header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Sport2school programma met Funkey in Leeuwarden officieel van start

Nieuws afbeelding 6-11-2013

Woensdagmorgen 6 november is het Sport2school programma in Leeuwarden officiƫel van start gegaan. De opening werd verricht door loco-burgemeester Ekhart en Margreet Blaauw van de KNHB.

Aan dit programma doen de volgende basisscholen uit Leeuwarden en Grou mee: de Albertine Agnesschool, OBS de Wester, de Prins Mauritsschool, OBS Eestroom, de Leeuwarder Montessorischool,  de Prins Constantijnschool, basisschool Oud Oost, de Koningin Beatrixschool, Rooms Katholieke basisschool  De Sprong, OBS Plataan, OBS Trianova, de Dr. Algraschool, OBS de Wielen, OBS Potmarge, de Willem Alexanderschool, CBS Nijdjip én OBS De Twa Fisken.

Het programma bestaat uit Funkey voor groep 1 en 2, Judo voor groep 3 en 4 en Atletiek voor groep 5 en 6. Het Funkey onderdeel wordt verzorgd door trainers van MHCL, samen met combifunctionarissen van BVSport en studenten van het CIOS.

Namens MHCL zijn Hanne, Sabine, Maarten, Florian en Bernd de komende zes weken bezig met het verzorgen van in totaal zo'n 120 lessen Funkey op 8 verschillende scholen. De andere scholen komen later in het schooljaar aan de beurt. Zo maken dit schooljaar ruim 2.000 Leeuwarder en Grouster kinderen op een leuke en laagdrempelige manier kennis met hockey.

De lessen zijn verdeeld over drie periodes die starten na de herfst-, de kerst- en na de voorjaarsvakantie. De kinderen krijgen zes weken lang sportlessen aangeboden tijdens schooltijd. Daarna kunnen ze zich opgeven voor 6 naschoolse lessen en vervolgens nog enkele proeflessen bij een van de lokale sportclubs.

De Funkey trainers zijn voorafgaand aan dit programma opgeleid in het door de KNHB speciaal voor deze doelgroep ontwikkelde Funkey programma. De KNHB heeft ook voor alle deelnemende scholen speciale Funkey sets ter beschikking gesteld, met o.a. harde en zachte ballen, knotsen en sticks.

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

Nog geen agenda punten.

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden