header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Het laatste nieuws over de Rabobank Hockey World Cup 2014

20-5-2014

 

NR 17 | 20 mei 2014 | 11 DAYS TO GO
Twitter facebook website

Luypaert (Bel) mist WK, Welten (Ned) onzeker

Het Belgische mannenteam moet het op de Rabobank Hockey World Cup 2014 doen zonder strafcornerspecialist Loïck Luypaert. Hij raakte vorige week tijdens de 4 Nations Cup in Duitsland geblesseerd en moet een schouderoperatie ondergaan. De Nederlandse Lidewij Welten heeft gisteren tijdens de training haar hand gebroken. De aanvalster kreeg tijdens de eerste training in het Kyocera Stadion een bal op haar linkerhand, waarbij een middenhandsbeentje brak. De medische staf van Oranje sluit deelname van Welten aan de Rabobank Hockey World Cup 2014 nog niet uit. Op vrijdag 30 mei voor 19.45 uur moet van alle landen de definitieve lijst van achttien spelers of speelsters bekend zijn bij de toernooidirectie.

Bekijk de teamopstellingen via de landenpagina's op de website.


Boek vol hockeyhoogtepunten

Wil je álles weten over hockey in Nederland? Dan is het splinternieuwe boek '115 jaar Nederland Hockeyland' echt iets voor jou! De bijzondere hockeycultuur en unieke verhalen over de prestaties en belevenissen van de Nederlands Elftallen staan centraal in dit boek. Maar ook alle 320 verenigingen worden vermeld en de meest uiteenlopende vragen zoals ‘Wat is de top 10 mooiste clubshirts?’ en ‘Hoe komen de clubs aan hun namen?’ komen aan de orde.  Johan Wakkie, directeur KNHB: "Het mooie van dit monumentale boek is dat de historische feiten worden verteld door mensen van nu. Een prachtig boek voor elke hockeyliefhebber”.


Kijk ook eens in de WK-webshop!

Als fan van het WK kun je je al ruim voor de eerste wedstrijd hullen in officiële WK-kleding. In de WK-webshop vind je t-shirts, polo's en caps met de officiële WK-logo's. Ook zijn er leuke hockey-hebbedingen zoals grip, bidons, armbandjes en zelfs een WK-paraplu. En het aanbod wordt nog bijna dagelijks uitgebreid! Natuurlijk heeft ook de WK-mascotte Stockey zijn eigen hoekje in de winkel. Koop een mini-Stockey of een exemplaar van een meter hoog  als mascotte voor je team. Een deel van de opbrengst van de Stockey-knuffels gaat naar het Jeugdsportfonds. Leuk voor de kinderen is ook het boek 'De geheime avonturen van Stockey de Ooievaar', waarin ze op speelse wijze kennismaken met de culturen van alle WK-deelnemers.
Ga voor de ultieme warming-up naar de webshop!


Side event: World Beach Hockey Festival

Zin in een relaxte laatste WK-zaterdag? Dan is het Internationaal Beach Hockey Toernooi op 14 juni wat voor jou! Lekker hockeyen op het strand met gezellige muziek en heerlijk eten. Ook als je nog nooit eerder beach hockey gespeeld hebt, kun je meedoen. Mede-organisator Floris Jan Bovelander: "Iedereen kan beach hockey spelen, het is zelfs makkelijker dan gewoon hockey omdat je speelt met een grotere bal en in een kleiner team. En alles is aanwezig om er een geweldige dag van te maken: top-beach hockey kijken, zelf spelen, lekker rondhangen op het strand, gezellige muziek, een barbecue na afloop en twee superfeesten op vrijdagavond en zaterdagavond. En we hebben grote schermen waar je de wedstrijden in het Kyocera Stadion op kunt volgen, zoals de vrouwenfinale. "


Kemperman en De Wijn: beste vrienden naar het WK

Middenvelder Robbert Kemperman en verdediger Sander de Wijn spelen al vanaf hun achtste samen hockey en zijn nog steeds de beste vrienden. Op het veld hebben ze aan één blik genoeg. Nu gaan ze, samen met hun teamgenoten, voor het WK-goud. Een jongensdroom die uitkomt. Hun verhaal zie je in de tweede mini-documentaire uit de Rabobank-campagne 'Samen sterker'.


Trucje Roc Oliva

Spaans International Roc Oliva heeft als special trick de Flick. Hoe zit het met jouw skills? Ga zelf aan de slag en oefen de Flick.


Goed voorbereid naar het WK

Dagelijks komen 15.000 mensen naar het WK-complex. Om te zorgen dat alle bezoekers het terrein comfortabel en snel kunnen bereiken, zijn speciale parkeerterreinen ingericht en pendelbussen ingezet (ook vanaf metrostations). Je leest er hier meer over. Daarnaast is het belangrijk te weten dat de Rabobank Hockey World Cup 2014 een cashless event is. Je kunt nu al voorbereidingen treffen om te zorgen dat u straks makkelijk en snel kunt betalen. Klik hier voor meer informatie over cashless.


Nog 11 dagen tot de start van de Rabobank Hockey World Cup 2014!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, bekijk foto's en filmpjes en doe mee aan prijsvragen!
Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en bekijk de laatste filmpjes op YouTube!

You receive this e-mail because you have indicated that you wanted to stay informed of Rabobank Hockey World Cup news.

Gerelateerde nieuwsberichten

Daar staan we voor!
Seizoen 2024-2025 en opzeggen


 

Agenda

19-4 Lustrumloop

Contact

Adres
Kalverdijkje 68, 8924 JJ Leeuwarden
[email protected]

Postadres
Humilitasstraat 35
8917 HB Leeuwarden