header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Interview met Maarten Salverda

Nieuws afbeelding 27-4-2013 Door Tine Brekelmans 19-apr-2013 16:30

In de rubriek ‘Hallo waar ben je’ bellen we deze week met Maarten Salverda. Salverda is de oprichter van zaalvereniging Titans en heeft deze week besloten hier de stekker uit te trekken.
Hallo Maarten, waar ben je? ‘Thuis, in Steenwijk.’
Maandag heb je besloten om te stoppen met zaalvereniging Titans?‘ Ja, we hebben besloten het voorlopig in de ijskast te zetten. Ik heb destijds dit concept bedacht om in het noorden het hockeyniveau omhoog te halen. Dit is ook gelukt bij de spelers die zich hebben aangesloten, maar helaas waren dit geen spelers uit eerste teams waar we in eerste instantie op hoopten. Daarom hebben we dit besluit genomen. Door de blog die ik heb geschreven is er wel veel aandacht voor de club gekomen. Ik zou het geweldig vinden als we kunnen blijven bestaan. Zaalhockey is het mooiste spelletje dat er is en ik vind het zonde dat er zo weinig aandacht aan wordt geschonken.

’Maandag was er een aanslag in Boston tijdens de marathon. ‘Heel triest. Je kunt bijna geen grote evenementen meer organiseren zonder angst of extra beveiliging. Ik ga ook vaak naar grote events of voetbalwedstrijden, je bent dan een soort sardine in blik en moet maar erop vertrouwen dat er niets gebeurd.’In de Premier League wordt 1,6 miljard pond uitgegeven aan salarissen.
‘Ha, waarom ben ik geen voetbaltrainer geworden? Als je ziet wat er in de voetbalwereld gebeurt, heb ik veel meer respect voor de hockeywereld en alle andere sporten. Dat je als sporter iets doet wat je leuk vindt en dat je daar geld mee verdient is mooi, maar dit gaat echt om belachelijke bedragen. Het gaat meer om geld en commercie, dan over de sport.

’Het Koningslied staat online, heb jij hem al geluisterd?‘Ja. Ik heb ook meteen een Oranjebitter genomen. Ik vind het een leuk initiatief, maar ik ga niet oefenen of de tekst uit mijn hoofd leren. Het bekt niet lekker.

’Jasper S. is veroordeeld tot achttien jaar cel voor de moord op Marianne Vaatstra.‘Achttien jaar is voor Nederlandse begrippen lang. Maar als je zo'n lange tijd weet dat jij die moord hebt gepleegd en pas door een DNA-test je meldt, dan verdien je meer straf.

’Wat is jouw nieuws van de dag? ‘Dat hockey.nl me heeft toegevoegd op Twitter. Nee, dat de eerste verdachte van Boston is doodgeschoten.’ (Tine Brekelmans)
De link naar het originele artikel van mijn blog waardoor dit interview kwam: http://www.maartensalverda.nl/blog/?p=880

Reacties


Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden