header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

De Super Sunday was in één woord GEWELDIG

Nieuws afbeelding 3-6-2013
Dat hockey leeft werd zondag 2 juni maar weer eens bewezen. De competitie werd dit weekend afgesloten met een super Super Sunday, waarbij alle senioren teams thuis speelden. Ook het weer werkte - eindelijk - mee. Dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooi feestje.
Met die ingrediënten hadden de Dames van Eén een aantal taarten gebakken, zodat de dag kon beginnen met koffie en gebak voor beide standaard teams en voor de eerste aanwezige gasten. Er was veel taart, maar die was ook al snel op, want er kwamen veel gasten op het beloofde spektakel af.
Jan Gillebaard als organisator had een spectaculaire entree van Dames 1 en Heren 1 en hun tegenstanders bedacht, met muziek, rook, confetti en een erehaag van jeugdspelers. Mini's van de week verzorgden de afslag.
Dames 1 verloor helaas deze wedstrijd (1-5) van de terechte kampioen Ares, maar dat mocht de pret niet drukken. Aansluitend aan deze wedstrijd had het team een mooi en indrukwekkend samenzijn met Hans Terpstra en zijn kinderen, want deze wedstrijd was een eerbetoon aan Heleen.
Heren 1 rondde een geweldige 2e helft van het seizoen af met een doelpunten festijn dat werd gewonnen va Ares (7-5). Ter afsluiting van dit seizoen liepen de Heren en Dames van 1 gezamenlijk een ereronde om het uitbundige publiek te bedanken en "On Tour 2012/2013" af te sluiten.
 
Bijzonder deze zondag was ook de in grote getale aanwezige jongste jeugd, waarbij een aantal teams zichzelf had overtroffen met het maken van schitterende spandoeken, die he versierde clubhuis en de velden opsierden. De winnaars van deze spandoek wedstrijd wacht nog een clinic van spelers van Dames 1 en Heren 1.
 
Dames 3 was al kampioen, maar bewees zondag dat dat terecht was, met een klinkende 11-0 overwinning op Groningen. Ook Veteranen B liet zich niet onbetuigd en stelde het kampioenschap zeker met een 11-2 overwinning op Eemsmond.
Deze overwinningen waren de opmaat naar een mooie afsluiting van een succesvol seizoen, de huldiging der kampioenen. Te midden van een groot deel van de leden - tussen de 300 en 400 aanwezigen - werden de kampioensteams gehuldigd: MC1 en MB2 als zaalkampioen. en naast de al gememoreerde Dames 3 en Veteranen B is ook MC2 kampioen geworden. Daarnaast zijn MA1, MB2 en MC3 alle drie nog in de race voor het kampioenschap, dus het succes wordt nog groter!
 
Dat een Super Sunday niet alleen leuk is voor senioren bewees MB1, want met de bijzondere ervaringen die zij dit seizoen op hebben gedaan tijdens hun landelijke avontuur in de Super B Competitie, organiseerden zij voor de aanwezige jongste jeugd een sprankelende clinic met spelletjes, tips en trucs en natuurlijk muziek uit de boombox die deze meiden koesterden tijdens hun verre uitwedstrijden tot in Den Haag, Heemstede en Bloemendaal.
 
Dat samenwerking tot mooie resultaten kan leiden bewezen de sponsorcommissie, de communicatie commissie en Dames en heren 1 'On Tour': Met vereende krachten werd de "club van 100" geactiveerd met als zichtbare blikvanger de kanariegele club-van-100-bus. Je kon er letterlijk niet omheen. Het resultaat: een ongekende drukte en gezelligheid op deze Super Sunday, ruim 30 nieuwe club-van-100 leden en sponsoren en voor eerst in de geschiedenis van onze club een vuurrode Ferrari om naar te kijken of zelfs te rijden.
 
Het feest werd afgesloten met een heerlijke barbecue en een spetterend live optreden van Jan Nota die vanaf het podium op het hoofdveld het enthousiaste publiek in extase wist te brengen.
 
Aan alles komt een eind, zo ook aan deze fantastische dag, als bijzondere afsluiting van een mooi seizoen. En helaas, een ongeluk zit in een klein hoekje, want tijdens het opruimen kreeg Tom van Balen Walter op ongelukkige wijze een tafel tegen zijn neus, met een gebroken neus tot gevolg. Tom beterschap!
 
Iedereen die heeft meegeholpen om deze dag tot dit geweldige succes te maken vanaf deze plaats een gemeend dank-je-wel! Een dag waar nog lang over zal worden nagepraat. Geniet allemaal van de mooie herinneringen en voor de teams die in hun competitie nog een laatste wedstrijd moeten spelen: veel succes!
 
Onze geprezen fotograaf Humphrey Paap was uiteraard van de partij en legde veel bijzondere momenten vast op degevoelige plaat. Via onderstaande links kun je er van genieten:
 
 

Reacties


Willy Arts

6-6-2013 @ 11:18:08 |Prachtig verhaal. Maar dat is logisch want het was een mooi feest.

Reageer op het nieuws


Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden