. Risico's werden genomen endat  leverde nog diverse kansen op, maar die wilden er niet in. Ook de strafcorner drie minuten voor tijd leverde niet de fel bevochten en verdiende gelijkmakende goal op.